Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao!

Bila bih vam SVIMA veoma zahvalna ako mi mozete dati informacije ili misljenja na koji nacin

iznajmiti mali, najmanji stan u Parizu i\ili Rimu na mjesec dana.

Postoje li kod nas neke agencije koje se bave time, koliko bi kostalo i da li je

u krajnjem slucaju moguce da se ja sama povezem sa nekim tamo, ili nekom agencijom i iznajmim stan!

Da li mi kao stranci uopste to mozemo raditi!?

Veoma mi se svidjaju ti gradovi, i znam da nema sanse da ih bolje upoznam osim ako ne ostanem 20-30 dana.

Ako neko zna koliko su stanarine, super

Hvala unaprijed i ovo planiram za februar-mart, 2007.? ? ? ? ? ?::artist:

postoji internet, a na njemu gomila čuda.

npr: www.homelidays.com

ima? iznajmljivanje stanova, a od skora i B&B iliti bed and breakfast.

na tom sajtu pariz skup, rim jo? skuplji.

ide? sama? e onda je najskuplje. (?to je moj slučaj, sada se bavim takvim organizovanjem, kraćim dodu?e)

u tom slučaju ti predla?em da nađe? nekakav budget hotel, jer je to jeftinija varijanta. oko 45 e/dan. (postoje dodu?e nekakvi minijaturni stanovi u parizu 10-15 m2 za oko 240e/nedelja)

da je ovo normalna zemlja pa da se pokupi dru?tvo od 5-6 ode do pariza na par dana - takav stan po osobi izlazi 50-100/nedelju dana. d?aba. Znači, cena po osobi zavisi od stana- ?to vi?e ljudi, to jeftinije.

ako ti trebaju dodatne info u vezi pariza, pitaj. rim ne poznajem tako dobro.

• Author

Pa naravno, da smo mi normalna zemlja, svasta bi bilo mnogo drugacije!

Ali nismo ,pa se covjek mora zadovoljiti onim sto ima, sto na kraju krajeva i nije

tako lose.

Do februara-marta ima mnogo, a podrazumijeva se da nisam milionerka, pa da trazim

SUPTILNO ljude koji bi isli samnom.

LJUDI, AKO SE KOME SVIDJA OVA MOJA IDEJA NEKA MI SLOBODNO POSALJE PORUKU!!!

Hvala na inf. o sajtu

Ovaj sajt je preskup, pogledaj samo onaj jedan stan koji se izdaje u Srbiji, daleko je skuplji od normalnih cena, pa pretpostavljam da je tako i u drugim zemljama...Meni je ova tema bash zanimljiva, pa ako neko zna neshto vishe nek se raspishe...

@Rastko: nema potrebe da pishesh naslov velikim slovima, bode ochi...

Probaj preko hospitality cluba....  Pa lepo pitas, da li bi neko hteo cimera na mesec dana. Reci da bi delila sve troskove... i tako to. A ako taj ne moze .... da li zna nekoga  ko hoce.... Ja sam to probao za UK i dvoje mi je odgovorilo. To  mi je to bila back up varijanta, u slucaju da stan koji mi je firma nasla bude preskup .

Mozes da nadjes vise ljudi preko HC- i CS-a pa da ostanes kod svakog po 5-7 dana....

U principu ni sa dva zivota ne mozes da vidis sve u Parizu i Rimu. Sa sasvim solidnom pripremom ti moze biti dovoljno po sedam ili maksimalno deset dana u svakom ....

Ovaj sajt je preskup, pogledaj samo onaj jedan stan koji se izdaje u Srbiji, daleko je skuplji od normalnih cena, pa pretpostavljam da je tako i u drugim zemljama...Meni je ova tema bash zanimljiva, pa ako neko zna neshto vishe nek se raspishe...

@Rastko: nema potrebe da pishesh naslov velikim slovima, bode ochi...

naravno da nije preskup. kakva glupost.

cene su onakve kakve jesu, tr?i?ne. to ?to je taj iz BG stavio takvu cenu (kakva god da je) - mo?e mu se kad ima na listi samo jedan stan iz srbije.

ovaj topik je o iznajmljivanju stanova u parizu i rimu, ja sam ponudio sigurno najbolji sajt za tako ne?to. preko 10000 stanova u Fr, 8000 u italiji - verovatno i vi?e.

