Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna da li postoji taksa i ukoliko postoji koliko kosta za ulazak kolima u Liban? Takodje, na LP sajtu sam procitao da je zabranjen ulazak vozilima sa dizel motorom. Da li je to tacno?

Zoki nije bio u Libanu, nego samo u Siriji i Jordanu, ali možda ima informaciju. Pedjalon i Tales su bili i u Libanu, ali nisu išli kolima - no možda ipak znaju tačnu informaciju.

Meni koliko je poznato, za Liban se ne plaća nikakva ulazna taksa za auto,  a ni viza, ako ostaješ do 48 sati. Međutim, plaća se PONOVO  :psuje: ulazna taksa za auto pri povratku u Siriju, a to je oko 150 evra za vozila sa dizel motorom.

Neka me ispravi neko ako ima ažurnije informacije.

Ja koliko znam ne placa se taksa za ulazak motornim vozilom u Liban ali se placa osiguranje. Koliko: neznam. To sto se mora ponovo platiti taksa i osiguranje pri ponovnom ulasku u Siriju odvraca odlazak u Liban mot. vozilom.

Najbolje da nazoves libansku ambasadu pa da pitas.

• Author

Hvala vam na odgovorima.

Kada sam postavljao pitanje uopste nisam razmislajo na taj nacin. Problem je u sirijskoj taksi. Bas je velika. 150 evra  :o Ne isplati se ici u Liban sopstvenim prevozom.