Jump to content

Featured Replies

Post express - korektni, ipak je to državni posao pa kuriri neće rizikovati da iizgube posao zbog neke gluposti.

Zbog koga (cega) Ti brines? zbog njihove sigurnosti i /ne/ucinjene njihove potencijalne gluposti il zbog svoje potrebe za uslugom?

• 2 weeks later...

Korisnik: Dobar dan, hteo bih da posaljem plinsku pec za Nis, bez boce, naravno.

Operater Call centra Post express: Sacekajte molim, moram da pitam Shefa...

Potom..

Zao mi je, to je zapaljivo!  Ne vrsimo prenos zapaljivog sadrzaja!

?!

Nazalost, ovo iskustvo nit je sala, niti je vic..

BeX je istu pec /bezbedno po sve/, dostavio u NiS za nekoliko sati, za 260din.

Ja radim u posti, ne u postexpresu, ali mogu samo da vam kazem da radnike toliko guse propisima, pravilima da to nije normalno. Bukvalno ne mogu da disu. Pre neki dan je bila citava rasprava (na nivou Direkcija u Beogradu) da li se mogu transportovati lekovi ili ne a u pitanju je posiljka firme koja se bavi lekovima i sa njima imamo regularan ugovor o prenosu posiljaka.

• 7 months later...

Dobro vece.

Potrebna mi je pomoc. Meni je poslat paket u petak u toku dana, i trebao je stici u ponedeljak. I reko' dobro, ajde, najkasnije ce u utorak. Medjutim, danas odlazim do poste, posto nema ni one ceduljice u sanducetu. Zena na salteru je pogledala u kompujteru i kaze da nema nikakve posiljke na moje ime. Blagi fras me je strefio! Do sada je sve stizalo uredno, iako moje ime i prezime stoji samo na sanducetu. Stize mi u sanducetu i racun za internet, paketi su mi stizali, postari su zvonili na broj stana iako ne pise moje ime i prezime (ne moze da stanu 2 imena i prezimena na onom malom papircetu), ali broj stana je isti, i pozivali su me i preko interfona i preko mobilnog i sve je bilo ok.

Ne znam gde je zapelo. Posiljka je u okviru grada (Novi Sad). Znam sigurno da je posiljka poslata, cekala sam je i u ponedeljak i utorak.

Sta ja sad da radim?

Kako ja da saznam ko je primio tu posiljku, ko je raznosiopostu..? Kako da saznam gde je sad ta posiljka? Kako to sad funkcionise? Posiljka je poslata kao obicna posiljka preko poste. Razmisljam da odem sutra opet i da zamolim da opet provere i da ovog puta proverim da li su mi uneli celo ime kako treba, posto mi stalno gutaju slova mog punog imena.. Da li ce se ta posiljka u nekom slucaju vratiti onom ko ju je poslao iako nije uzeta sa povratnicom?

Stvarno mi je bitna ta posiljka, tj. ono sto je u njoj.

Hvala unapred na odgovorima i pomoci :)

Kakve veze ima obicna posta i kurirske sluzbe? Jos ti ovo prvi post. Sto se tice posiljke pozdravi se sa njom jer nema mogucnosti da se prati ako je poslata kao obicna.

Zato sto mi je hitno bila potrebna pomoc i nasla sam samo ovo, pa rekoh da pitam, mozda neko zna. Ako sam promasila temu, uputite me na pravu. Meni svi ti kuriri i postari jedno te isto, stalno neke peripetije(!), jedini koji su ispali ok su oni koji kad imaju narudzbinu danas za sutra- ne mase nista i znaju lepo da nazovu, da zvone na interfon, da pogledaju broj stana, broj ulice, naziv.. malo upotrebe vijuge ili ostave ceduljicu.

Da li se onda u tom slucaju vraca posiljka kod onog ko je poslao ili je to neko iz poste ucario i nije uveo posiljku ili tvrdi da je nema..? Ovo je prvi put da mi se ovako nesto desava, uvek su mi takve stvari stizale na ovu adresu kako treba, ili me cekale u posti cak i kad nije bilo ceduljice u sanducetu, a islo je i postekspresom i kao obicna posiljka...

