Jump to content

metro u Budimpesti- da li kupljena celodnevna karta vazi i za nocni prevoz?

Featured Replies

Posted

Interesuje me ako kupim one day travel card od 1500 forinti, da li ona vazi i za prevoz nocnim busom?

Informisala sam se na nekim sajtovima, gde pise da vozac naplacuje kartu od 400 forinti u nocnom prevozu.

Jel to isto ko za nocni prevoz u bg, kad moras da kupis kartu bez obzira na povlasticu?

:?

Ja mislim da ta karta vazi 24h.

Nocu ne vaza karte za dnevnu voznju, pojedinacne, "kuckalice" od 10 i 20 voznji i tranzitne.

• Author

Sto znaci, ako je kupim u tri po podne vazice mi do sutra u tri, odnosno  treba da vazi i nocu.

Ali, izgleda da nije tako  kiklop

Mislim da bi trebalo da karta vazi i za noćne buseve.

Mi smo danas došli iz Budimpešte, uveče smo se uvek švercovali i u autobusima i tramvajima i nismo imali nikakvih problema. Ako ti naleti kontrola samo reci da je ticket machine out of order, to je savet koji su nam dali neki lokalci.

Naravno, nemoj nikada da se švercuješ u metrou, uhvatiće te sigurno.

www.bkv.hu

1-day travel card is valid for 24 hours from the indicated date and time (month, day, hour, minute) for an unlimited number of trips on buses, trams, trolleybuses, on metro, Millennium Underground, cogwheel-railway on the whole length of the line but on suburban railway (HÉV) only within the administrative boundaries of Budapest. You can finish your last trip which was started within the time of validity.

Mislim da bi trebalo da karta vazi i za noćne buseve.

Mi smo danas došli iz Budimpešte, uveče smo se uvek švercovali i u autobusima i tramvajima i nismo imali nikakvih problema. Ako ti naleti kontrola samo reci da je ticket machine out of order, to je savet koji su nam dali neki lokalci.

Naravno, nemoj nikada da se švercuješ u metrou, uhvatiće te sigurno.

Kontrolori provere da li radi masina za karte te takva prica ne prolazi. Obicno nocu nema kontrole u autobusima (posle ponoci nista drugo i ne saobraca).

• Author

u Budimpestu idem zbog koncerta na 2 dana, i komplikovano mi je da kupujem pojedinacne karte i da razmisljam kad presedam i kad treba opet da kucakma  :o

mislila sam da cu kupovinom ove one day travel karte da resim sve, i da ne gubim vreme oko informisanja i resim nocni prevoz sa koncerta, i da uzivam bez razmisljanja  :dance:

ali...

Zasto ali... uzivaj. :)

Kazna ako nemas kartu je 6000Ft. Ako je platis vazi ceo dan.

Karta je validna i za nocne buseve, provereno.

Bila sam sad 5 dana u Budimpesti i u nocnim busevima nam je na ulazu vozac proveravao karte i rekao je da je karta koju sam ja imala (7 days ticket) ok.

Drugarica je kupila dnevnu kartu, upisali su joj vreme 15:00 na karti i zena je rekla da joj vazi sutra do 15:00

Uzivaj na koncertu i ako bas bas mislis da sve ovo sto mi pricamo nije istina ti kupi jos jednu kartu pride pa je iskoristi za taj nocni bus kad se vracas sa koncerta.

;D

a koji j ekoncertu u pitanju?

Moze li neko malo opsirnije da kaze o svecu po gratskom i metroima? Da li su ceste kontrole? Koliko ste ih vidjali? Da li su bezobrazni? Hoce se sazaliti na maloletnika? Postoje li neke fore koje uvek rade?

Nikola pisali smo bas mnogo o tome, procunjaj po forumu.

Otprilike da je Budimpesta jedan od retkih gradova gde ne treba da se zezas sa kontrolom u busevima i metroom.

;D

• Author

Koncert se zavrsio u pola 11, tako da sam se vratila metroom  clap

hvala na savetima u svakom slucaju :D

istina je  da su rigorozni, i sve informacije koje ste mi dali su tacne  ;D

Bila sma na koncertu Depeche Mode i bilo je odlicno  :king: