Jump to content

Featured Replies

Bam-bam, mislim da je zapravo autoritativan ton kojim si napisao prvi post provocirao neke agresivne odgovore. S obzirom da si se kasnije ogradio i lepo objasnio da je reč samo o subjektivnom utisku, stvarno nema potrebe da za daljim napadima ni sa čije strane. Da li ćeš ostati ili otići, to je tvoja stvar. U svakom slučaju, ubuduće će postovi u kojima se namerno napada druga osoba biti brisani bez posebnog objašnjenja jer forum nije vaspitna ustanova, pa da se svakome sve crta i objašnjava.

• 5 months later...

Ja sam ziveo u Maleziji vise od godinu dana i ne vidim nikakve probleme za nashe putnike. Viza se dobija u ambasadi za 5 minuta i kosta 5 evra.

Iako smatram da se ne isplati putovati iz Srbije samo zbog Malezije. Bilo bi bolje usput posetiti i Tajland, Singapur i Indoneziju.

Samo mi nije jasno kako nekome moze da se svidi klima u Maleziji...ako vas nesto zanima, slobodno pitajte

• 3 weeks later...

Ja sam ziveo u Maleziji vise od godinu dana i ne vidim nikakve probleme za nashe putnike. Viza se dobija u ambasadi za 5 minuta i kosta 5 evra.

Iako smatram da se ne isplati putovati iz Srbije samo zbog Malezije. Bilo bi bolje usput posetiti i Tajland, Singapur i Indoneziju.

Samo mi nije jasno kako nekome moze da se svidi klima u Maleziji...ako vas nesto zanima, slobodno pitajte

Pronasao sam na sajtu Ministarstva inostranih poslova Malezije napomenu u odeljku za vize gradjanima Srbije: "All Visitors MUST ENTER Malaysia through Airports only."

Da li je neko kopnenim putem usao u Maleziju iz Tajlanda ili Singapura?

Da li moze da se izadje iz Malezije npr. u Singapur i posle nekoliko dana podnese zahtev za novu vizu, ili mora da prodje odredjeni period pre nego sto se podnese novi zahtev za vizu?

• 1 month later...

Cekaj, nije normalno. Mogli su i da te ne puste. Postoje razlicite vize: za ulazak preko aerodroma i drugim putem. Za nosioce srpskih pasosa je obavezno "All Visitors MUST ENTER Malaysia through Airports only." Ako dobijes vizu u Tajlandu, za prelazak kpopnenim putem, onda moze i tako. To je moje iskustvo od pre dva meseca. A i napustiti se mora preko aerodroma.

Cekaj,meni su cak i zadrzali pasos,izvadili me iz reda,onda su nas posle provere pustili,pa sam se ja cak i vratio nazad u medjuzonu jer nisam uzeo tasnu iz autobusa a bilo je obavezno. Nemam pojma,i meni je malo bila frka,ali bilo sve ok...

• 1 month later...

Ja sam prelazio s Tajlanda busom u Maleziju,a i moji prijatelji iz Srbije, i nije bilo nikakvih problema...

• 1 year later...

Pozdrav svima  klanj::

Nadam se ,da su se strasti smirile u medjuvremenu i da ce mi neko pomoci sa svojim savetima.

Zanima me koje plaze i mesta su najbolja za jedan odmor u Maleziji? Koje su cene smestaja?Kakva je klima pocetkom januara ?

Unapred zahvalna  :)

Naravno da ima veze; kolicina stranih investicija u Maleziju je neuporedivo veca od investicija u Srbiju, a investicije znace radna mesta, visi GDP, ekonomski rast i posredno vremenom visi zivotni standard.

• 2 weeks later...

Pre nepunih mesec dana se vratih iz Malezije, doduse bili smo samo u Kuala Lumpuru. Ljudi odande su nam rekli da je Langkawi jedno od najboljih mesta za odmor. A sve detalje vezano za ovu destinaciju pronadji na tripadvisor-u. Mi smo hotel rezervisali preko booking-a i bili smo odusevljeni.

Doduse, spomenuli su i neko ostrvo udaljeno 4 sata avionom od Kuala Lumpura, ali nema sanse sad da se setim imena.

• 1 month later...

Juce sam se vratio sa puta cija je poslednja destinacija bila Malezija.

Imao sam problema i pri ulasku i pri izlasku iz zemlje zbog srpskog pasosa.

O detaljima kasnije, samo da naznacim da su i dalje nosioci srpskog pasosa skakljivi gosti za Malezijce.

• 2 weeks later...

ajde svi vi sto svracate u Maleziju da se javite ... ja tu camim cekajuci sama  :hihi:

Ostrvo 4 sata leta od KL-a je verovatno negde na Borneu, gore na severu. Kazu ljudi da tamo ima fenomenalnih ostrva doduse jos nisam stigla.

Langkawi je ok, ako ga ne uporedjujes sa Indonezanskim ostrvima. Avionske karte su cesto jeftine pa je vikend destinacija za sve iz KL-a i vikendom zna poprilicno da bude krcat ali uvek moze da se nadje smestaj, samo prosetate po glavnoj ulici pored plaze.

Koliko ja znam, Nikola je presao tajlandsko-malezijsku granicu bez ikakvih problema a ja vam za vize nisam bas merodavna posto imam radnu vizu tako da me niko nikad ne gleda i uvek idem na onaj VIP salter na aerodromu  :hihi:

Ja sam isao nocnim vozom iz Hat Yaija za KL. Na granici su me izdvojili po strani, a zatim odveli u neku malu sobu, svi ostali putnici su bili propusteni i ukrcani na voz.