Obicno pismo koje nema pracenje podlozno je "nestanku" pogotovo od strane postara. :) Ako ne mogu da ti uruce vraca se posiljaocu ali posto nije preporucena posiljka i nije potrebno tvoje licno prisustvo za urucenje, ko zna gde je.

Meni se jednom desilo da je nešto trebalo da stigne u roku od 5 radnih dana ali je stiglo posle 25.. Isto nisu imali nikakvu informaciju u pošti tako da možda ti i stigne na kraju ;)

• 4 weeks later...

Da,u slucaju da se ne isporuci onom kome bi trebalo,onda se (po pravilu) pismo vraca onom ko j eposlo pismo uz obrazlozenje (ne znam,"ne postoji na toj adresi","odbija da primi","preselio se","umro",itd.)

Doduse,ako se postaru pismo ucini "zanimljivim" :) ...a u situaciji gde nema pisanog traga o tom pismu (posto se salje kao obicna posta,a ne kao preporucena)...onda nije tesko zakljuciti sta bude.

Mada,moguce je i da se sami postari zabune pri isporuci.Meni je stiglo jednom pismo,gde je u adresi bio moj kucni broj,ali je ulica bila neka sasvim deseta.Postar se pretpostavljam napio,pobrkao ulice,samo je gledao brojeve kuca i eto sta bude... pijjj

EDIT:ako je bitna sadrzina pisma onda ubuduce nek se salje kao "preporuceno bez elektronskog pracenja" (pitaj na salteru,valjda ce ti izaci u susret).Ili eventualno kao "preporucena tiskovina" (ako se u koverti nalaze samo stampane/pisane stvari).

Edited by Laza GNR

Da dodam i ovo.

Međutim, jednog dana sam poslao telefon (upakovan u original kutiju, sa punjačem, usb kablom i slušalicama), po telefon su došli kuriri, počeli neobavezno ćaskanje o tome šta radim (već su par puta dolazili po pakete), kako ide prodaja, kakvi su to telefoni...itd. I tog puta, kao i svakog prethodnog, stavljao sam napomene da kupac može da proveri sadržaj paketa, tj. da otvori i vidi da je telefon unutra. Sutradan me zove kupac i saopštava kako je otvorio paket i kako u kutiji nije bilo telefona, već samo punjač i usb i da je naravno odbio paket. Logično, neko od kurira je ukrao telefon!

Podsetilo me je na pricu koju sam imao sa kurirom BEX-a nedavno (srecom,nista lose po mene).

Uglavnom,slao sam neku kameru sa otkupom za Novi Pazar.Covek kad je dosao po paket i cuo gde saljem tehniku sa otkupninom (u evrima),samo se nasmejao i prokomentarisao "U Novi Pazar to saljes?Srecno momak.".Gledam ja,kakav mu je to komentar.Pitam ga sta je time mislio.I kaze mi covek ovako:

- Pazi,oni tamo su ti zesca mafija.U poslednje vreme imali smo vise primedbi korisnika,koje su bile sve iste:poslali su paket za Novi Pazar,tipicno se radilo o mobilnim telefonima i slicno,ali im se paket vratio uz obrazlozenje da je paket poslat prazan ili nekompletan ili da to nije bilo to sto je naruceno.A sta se ustvari desava.Ti recimo posaljes paket sa mobilnim,on stigne tamo u Novi Pazar,kurir odnese kupcu,i onda,uz dogovor kupca i kurira se uzima telefon (ili sta vec bude) iz paketa i paket se vraca uz obrazlozenje da je prazan.A oni ti uzmu telefon!Ili umesto tvog telefona stavi npr. neki krntiju od telefona,i vrate nazad,kao nisu to narucili.I onda ljudi koji salju paket,oni ciji je to bio mobilni telefon,kad im se vrati prazan paket ili sa nekom krsinom od telefona se nadju u cudu i ne mogu da veruju!