Ok, ne znam za te gradove ali sam upravo proverio za Budimpeshtu i pitao ljude odande i kazu da je preskupo i za taj grad...

Ako su lagali mene....

U svakom sluchaju ubedjen sam da je mnogo jeftinije da ti neki prijatelj odande nadje stan nego da idesh preko ovog sajta....

Cena stanova u Budimpesti je slicna kao u Beogradu, provereno to znam. Sem ako se nesto nije izmenilo u poslednjih 6 meseci. Idosta zavisi u kom si delu Budim je uvek dosta skuplji od Peste.

Ja sam ovih dana u parizu i na svakom cosku, vece ulice imas oblepljene reklame za iznajmljivanje stanova, ne namesten ili namesten, namesteni su i do 200 eura skuplji.

Idi na hospitalityclub.org na forumu pronadji iznajmljivanje stanova, postavi sta trazis i ima ljudi koji ce ti se javiti.

I niposto nemoj uzimati stan u parizu ako je izvan tzv. prstena, tamo u glavnom zive ljudi iz nama ne bas bliskih drzava.

• Author

Hval najljepsa na informacijama i sto ste se zainteresovali!

Trenutno se pokusavam povezati sa nekim nasim studentima koji su skoro

tamo zivjeli odredjeno vrijeme. I zaboravila sam na HC, ali ne dolazi u obzir

da se seljakam svakih malo, zelim nesto u potpunosti sparatnsko, nebitno

samo da mogu tu ostaviti stvari, spavati. Sto se tice namjestaja na smetlistu

i na ulicama kod nas se mogu naci tako dobre stvari, a kamoli ne kod njih.

• 3 years later...

Ja sam u Rimu rezervisala stan preko BB planeta. Uplatila sam preko neta ucesce, ostatak dala gazdarici koja me sacekala ispred stana. U stanu je bilo sve kao na slikama na sajtu, potpuno opremljen za useliti se. cak je bilo i kafe, ulja i ostalih zacina za prvu ruku do prodavnice i svi gadzeti koje normalno koristimo u kuci. Ovaj sajt je dobar jer se moze direktno komunicirati sa gazdom i onda se dogovoriti za eventualno smanjivanje cene. Nas cetvoro smo za 8 noci platili 600e.

za 600 eura se mogao iznajmiti stan za ceo mesec da se malo vise trazilo po internetu. 18, 19 eura i nije bas povoljno po osobi za noc :)

Ljudi moji Rim je skup za stanovanje neverovatno!!! Ja mislim da nijedan Evropski grad nije tako skup, mozda London ma da neverujem. I treba da pazis u kom delu Rima iznajmljujes nesto zbog povezanosti sa gradskim prevozom, sve sem metroa je veliko gubljenje vremena a voznji svojim kojima nemoj ni da pomisljas, ne zato sto ludacki voze nego zato sto nema gde da se parkira. Ubedljivo najbolje je imati svoj skuter.

Ja bih vam za Rim (a i ostatak Italije) predložio da umjesto da rentate skupe stanove da se javite njihovim socijalnim centrima (centro sociale) kojih u Rimu ima nekoliko. Ima i opcija spavanja u skvotovima koje oni zovu Case occupate (okupirane kuće) tamo možete ostati duže nego kod nekoga preko cs-a ili lp-a. Često će od vas tražiti da pomognete u spremanju ručka, pranju suđa, pripremama za kakvu žurku i sl. Na taj ćete način "platiti" spavanje.

evo lista s adresama

http://www.tmcrew.org/csa/csa.htm

http://www.informa-azione.info/contatti_case_occupate_centri_documentazione

naravno, ako želite potrošiti 600evra na nešto što može biti besplatno samo napred lol::

Sto se tice svotova u Rimu ja sam sad zadnji put prosao pored jednog i delovao je prilicno fancy, da mi devojka nije rekla da je skvot pomislio bih da je neki umetnicki NGO.