Jump to content

Featured Replies

@golosina

Pa, nece on imati vremena da sve to obidje, to jest onda to nije odmor nego ona turisticka jurnjava da se slikas na svakom oznacenom mestu za turiste. posle toliko sati provedenih u putu njima ce trebati bar dva dana da dodju sebi, a imace 7 dana na raspolaganju. To nije neizvodljivo da odu i do Mekong Delte, ali to se zove mrcvarenje u tih 8 dana odmora.

Oni ako odu do Phu Quoc-ka na plazu ima da zakasne na avion u dok se vrate nazad. :D

@priganica kada ste vec resili da idete na ovaj dalek, (zbog avio karti i skup) i kratak odmor, moj savet je da provedete tih 8 dana u Saigonu i eventualno obidjete neko mesto na sat voznje odatle. Sve dalje od toga ima da bude tesko mrcvarenje. Bolje obilazite districte po Saigonu, cepajte supe , vijetnamske kafe, ako imate jaci zeludac onu prasetinu pecenu na ulici i tako, muzeje obidjite bar istrazite Saigon/HCMC koliko budete mogli pa sledeci put ako idete da mozete da obratite paznju na druga mesta vise.

Edited by Hibridni Kukuruz

23 hours ago, jms_uk said:

Bio sam ja, ali manje od mesec dana, pa ne smem da pisem.

A i bilo je 2016 (ili ‘17).

Sent from my iPhone using Tapatalk

ne smes ili ti muka ;)? ....aj napisi nesto, ja ti dozvoljavam :) ........bio si malo pred koronu, za vreme korone 2-3 godine se iovako nista specijalno nije menjalo i desavalo....

@priganica

jel imaš srpski pasoš? 

ВИЈЕТНАМ
Држављани Србије не могу да уђу, нити транзитирају кроз Вијетнам. 

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

@golosina

ne znam baš da li je baš najbolje iznajmiti motor, svakako je najveća avantura. 

ja ne vozim inače motor, tamo sam iznajmio skuter, ali tek kad smo stigli u hue, u hanoju nisam smeo iskreno.

po meni je bolje u velikim gradovima platiti "greb", kao uber, ima app i to je bilo jeftino, sećam se motor je bio tipa 1 EUR vožnja, auto naravno skuplje, ali ne sećam se koliko.

ja bio 2019-e, ali od hanoja do da nanga, tako da ti ne znači ništa

inače mi išli katar ervejzom BEG-DOH, DAD-BEG, možda nekome bude značilo, dobra je konekcija (bila)

@kompe U pravu si, loš izbor reči. Nije najbolje, osim za baš dobre i izuzetno iskusne vozače, a bogme treba i zrnce ludosti. Doživljaj jeste fenomenalan. Nikad i nigde u životu nisam videla takav saobraćaj, u isto vreme niko ne poštuje ni jedno moguće pravilo (do te mere da se na sred jednosmerne trake okrenu i krenu da voze skuter u kontrasmeru), ali sve funkcioniše kao neka savršena simfonija, neverovatno. 

38 minutes ago, kompe said:

@bam-bam

piše: (ажурирано 16.11.2022.)

automatski se pojavljuje danasnji datum, tj. datum trenutka gledanja linka...pogledaj nocas u 1 ujutru sta ce pisati.....

sve info su bajate od pre otprilike 4 do 5 meseci, bar za zemlje koje nisu iz evrope...za tajland jos pise da rade obavezan pcr test po dolasku na aerodrom na tajlandu, a oni to ukinuli jos krajem aprila....

@golosina

hvala za konkretne informacije. Koje bi plaze u tom slucaju u blizni Sajgona preoporucio ?

Sto se tice ostalih komentara, takodje razumljivo da je 8 dana malo, ali ne putujem svakako od juce, a i imam adekvatan budzet, tako da mislim da ce biti izvodljivo i da skoknem aviom do nekog drugog grada.

Manje vise u svim vecim zemljama sam koristio avio za komjuting izmedju gradova ako je to bilo moguce, a vidim da recimo Sajgon - Da Nang let traje 1:25 sto znaci da vjerovatno i to mogu da uklopim.

Danas su mi odobrene vize za Vijetnam.

Sto se tice Qtara na zalost mislim da necu moci da udjem (imam Srpski pasos) ali iz ambasade sam dobio info da putnici u tranzitu nece moci da udju zbog svetskog prventsva, a moja aplikacija za vizu preko Hayya applikacije je jos uvijek u pending stanju.

Skuter sam vozio na Tajlandu, ali sam bio par mjeseci tamo i svakako za opustenu varijantu pun pogodak, u mom slucaju sada svakako taj greb app ako i dalje radi skidam ili se vozim regularnim taxijem.