E,dugo smo mislili da je to do onih sto salju,dok se nije provalilo da je to na organizovanom nivou:ovi sto narucuju pakete imaju prijatelje u kurirskim sluzbama i onda...hop,samo ti nestane telefon!Svi su tamo u Novom Pazaru smenjeni,al opet ne zas dal su mozda dosli neki drugi,takodje "njihovi" ljudi.Zato kazem srecno momak.

Eto,sta mi je covek ispricao.

Mozda je to bio i slucaj sa DEX-om,ne znam.

• 1 month later...

Da dodam i ovo.

Podsetilo me je na pricu koju sam imao sa kurirom BEX-a nedavno (srecom,nista lose po mene).

Uglavnom,slao sam neku kameru sa otkupom za Novi Pazar.Covek kad je dosao po paket i cuo gde saljem tehniku sa otkupninom (u evrima),samo se nasmejao i prokomentarisao "U Novi Pazar to saljes?Srecno momak.".Gledam ja,kakav mu je to komentar.Pitam ga sta je time mislio.I kaze mi covek ovako:

- Pazi,oni tamo su ti zesca mafija.U poslednje vreme imali smo vise primedbi korisnika,koje su bile sve iste:poslali su paket za Novi Pazar,tipicno se radilo o mobilnim telefonima i slicno,ali im se paket vratio uz obrazlozenje da je paket poslat prazan ili nekompletan ili da to nije bilo to sto je naruceno.A sta se ustvari desava.Ti recimo posaljes paket sa mobilnim,on stigne tamo u Novi Pazar,kurir odnese kupcu,i onda,uz dogovor kupca i kurira se uzima telefon (ili sta vec bude) iz paketa i paket se vraca uz obrazlozenje da je prazan.A oni ti uzmu telefon!Ili umesto tvog telefona stavi npr. neki krntiju od telefona,i vrate nazad,kao nisu to narucili.I onda ljudi koji salju paket,oni ciji je to bio mobilni telefon,kad im se vrati prazan paket ili sa nekom krsinom od telefona se nadju u cudu i ne mogu da veruju!

E,dugo smo mislili da je to do onih sto salju,dok se nije provalilo da je to na organizovanom nivou:ovi sto narucuju pakete imaju prijatelje u kurirskim sluzbama i onda...hop,samo ti nestane telefon!Svi su tamo u Novom Pazaru smenjeni,al opet ne zas dal su mozda dosli neki drugi,takodje "njihovi" ljudi.Zato kazem srecno momak.

Eto,sta mi je covek ispricao.

Mozda je to bio i slucaj sa DEX-om,ne znam.

Kako ti ispadnu tolike postarine, evo sad sam racunao za 20000, do 2 kg, da ti uplate na racun 663 din

To je druga stvar, po meni je mnogo bolje da ti uplacuju na racun, legnu pare u 90% isti dan. Sa post netom ili uputnicom cekas postara ili se cimas do poste

To je druga stvar, po meni je mnogo bolje da ti uplacuju na racun, legnu pare u 90% isti dan. Sa post netom ili uputnicom cekas postara ili se cimas do poste

Popunis uplatnicu, sebe stavis kao primaoca i svoj broj racuna. Das kuriru i to je to ili ovoj u posti

Nema sanse da pogrese, tako sam slao 100 puta, nekad se desi ako je urucenje do 19, da uplate posle 17h a onda pare legnu ujutro. Mada retko gde uopste i imaju da im ostane za popodne. Sta tebi vise odgovara praktikuj, meni ovo do sad lepo radi.

• 6 months later...

Bex jako lose iskustvo, kasne i ljubaznost im nije jaca strana. A cak i da imate posiljku danas za sutra, pa stigne 2 dana kasnije, platicete uslugu danas za sutra uz cudjenje zasto ste ljuti?

