Jump to content

Featured Replies

Posted

Jedan od običaja koji spaja nas sa Balkana i Gruzine je i nazdravljanje. Dok mi pijemo prve tri za dobrodošlicu, a posle šeste nazdravljamo rodjenju komšijinog bika, kod Gruzina se tačno zna raspored prvih osam zdravica....

Autor: Uroš Janić

Pročitajte ceo tekst

Одлично :D

Си снимао јетру после? :D

Super priča. Slušao sam o tim legendarnim zdravicama, al nažalost još nisam imao priliku da učestvujem. Fantastična ideja, da se za stolom zabrani priča o politici. Onda možda i ne moraju svi da se posvađaju :) Što se tiče gruzijskog vina, stvarno je dobro, a čini mi se da se sećam neke priče o tome da se, u procesu pravljenja, ukopava u zemlju u glinenim ćupovima...

Odlična priča, kratko i jasno ispričana. Zvuči kao da je stvarno topla atmosfera oko tog stola. A jesi li ti u Gruziji bio na duže ili samo u prolazu? Iz ovog teksta deluje kao si dobro upoznao taj običaj. :D

Odlicna prica, zao mi je samo sto na supru ne bih bila dobrodosla buduci da nepijem, ali zato si nam ti sve lepo opricao pa ne moramo ni ici  ;)

Nisam snimao jetru, čim boli znači da je u redu, inače se ne bi bunila :)

@panonski, bio sam tamo tri nedelje ali za dobro upoznavanje običaja dovoljno je i par dana :) idem opet krajem meseca, pa ću osvežiti uspomene :)

Hvala za komentare, nastaviću sa "razglednicama" za koji dan...

• 2 months later...

super je napisano svaka cast/pozdrav sa obala Pacifika/New Caledonia/Tahiti

Интересантна прича.

Чуо сам да тих здравица укупно има 33 које представљају исусове године.... :pij:

• 2 weeks later...

malo odskacem od teme ali me interesuje(jer imam u planu otici i u gruziju) kakve su cene tamo,kakva je bezbednost i neki opsti utisak o zemlji?gde si bio u kom gradu?

pozdrav

-svaka neumerenost u jelu i piću pravda se sa „u skladu sa gruzijskom tradicijom...“-

hehe  :)

Je l' se pije i špricer ili isključivo čisto vino?

• 7 months later...
  • 1 month later...

Šteta sto političari ne zbližavaju pravoslavne narode, čudi me da naša crkva to ne pokrene. Jat bi trebao da realizuje letove za Tbilisi!