Jump to content

Featured Replies

On 2/3/2017 at 7:46 PM, Njeogva said:

Najnegativniji utisak za Post ekspres!!! Najobi;niji paket ne mogu da dostave na adresu u Beogradu koju, kako kažu, ne mogu da nađu! Danima sam ih čekala, na kraju kažu da podignem u pošti odakle je paket krenuo, ja dođem, kažu: - Pa on je kod vozača! Danima je kod vozača?! A isti oni su rekli da podignem paket jer je on u toj pošti! I ko tu odgovara, niko!!

Tako da, ako možete, izbegavajte Post Ekspres jer je moguće da vam izgube paket, vi se žalite i nikom ništa.

Јел ово постаје као тема о Геа турсу? :smile:

Лепо ти ујутру пошаљу поруку на мобилни да ћеш тај дан добити пошиљку са све бројем курира да га контактираш.

Ако се нешто искомпликује, реши се са два позива, нпр у Зајечару имају неко насеље где су уместо бројева прво слова, типа Насеље Краљевица Б6. Каже ми радница не може тако у компјутер, ставила бб а број у напомену.

Курир у Зајечару није видео, ја назвао два броја, проблем решен... 

• 1 month later...

Pozdrav svima,

da podelim i ja sa Vama iskustvo sa kurirskom sluzbom AKS Sabac, mogu odma da kazem da je jedna od NAJ NEProfesionalnih kuriskih sluzbi, poslat mi je paket u ponedeljak s obzirom da su pogresno napisali broj kurir nije ni dosao do adrese,moje misljenje je da bi kurir trebao da dodje do adrese bez obzira ako se niko ne javlja na telefon ili je pogresan broj ? mozda i gresim.... zovem u petak, nakon 4 dana kazu mi da je kurir zvao i niko se nije javio, pitam na koji broj zvao i ustanovimo da je broj pogresan, dao sam im tacan broj, i kazu mi da ce u ponedeljak biti opet poslat i do utorka najkasnije ce stici, zovem ja u utorak kazu mi da je paket vracen posiljaocu, puko sam, ´kazem im pricao sam sa vama u petak rekli ste da ce te paket poslati u poendeljak, kazu ne, paket je vracen, ja zovem posiljaoca i kazem mu da posalje ponovo, u sredu je poslao opet u cetvrftak oko 11 sati zovem i proverim kaze jeste paket je poslat ocekujte kurira, pitam ih koji broj telefona stoji na posiljci kad ono opet pogresan broj napisali koji je bio i prvi put. To je potpuno ne profesionalno! Eto to je to bilo sto se tice AKS Sabac kurirske sluzbe, nikad vise. Dakle ljudi bezite sto dalje od AKS Sabac kurirske sluzbe.

On 23. 03. 2017. at 1:17 PM, Pinelo said:

Pozdrav svima,

da podelim i ja sa Vama iskustvo sa kurirskom sluzbom AKS Sabac, 

Да ли би могао да кажеш широком аудиторијуму шта те је нагнало да твој први пост на овом форуму посветиш управо АКСу Шабац? ::crazy:

Naleteo na temu (ko zna kako),pa da podeli iskustvo (popljuje :smile: ).

@Pinelo: nije da branim kurire,ali treba i ti da znas da oni imaju dnevno (lupam) 20 paketa,koji trebaju da raznesu.A neke druge i da pokupe.I neko odredjeno vreme za koje to treba da urade.Kad mu se neko ne javi,mozda taj kurir pomisli "ko zna sta je sa njim,mozda se udrogirao,necu da ga cimam,nek se posle javi sam".Neprofesionalno...al tako rade kuriri.Kad vidis da oni tebe ne zovu moras ti njih da zoves.Ne sete se oni uvek dva puta da te traze.

A dalje za neprofesionalnost stoji - kazu ti da ce biti poslato u ponedeljak,a oni vratili paket.Slepci.

On 27.3.2017 at 2:02 AM, Relja said:

Да ли би могао да кажеш широком аудиторијуму шта те је нагнало да твој први пост на овом форуму посветиш управо АКСу Шабац? ::crazy:

Trazio na google gde postoji ovakve teme pa sam svuda pisao gde god sam nasao :smile:

10 hours ago, Laza GNR said:

Naleteo na temu (ko zna kako),pa da podeli iskustvo (popljuje :smile: ).

@Pinelo: nije da branim kurire,ali treba i ti da znas da oni imaju dnevno (lupam) 20 paketa,koji trebaju da raznesu.A neke druge i da pokupe.I neko odredjeno vreme za koje to treba da urade.Kad mu se neko ne javi,mozda taj kurir pomisli "ko zna sta je sa njim,mozda se udrogirao,necu da ga cimam,nek se posle javi sam".Neprofesionalno...al tako rade kuriri.Kad vidis da oni tebe ne zovu moras ti njih da zoves.Ne sete se oni uvek dva puta da te traze.

A dalje za neprofesionalnost stoji - kazu ti da ce biti poslato u ponedeljak,a oni vratili paket.Slepci.

Ja mislim da kurir je duzan da dodje na adresu koja stoji na posiljci, bez obzira da li se taj javio na telefon ili ne, mi placamo te usluge ili ?U inostranstvu na primer kad narucis nesto brzom postom on dodje na adresu i pozvoni na vrata, tek tad ako se niko ne javi pozove telefonom... Moj broj telefona su napisali pogresno, pogresili jednu cifru, proverio sam taj broj koji su oni napisali i broj je nepostojeci, ako je video da je nepostojeci broj mogao je da zove u centralu pa da pitaju posiljaoca ili slicno :smile:

• 7 months later...