Cene su druga stvar. Stigla mi je bicikla za vezbanje preko AKS-a i postarina je bila 1200 din. Mislim da je to ok.

Edited by travelino

• 2 weeks later...

Interesuju me vaša iskustva kurirskih službi u Srbiji, koju biste preporučili? Čula sam da AKS radi ilegalno i da u slučaju gubitka robe ne možeš da ih tužiš, jer nisu registrovani. Koliko je ovo tačno? Koja kurirsta služba je po vama najbrža, najkvalitetnija i sa najbržim povraćajem otkupnine?

Aks ne radi ilegalno.

Sto se tice iskustva sa Aks-om, kad imas kontakt telefon kurira koji obicno donosi postu na tvoju adresu, lako se dogovorite. Ako niste kuci, naci cete ga negde po gradu i preuzeti posiljku. Oni vas lepo pozovu telefonom pre nego sto vam uruce posiljku. Post express ne zove nego vam lepo stigne sms da vam je stigla posiljka, kolika je otkupnina i pise da ce vam posiljka biti urucena u toku dana. Ako niste kuci, opet stigne sms da vas posiljla ceka u najblizoj posti i da imate 5 radnih dana da je podignete. Bex lose iskustvo. Kasnili su 2 dana, nisu pozvali pre urucenja, naplatili uslugu danas za sutra. Posiljka poslata u ponedeljak u 12 h a stigla u cetvrtak u 17 h. Kurir nista nije objasnio, vec u fazonu: u cemu je problem?Pa sta ako kasnimo???

Ako ti je vazna brzina i sigurnost biraj post expres usluga danas za danas ili danas za sutra do 12 .[emoji402][emoji394]️[emoji400][emoji403]

Sto se postarine tice, opet se oslanjam na post express. Aks mi je mnogo vise naplatio paket od 4 kg Beograd-Kraljevo u odnosu na post express. Aks je to otprilike izmerio, zaokruzio cifru i traljavo dao obrazlozenje, rekao bih divlje. U posti lepo izmerili i naplatili daleko povoljnije. Za otkup ne znam cene. Ovo je slucaj postarine.

Edited by travelino

• 2 months later...

Izbegavajte Aksu!!!!!!!!!  Budite sigurni da se prema vama nece odnositi korektno i profesionalno kako bi trebalo prema klijentu.

Moje iskustvo je jako negativno sa Aksom. Novac morate sacekate da oni okrenu koji krug a kuriri su neprofesionalni, neljubazni.

Odavno sam napustio drzavnu  Post expres jer nisu profesionalni. Sreca pa ima i konkurencije ali morate voditi racuna.

Aksu izbegavajte i Post expres!

• 11 months later...

post expres je ubedljivo najbolji

AKS u zivotu vise ne potrudicu se da nadjem dobrog advokata da im malo se pojasni da beograd mladenovac danas za sutra i da peske kurir ide paket od petka ne stize u ponedeljak ili utorak ili se vrati posiljaocu bez da pozovu na telefon.

ocajno....

ovo je treci ili cetvrti put za 3 poslednje nedelje i sada cu ih definitivno tuziti

1.da kuriri plate penale posto delovi stigli nisu i imam nezadovoljne musterije

2. da zatvore kurirsku sluzbu ili promene to 24h na 5 dana pa kome odgovaraju neka nose

sramota je,ne nose na ledjima 3 displeja za mob. telefone 50km 

Edited by johnnymld

• 6 months later...

Najnegativniji utisak za Post ekspres!!! Najobi;niji paket ne mogu da dostave na adresu u Beogradu koju, kako kažu, ne mogu da nađu! Danima sam ih čekala, na kraju kažu da podignem u pošti odakle je paket krenuo, ja dođem, kažu: - Pa on je kod vozača! Danima je kod vozača?! A isti oni su rekli da podignem paket jer je on u toj pošti! I ko tu odgovara, niko!!

Tako da, ako možete, izbegavajte Post Ekspres jer je moguće da vam izgube paket, vi se žalite i nikom ništa.