Granicar mi je rekao da posto sam drzavljanin Srbije on nema autoritet da me propusti pa mora da zove svoj stab da bi dobio potvrdu (rekao je `headquarters`).

To je sve trajalo jedno pola sata. U medjuvremenu moja devojka koja je Tajlandjanka se vratila na granicni punkt da me trazi kad je videla da me nema. Oni su je detaljno ispitivali o meni i rekli su joj da je trebala da nadje nekog Francuza, Engleza, a ne osobu sa drzavljanstvom Srbije.

Onda su proveravali moje otiske prstiju da li se slazu sa onima ucitanim u pasos.

Prilicno nezgodna situacija posto sam povratni let za Australiju imao iz KL-a, a nisam mogao da kupim drugu kartu jer postoji sigurnosni sistem u Australiji da kad placas karticom dobijes SMS sa sifrom koja je potvrda za transakciju, a nisam bio poneo telefon. Plus sam bio u medjudrzavnom prostoru, napustio Tajland, a nisam usao u Maleziju.

Cinilo mi se da te provere sto su radili nisu imali nikakve veze sa tim da li ce me pustiti ili ne. Cekali su na potvrdu sa vrha i u medjuvremenu prekratili vreme.

Onda iznenada su brzo lupili pecat u pasos i rekli mi da trcim na voz.

U povratku su me zadrzali oko 20 minuta. Opet izdvojen po strani; objasnjenje je bilo da nikad pre nisu videli srpski pasos pa hoce da snime kako izgleda da bi sledeci put znali. U pasosu imam australijsku permanent resident nalepnicu, ali im to nije bilo dovoljno i trazili su mi jos australijskih dokumenata kao potvrdu. Isto su me pitali detalje o licnom zivotu u Australiji.

U principu bilo kome ko ima jos neko drzavljanstvo pored srpskog bih preporucio da koristi drugi pasos. Mislim da Crnu Goru tretiraju isto kao i Srbiju tako da tu nema neke posebne razlike. Sledeci put ako uopste budem isao u Maleziju (verovatno necu jer mi se nije dopalo) nosicu iskljucivo australijski pasos.

• 3 weeks later...

Ima li neko od vas radnu i boravisnu vizu ua maleziju tacnije kuala lumpur? Cruela DeWill? Mozda Viß

Iskreno me zanima kakva je procedura i kako se nastaniti tamo.

Trenutno zivim u Austriji i imamm boravak ali sam Srpska drzavljanka a moj decko ide u maleziju od decembra 2012 pa naredne tri godine on je inace Austrijanac tako da za nas vaze razliciti zakoni.

Pomoc PLS.

Hvala. clap

Meni firma sredjuje radnu vizu.. mozes da probas sa vizom od mesec dana pa da je produzavas.. imam ja ovde neku ekipu koja to radi ali stvarno ne znam koliko ce ta parada da te kosta svakog meseca.

Jedino da ti firma od momka sredi nesto. To neka se on raspita u firmi

Eto, na kraju ispade da se ni noskichu nije svidjelo u Maleziji...

Pa pazi, svidelo mi se nije, ali to nije zemlja treceg sveta.

Imas prljave sokake, ljude koji uriniraju na ulici i uzasan saobracaj i korupciju; ali isto imas nebrojene lokacije za gradnju, ogroman kapital koji se uliva iz islamskih i zapadnih zemalja, vrhnske trzne centre, privredni rast i rast zivotnog standarda uopste, prisutnost multinacionalnih korporacija; unapredjenu infrastrukturu jednom recju svakodnevno napreduju.

Uzmi samo da najznacajnija low cost kompanija u Aziji Air Asia je malezijska kompanija. Zamisli da je JAT najveca low cost kompanija u Evropi. Mozes li to da zamislis?

To je ogromna razlika izmedju Srbije i Malezije, odokativno smo slicni, ali u realnosti oni napreduju a mi nazadujemo. Tamo ima daleko vise mogucnosti za zaposljenje i biznis nego u Srbiji.

• 2 weeks later...

ulaz sa crvenim pasosem,novim, da li treba viza jos uvek i kako se dobija hvala

Naravno da treba. Dobija se u ambasadi, formular, slika, cena vize i kopija povratne karte. Vize su sa samo jednim ulazom. Ako hoces vise ulaza vadis vise viza. Prijava je jeftina, samo oko 9 dolara.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

samo da kazem da imam 4 malezijske vize u pasoshu i da sam svaki put bio zaustavljen na granici a ulazio sam i kopnom i avionom,,,razlog je taj jer oni nemaju srb kod i ne mogu da ocitaju nash novi pasosh, mozda ce se to promeniti ali za sada im na monitoru pokazuje da ta zemlja srbija ne postojimmeto zato je problem,,,,ali se posle kratke procedure koja moze biti neprijatna ipak puste u zemlju:)

Ja im uvek kazem da traze Yugoslaviju u compu i onda ih udavim pricom kako smo 7 puta menjali ime drzave i bla bla bla i onda se trude sto pre da me nadju u compu samo da ucutim  :hihi:

Ja sad treba da prijavim porez za proslu godinu i naravno nema Srbije u bazi... rekoh, znaci ne treba da prijavljujem porez  :hihi:

Ja im uvek kazem da traze Yugoslaviju u compu i onda ih udavim pricom kako smo 7 puta menjali ime drzave i bla bla bla i onda se trude sto pre da me nadju u compu samo da ucutim 

Mozda prodje kod zenske osobe, kod muskih su strozi.