Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da putujem rayanair-om na nekoliko destinacija po Evropi( Milano, Madrid, Barselona, Brisel...) svuda ostajem oko 5 dana. Jeftinije mi je da putujem samo sa rucnim prtljagom( do 10 kg, onaj koji ide uz mene). Sve mi je jasno oko dimenzija prtljaga, kilaze i sta ako predje kilazu, a ja nisam navela itd.

Interesuje me da li je neko isao na slican put, i  da li je moguce spakovati najosnovnije stvari u 10 kg?

A putujem krajem februara- jos uvek je hladno ipak mi trebaju stvari ;D

Ja sam :) Isao sam TM-Rim-Barselona-Madrid-Lisabon-Brisel-Amsterdam u oktobru :) A nosio sam ranac od 75 litara,i veruj mi,nikad vise toliki,55 max :) Mislim da ces moci da izguras,a i ne moras bas striktno da postujes pravila oko velicine rucnog prtljaga,mada nikad se ne zna. Sto se tice kilaze,ne brini,nece ti meriti. Bolje laksa da budes,lakse se kreces :) Uzivaj!  :blob:

Sto se tice kilaze,ne brini,nece ti meriti.

U poslednje vreme Ryan je postao dosta rigorozniji sto se tice kilaze. Npr. video sam da na Stockholm-Skavsta imaju vagu pored svakog gejta na koju svako mora da stavi prtljag pri ukrcavanju.

Licno iskustvo govori da je rucni prtljag dovoljan za osnovne potrebe putnika. Elem, ovo podrazumeva da ces imati dovoljno odece za ceo put uz uobicajene higijenske navike (ne mislim na pristup "jedna majica 10 dana" i slicno :-)).

Naravno, ako planiras da se sa puta vratis sa gomilom suvenira i nakupujes raznorazne druge stvari, u tom slucaju verovatno nije dovoljan samo rucni prtljag.

Sto se kontrole rucnog prtljaga tice, nikad nisam primetio da su nekome merili dimenzije, na oko se otprilike vidi da li rucni prtljag odgovara propisanim dimenzijama. Tezina prljaga je druga prica, to sam vec vidjao, a jedno dva puta sam prepakivao stvari kod drugara jer mi je rucni prtljag bio 1,5 kg iznad granice. Uglavnom, nema pravila, ako ti se zalomi da mere, to ti je sto ti je, u vecini slucajeva nece.

SRECAN PUT! :-)

• Author

:P genijalno

smesno jeste, ali nije daleko od istine!

ja sam vec pocela da razmisljam kako da se sabijem u 10 kg!

npr: necu da nosim farmerke, kupicu 5 pari helanki i ako bude hladno navlaci cu jedne preko drugih  :mrgreen:

kad napisem ovako zvuci malo  ::crazy:

ali boga mi nije!

Evo par saveta:

1) Prilagodi se klimi zemlje u kojoj ides. Znaci recimo, ako putujes u Portugaliju, znas da mozes tamo otici u plitkim patikama/cipelama, pa ne moras nositi visak obuce kao kada bi npr. isla na sever Svedske :-)

2) Navikni se na cinjenicu da ces imati odredjen, mali broj majci, kosulja i ostale odece, pa nemoj da se trudis da menjas iste svaki dan.  Nece ti niko uzeti za zlo ako istu majcu nosis 3 , 4 dana  :bag:

3) Ne preteruj sa kozmetikom! Ume da bude teska  :potty:. Ponesi jedan dezodorans, jedan parfem, osnovni higijenski pribor (cetkicu za zube i sl) i to je to. 

4) E sad ono meni najteze: Nemoj da nosis mnogo hrane sa sobom  :cryy:. Ja obicno imam trip da ponesem dosta konzervi kada krenem na neko jeftino putovanje, da bih ustedeo koji dinar, jer hrana ume da bude skupa u nekim zemljama Evrope. Medjutim, ako hoces samo rucni prtljag, pozdravi se sa tim :-)

I da, naravno...Srecan put!  :kamp:

Ali u rucnom prtljagu ne smes da imas nista od tih sitnih gluposti! Sampon i ostale tecnosti do 100ml i te fore, proveri na ryanair sajtu sta smes, da se ne iznenadis.