2 hours ago, priganica said:

@golosina

hvala za konkretne informacije. Koje bi plaze u tom slucaju u blizni Sajgona preoporucio ?

Sto se tice ostalih komentara, takodje razumljivo da je 8 dana malo, ali ne putujem svakako od juce, a i imam adekvatan budzet, tako da mislim da ce biti izvodljivo i da skoknem aviom do nekog drugog grada.

Manje vise u svim vecim zemljama sam koristio avio za komjuting izmedju gradova ako je to bilo moguce, a vidim da recimo Sajgon - Da Nang let traje 1:25 sto znaci da vjerovatno i to mogu da uklopim.

Sto se tice Qtara na zalost mislim da necu moci da udjem (imam Srpski pasos) ali iz ambasade sam dobio info da putnici u tranzitu nece moci da udju zbog svetskog prventsva, a moja aplikacija za vizu preko Hayya applikacije je jos uvijek u pending stanju.

Skuter sam vozio na Tajlandu, ali sam bio par mjeseci tamo i svakako za opustenu varijantu pun pogodak, u mom slucaju sada svakako taj greb app ako i dalje radi skidam ili se vozim regularnim taxijem.

a izvini,sto si aplicirao za vizu kad srpskim drzavljanima viza za ulazak u qatar ne treba?ko ti je rekao da treba viza?

Ne moze da se udje u Katar tokom svetskog prvenstva bez hayya card koja se dobija samo uz ulaznicu za mec.

Iz Sajgona sam na plaze isao brodom u mesto koje se zove Vung Tau, imaju i statuu Hrista :). Od izleta mislim da vredi posetiti Cu Chi tunele.

On 11/15/2022 at 8:50 PM, kompe said:

po meni je bolje u velikim gradovima platiti "greb", kao uber, ima app i to je bilo jeftino

Tu se i ja slazem Grab je zakon pogotovu za tako kraci period ko nece da rizikuje da vozi mopede. 

6 hours ago, sasha16 said:

Ne moze da se udje u Katar tokom svetskog prvenstva bez hayya card koja se dobija samo uz ulaznicu za mec.

Iz Sajgona sam na plaze isao brodom u mesto koje se zove Vung Tau, imaju i statuu Hrista :). Od izleta mislim da vredi posetiti Cu Chi tunele.

a neka mesta u delti mekonga? 

Nisam imao vremena za mesta u delti samo sam isao na njihov izlet brodom gde spakuju neke fabrike kokosa plantaze i sl. Pili smo neki alkohol iz posude sa mrtvom zmijom unutra.
Sajgon se meni licno bas dopao, ali vec si bio u Vijetnamu pa ti je jasno sve za saobracaj, znas da je kafa spektakl (u highlandsu npr). Drugaciji je od Hanoja jer se oseti malo americki uticaj. Imaju Notre Damme, super street food market, znamenitosti sa ratnom tematikom su ti sigurno poznate.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 4 months later...
On 5/28/2017 at 2:56 PM, StefanDylan said:

Jako lepo rečeno i jako dobro opažanje problema.

Vaš putopis  je divan kao i celo letovanje u Vijetnamu @oljicae da li planirate da ponovite ?

Hahaha kako dobar komentar i pitanje.

Da, da @oljica sve da ponovi i opet izvestavanje iz minuta u minut, ovde sam se u 9:45 saplela na kamen, onda u 10:15 sam presla ulicu, nema greske. 

• 2 weeks later...
On 11/18/2022 at 1:25 AM, sasha16 said:

Pa VT je plaza za SG tokom vikenda :-)

On 11/18/2022 at 7:34 AM, bam-bam said:

a neka mesta u delti mekonga? 

Zaebi Deltu plus Phu Quoc i gomile diskretnih Rusa na njemu.  Dosadno kao smrt. Isto tako Kambodza u tom severnom pojasu, Kampot, Sihanoukville. Nista necete propustiti. Osim milijarde rupa ili rovova na putu (Ha Tien granicni prelaz do Phnom Penh ili stravican makadamski deo puta desetak km posle  Kampota do Sihanoukvilka duzine 40 km)   Ono sto valja da sam u VN video je: planine oko Dalata, ruta obalom od Nha Tranga do Muine. Quy Nhon kao grad sasvim ok. Nha Trang isto ok. Hue me nije impresionirao, ko ni Da Nang, valjda sto su to vece idioti palili smece oko grada. Plus sto me smarala pristitutka na skuteru. Sasvim je ok ruta iznad mora od Da Nang do Hue. Izbegavati sve velike saobracajnice koje pocinju sa AH -   kamionski pakao gde su im sirene  5x jace od evropskih. Ne plasite se voznje skuterom po SG ili Hanoi. Izgleda uzas na prvi pogled, u stvarnosti vecina je sasvim ok, jedino treba znati vece vozilo uvek ima prednost ?   i treba se cuvati naglih pokreta, ubrzavanja (beogrdizacija se ovde  ne preporucuje) ne panicite, samo usporite ili zakocite, ekstremno su tolerantni u saobracaju. 

