Jump to content

Featured Replies

Posted

Prelistao sam teme i nisam video takvu mada mi je čudno da je nema, ako ima, uputite me.

Planiram kad otopli da idem sa društvom negde na kampovanje pod šatorima, pa pošto nam je ovo prvi put da li možete da preporučite neki kamp, ili još bolje, neko mesto gde može da se kampuje a da nije urbano, neka planina, reka, jezero...?

Kampovanje... eee sta bih sad dao za lepo vreme.

Pa nista tu nije mnogo komplikovano, valjda i sam znas neka lepa mesta u prirodi u svom okruzenju. Nadjes negde gde nije bladnjavo, da ambijent odgovara, pazis da vatra ne bude ispod nekog niskog drveta, bacis svinjetinu na zicu, uvalis se i boli te uvo  ;D

E da, ponesi sto vise bespotrebnih stvari jer ti uvek zafale (baterije, svece, pavloviceva, kanap, casopis, grickalica za nokte)  :kamp:

Uuuu Srbija je puno mesta za kampovanje :kamp:

Zavisi sta zelis: planinu, reku, jezero, more(ne u srbiji), blizu civilizacije, gde nema nikoga, blizu prirodnih atrakcija, mesto gde se moze doci kolima, mesto gde se stize peske, neku pesacku turu sa kampovanjima na razlicitim mestima, blizu Beograda...

Samo kazi sta te zanima pa da ti preporucimo  ;)

Ili ako ti trebaju samo predlozi, pa da se odlucis onda je moja preporuka Kovej na Maliniku na obodu Lazarevog Kanjona

Nikolar91 reče da te "bespotrebne" stvari i te kako mogu da budu potrebne. Zavisi na koliko dugo se ide. Pošto se moja kampovanja broje u nedeljama, ne bi verovao kakav de luxe kamp ekipa i ja napravimo. Naravno, smrt je dok to sve ne odnesemo i posle vratimo do "civilizacije". Ali ako živiš tako par nedelja, svašta ti treba, a imaćeš samo ako si poneo.

Ako ideš na popodne ili vikend varijantu - onda samo najosnovnije. Preživećeš i bez pavlovićeve jer ojed nećeš ni dobiti :) Ali zato nož, kanap, šibice, sveća ili baterijska - obavezno!

ja sam par puta isao na "divlje" sa satorima, nas cetiri drugara, par puta u begecku jamu i par puta na frusku goru. isli smo na po 3,4 dana. uvek smo nosili onaj rucni frizider pun mesa ali se po obicaju svo meso pojede do sutradan uvece :D tako da nam ostanu samo konzervisana hrana, tipa pastete, i slicno. takodje hleb je bolje nositi onaj tost hleb, duze ostane svez. ako imate onu malu plin bocu odlicna je stvar, jako se brzo skuvaju supa i caj, a to mnogo znaci :D naravno mi kod begecke jame smo kampovali pored same vode, na neka dva metra od vode pa smo koristili dunavsku vodu za pranje stvari, jedino smo stavili na plin da prokuva pre nego smo prali stvari sa njom, kuc kuc da ne cuje zlo nista nam nije bilo :D

Lep provod.

• Author

Da, nisam bio baš konkretan... Pa mislio sam na neku planinu ili jezero, ono, 3-4 dana... Koliko sam shvatio vi preporučujete divlju varijantu i to mi se sviđa  ;D samo ne znam koje su posledice ako te uhvate...? Dakle treba mi samo predlog nekog lepog mesta gde ste već bili ili ste čuli da je dobro... Hvala na već navedenim  ;)

Могуће да јесте, али ја нисам чуо за случај да је неко илегално камповао на планини и попио неку казну. :)

Било је раније случајевана Сребрном Језеру.

Е сад, ако немаш идеју ди ћеш, иди нашим стопама, тј. погледај акције "ноћног планинарења" на сајту, па крени редом. :)

Ако хоћеш спој цивилизације и дивљине (има људи, нема текуће воде ;D) мож да одеш на Бованско језеро, а ако идете колима, мож' одатле ди оћеш. :)

Koliko sam shvatio vi preporučujete divlju varijantu i to mi se sviđa  ;D samo ne znam koje su posledice ako te uhvate...

Neće te niko hvatati, ne boj se.

Kampovao sam svud redom i kod nas i po inostranstvu i NIKAD nisam imao problem, niti znam ikoga ko jeste. Čak i na Srebrnom jezeru. Jezero je dovoljno veliko (dugačko) pa se samo malo treba skloniti od regularnog kampa, jer su oni tu da bi zaradili neku kintu od turista, pa im naravno nije milo ako se neko provlači za "dž". Na kraju krajeva, ne morate tamo ni da idete, ima toliko drugih mesta. Beauty ti je dao lep predlog.

• 2 weeks later...

Divcibare-Ljuti krs ili velika pleca, kako doci na te destinacije, kad sidjes iz busa na divcibarima imas mapu pesackih staza na kraju tih staza imas blizu vodu , a pogled odozgo je inspirisuci.

Gradac kraj Valjeva-ima uredjen prostor za kamping sa vodom.