Jump to content

Featured Replies

BAM-BAM svaka cast na izvestaju i na ovoliko proputovanih zemalja :spot:

Ja toliko ulica u Beogradu nisam prosao koliko ti zemalja..Alal vera..Jel mozes zivota ti,ako te ne mrzi posle ovolikog pisanja da mi malo blize opises Milano..Konkretno kakav je prevoz i koji smestaj preporucujes tamo..Idem krajem februara na 4-5 dana sa ortacima pa bi voleo jos malo opsirniji licni utisak..Mozes da preporucis neki restoran,nocni klub,ulicu itd.Jel skup taxi ako si se vozio njime?

Hvala unapred i jos jednom svaka cast!  8-)

Meni je ovo intresantno. Skup utisaka o velikom broju zemalja od strane iste osobe.

Mislim da opis svake zemlje pojedinacno opisane nece pomoci u mnogo cemu, ali kada se sve ove zemlje poredjaju jedna pored druge, moze da se napravi  neka komparacija  i pomogne u sticanju opste slike u atmosferu regiona kao i  izboru konkretne destinacije za posecivanje.

Jedino bih predlozio da se uvede malo sistematichnosti. Ako se vec ovako nabrajas destinacije i ocenjujes, mozda bi trebalo da se definishesh kriterijume i da  tako navodis informacije.

Svaka  cast! Samo nastavi. Meni ovi opisi koriste.

p.s. Ne bi mi smetalo ni da citam utiske i ocene drugih ljudi u posebnim postovima. Sto vise licnih dozivljaja i gradacija - to bolje

flowers::

Бам-бам, свака част! У описима неколико дестинација које нам се поклапају слажем се с тобом од речи до речи.

Лични доживљаји и описи су, по мом мишљењу, можда и најбитнији за стварање опште представе о месту где је планирано да се иде а за све остале детаље, у зависности од тога кога шта интересује, лако је ископати додатне информације

• Author

Drago mi je da ima ljudi koji su skapirali sta sam hteo da kazem, i zbog njih sam ovo i pisao...

cak mislim da ova tema uopste i nije iziskivala nikakve komentare i postove, nego je vise kao mala ispomoc ljudima koji hoce da putuju u neke od ovih zemalja, a slicno razmisljaju kao ja, da znaju koliko vremena eventualno da potrose na odredjena mesta, i sta da ocekuju...

jer i ja sam ponekad slusao neke ljude, i odlazio na neka mesta koja su mi preporucivali, pa sam se tamo vrlo lose provodio..iz prostog razloga sto sam imao razlicita interesovanja od tih ljudi, ali sam to nazalost tek posle shvatao....

evo ko ima slicna interesovanja kao i ja, pronaci ce ovde ipak nesto i za sebe, neku ideju o mestu u koje zeli da putuje....

mene, btw, uglavnom zanimaju ljudi, njihov zivot, nacin ponasanja,razmisljanja, kultura, naravno sve u sprezi sa prirodnim okruzenjem...a u ovo naravno spadaju i kafane, i izlasci po klubovima, i druzenje sa ulicarima i kurvama,pa i neki prisniji odnosi sa ljudima, sto da ne,ako mogu da se uspostave... ali i lokalni narodni plesovi, slikarstvo, samanski obredi...

zidovi, rusevine, gradjevine, asfalt, to me vise uopste ne zanima, samo ljudi koji zive tu okolo i ciju pricu mogu da cujem o tom mestu....nekad me to zanimalo, kad sam kretao da putujem, ali sam shvatio da na svakih 100km imate neku "znacajnu" crkvu, relikviju, ili rusevinu.....postoje neke koje su naravno bitne, i ne mogu da se preskoce, kao machu picchu npr, ili karnak, ali i to je sve u kontekstu blizeg osecaja zivota ljudi na tim podrucjima...

i za kraj, volim da izlazim i u bg-u, pa sto da ne vedim i dozivim kako se zezaju i gde izlazi isti ljudi kao i ja, samo sto zive u medanu na sumatri...

p.s.a shopping licno ne podnosim, ali i to je deo zivota ljudi , zar ne...

poz svima

Svaka cast za tolika putovanja, i naravno za sve to sto delis sa nama. Bez obzira na pohvale ili osude svako ima pravo da pise sta misli o zemlji i kako je dozivljava, i nema potrebe za opravdavanje. Mene interesuje sta bi napisao o zemlji Srbiji kao turista, bez emocija naci sta mislis?