On 11/17/2022 at 8:37 PM, priganica said:

@golosina

Mozes u SG ds koristis i bus tokom dana, posto je bus 6-7K VND o (oko 25 Eurocenti)  dosta jeftinije od Grab ako je veca udaljenost jedino mana je da mnogo linija u SG staju posle  19h, korisna je bus App koja ti pokazuje gde je bus stajaliste cak i kada nema nikakvog znaka da bus staje tu, cak i kad si u offline modu, i za koliko ti stize, mana iste je da posle 19h pojazuje linije da teraju a nista od toga,  neki bug.

Edited by lutalica2525

2 hours ago, lutalica2525 said:

Mozes u SG ds koristis i bus tokom dana, posto je bus 6-7K VND o (oko 25 Eurocenti)  dosta jeftinije od Grab ako je veca udaljenost jedino mana je da mnogo linija u SG staju posle  19h, korisna je bus App koja ti pokazuje gde je bus stajaliste cak i kada nema nikakvog znaka da bus staje tu, cak i kad si u offline modu, i za koliko ti stize, mana iste je da posle 19h pojazuje linije da teraju a nista od toga,  neki bug.

ja sam stalno koristio bus u sajgonu, dosta dobro ide...samo sto nije svaka iste cene, neki su 6, neki 7, a neki i 8k donga...to sam izvalio da su oni sto su bolje klimatizovani valjda skuplji....nikad nisam bio siguran koliko para da izvadim heheh...pogotovu je dobar bus za distrikte 4 i 7, tamo " preko reke"....malo je i fensi kraj distrikt 7, pa su bolji putevi

18 hours ago, bam-bam said:

ja sam stalno koristio bus u sajgonu, dosta dobro ide...samo sto nije svaka iste cene, neki su 6, neki 7, a neki i 8k donga...to sam izvalio da su oni sto su bolje klimatizovani valjda skuplji....nikad nisam bio siguran koliko para da izvadim heheh...pogotovu je dobar bus za distrikte 4 i 7, tamo " preko reke"....malo je i fensi kraj distrikt 7, pa su bolji putevi

pa pishe ti na prozoru unutra u busu , zalepljena je nalepnica , sa cenom karte. 

treba da si stvarno slep , pa da ne primetish 

4 hours ago, yowan said:

pa pishe ti na prozoru unutra u busu , zalepljena je nalepnica , sa cenom karte. 

treba da si stvarno slep , pa da ne primetish 

nisam obracao paznju...samo gledam koji je br. autobusa

Edited by bam-bam

On 4/7/2023 at 10:25 PM, bam-bam said:

nisam obracao paznju...samo gledam koji je br. autobusa

kad sednesh u bus,  pogledash malo kroz prozor , svi samo zvrjiite u mobilni telefon, ne vidite dalje od sopstvenog nosa,  prednost imaju ovi sa duzhim nosom .

(******ne upucujem ovo tebi , vec svim turistima sa foruma)

ne morash odgovarati u samo odbrani ako si u prednosti,  propushtam te ******)

7 hours ago, yowan said:

kad sednesh u bus,  pogledash malo kroz prozor , svi samo zvrjiite u mobilni telefon, ne vidite dalje od sopstvenog nosa,  prednost imaju ovi sa duzhim nosom .

(******ne upucujem ovo tebi , vec svim turistima sa foruma)

ne morash odgovarati u samo odbrani ako si u prednosti,  propushtam te ******)

ja nisam turista hehe

• 6 months later...

Pozdrav, vidim da je turisticka viza za Vijetnam 30 dana. Da li postoji mogucnost prosirenja na 60, posto sam planirao da ostanem 2 meseca tamo?

• 1 month later...

Nadji na FB stranicu/page agentice za vize "Lynn Visa", mozes joj i pisati msg, odgovara brzo i ima poslednje informacije, čak zna pre nego što official state potvrdi haha.

• 4 months later...

Upravo im pisao na FB stranci, tvrde da moze da se dobije turisticka na 90 dana za nekih 35$ preko njih. Koliko vidim, ljudi kazu da dobijamo 30 dana.