Jump to content

Featured Replies

Posted

Nije mi jasno i gubim se u informacijama koje nalazim na netu.

Imam bosanski pasos, zivim u Svici i putovao bih iz Ciriha preko Londona i NewYorka za Cancun. To je sve jedan let, samo se u NY I Londonu presjeda. Glavno pitanje:

Da li mi treba viza sa GB i USA? Po novim / najnovijim zakonima?

hvala, izgubljen sam i zbunjen.

D

Nije mi jasno i gubim se u informacijama koje nalazim na netu.

Imam bosanski pasos, zivim u Svici i putovao bih iz Ciriha preko Londona i NewYorka za Cancun. To je sve jedan let, samo se u NY I Londonu presjeda. Glavno pitanje:

Da li mi treba viza sa GB i USA? Po novim / najnovijim zakonima?

hvala, izgubljen sam i zbunjen.

Treba definitivno US viza, tamo nema tranzitiranja.

A koliko vidim, izgleda da treba i UK, tranzitna [ako se menja aerodrom] ili DAT [ako ne]

edit: videh sad u subject-u i ESTA, to je samo za one kojima ne treba viza za US.

• Author

Da, hvala.

Otkazao sam let i nashao novi. Letim malo duze, preko Amsterdama i Mexico Cityja ali nemam problema sa USA. Stvarno su.... u USA Ambasadu u Bernu mozes da udjes samo sa dokumentima za vizu (telefon i sve ostalo moras vani da ostavis)... ma fakat pretjeruju.

u USA Ambasadu u Bernu mozes da udjes samo sa dokumentima za vizu (telefon i sve ostalo moras vani da ostavis)...

Isto tako je i u ovoj u Londonu - verovatno standardna procedura u svim njihovim ambasadama?

• Author

Vjerovatno standradna procedura ali fakat je previshe. Nisam bio tamo ali na sajtu pise da trebas da to ostavis u autu ili u sanducicu na zeljezcnikoj stanici a ne kod njih na ulazu.

U Beogradu, ostaviš portiru koji ti to stavi u sandučić, pa dobiješ broj i claimuješ ga po izlasku;)

• 2 weeks later...

Misk0, koji tip vize si dobio i na koji period? I sta su ti sve trazili? Ja bi trebao da idem maja ili juna do Meksika.

misk0 koliko ce te kostati ta karta? Da li je povratna? Preko kojeg avio prevoznika ides? Ja planiram put krajem oktobra pa se nadam da cemo biti u kontaktu i da cu dobiti jos svezih informacija buduci da mas u meksiku bila pre osam godina posladnji put.