Kurirska sluzba Daily express jako smotani! Trebali da dodju juce i preuzmu paket, ceo dan ih cekam, danas zove neki decko i kaze da juce nije mogao da nas nadje jer nije upisao broj tel, a 3 puta mu je ponovljen broj! Danas me zove i kaze da ce sutra da dodje jer nije mogao da me nadje. Prodala sam preko sajta devojci nesto i zbog njih mi napravio totalnu pometnju jer kasnim sa posiljkom. Opet zovem i pitam da li su preuzeli paket na sta mi njihov kurir kaze ostro:" Jesam, cao gospodjo" Uzas spusta mi slusalicu i kaze cao! Ovo jos nisam čula. Jako nekulturno! Verovatno taj njihov radnik nema dva grama mozga, u razgovoru sa njim sam zakljucila da je rec o ogranicenoj osobi! Nikome ne preporucujem ovu kurirsku sluzbu jer imaju smotane radnike koji ne znaju da upamte broj tel!

• 10 months later...

Ubedljivo najgore iskustvo je sa službom Bex, koja navodno ima najniže cene ?!? Zbog trudnoće i bebe koja uskoro stiže, sve češće se odlučujem za online kupovinu...kakva noćna mora u Srbiji! Sajtovi nisu update, stanje zaliha nerealno a to saznas nakon 3 dana. Elem, ako nešto i poručiš, kreće agonija sa kuririma i brzom poštom.

Ovog puta Bex Kragujevac. 

Kurir je pozvao dok sam bila u toaletu, bukvalno cimnuo...Ja sam nakon 6 minuta izašla i pozvala i rekao je da je sada daleko i da ima puno posla a subota je itd. Dobićete paket u ponedeljak. Ja sam zvala centralu i rekli su mi da je on u pravu i da je to njihova poslovna politika. Onda je moj muž otišao u magacin i zatekao ga tamo  kako sedi u kamionu. Uzeli smo sami pošiljku.

Inače, prethodno sam ja zvala centralu i molila za broj kurira da bih videla kada će biti u blizini. Rekli su mi da ne mogu da mi daju telefon i da moram da sedim kući do 15-16h i da čekam. Post express u poruci pošalje broj kurira.

No comment. Profesionalizam i poslovnost na delu :sad: Nikada više.

Edited by maxiva
Ah da. U poruci koja je stigla piše:kupac odustao od isporuke. Ha ha ha

BEX zna da bude kriminalan.

Narucio sam neku keramiku,jedan predmet stigao OK,a u drugoj kutiji sadrzaj polomljen skroz (usmeno mi kurir rekao kako je njegov kolega slucajno ispustio i polupao).

I pazi sad ovo...napravi se zapisnik da je lom nastao kod njih u magacinu i da sam ja paket primio polomljen.I posle reklamacije - nisu oni (BEX) krivi (?!),nego predmet nije bio adekvatno zapakovan.

Kurirske službe ili, kako ih kod nas zovu "Brza pošta", ne zaslužuju ni jedan od ova dva naziva.

Kuriri se ne ponašaju kao kuriri, jer su uglavnom drski i mrzovoljni, a službe im nikako ne funkcionišu.

Može se reći da u sve su osim brzi, a trebali bi malo i da se informišu o tome šta podrazumeva reč "pošta".

Na prvom mestu ove black liste je AXS-e, a odmah zatim Daily express.

Mislim da je na Divljem zapadu poštanska kočija bolje funkcionisala nego kurirske službe kod nas.

• 1 month later...

Kupujem i prodajem cesto na Limundu i Kupindu i uglavnom koristim Postexpres, Uglavnom sam zadovoljna.Prosle nedelje porucim nesto iz Sapca,kaze covek njemu je najjednostavnije AKS-om jer oni kao primaju robu do 22. Cekam nedelju dana....nista...zovek coveka,kaze poslao sam prosli petak,pisacu im mejl,pa javim...javi  mi ( nije nista naveo kao razlog) da ce mi stici ipak  tek juce ili danas....cekam juce NISTA...cekam danas NISTA...zovem centar u NS-u...niko se ne javlja...zovem Sabac, traze broj posiljke, zovem coveka, salje mi broj....e oces,malo morgen....vec je proslo 13 h dokle rade. izadjem napolje ide kombi AKS...ja kao budala trcim za njim jer inace zurim u grad...kaze kurir...nemam ja za vas nista. Uzasna , uzasna neprofesionalna sluzba...ovaj POstekspres mu dodje  olicenje poslovnosti. Inace, nema kod njih nikakav Sms. Kad pozoves taj Sabac , a iza  buka kao u kokosinjcu,kao da ih kolju za Lidl. AKS, ocena 0.

Edited by mamahaker

• 3 weeks later...

Ponašanje tzv. "direktora" Daily express-a prema korisniku koji ulaže reklamaciju. Obavezno pogledati.

ovako se ponasa 'direktor ' kuriske sluzbe Dejli exspress koji nije zeleo da primi reklamaciju za paket...i posle recenice da prilikom davanja paketa nije trazena licna karta niti potpisano ista i dal je tacno na na adresi gde 25 pprodica zive moze bilo ko da primi posiljku,bez obzira na koga je naslovljena,odgovor nisam dobila osim da 'Kupim svoje prnje i gubim se sa poseda firme'..naime uredno sam usavsi u posed firme dala l.k. vrataru,koji je ispisao podatke,pozvao nekog ,pa jos nekog i pojavio se doticni 'direkror' ...Pokusavajuci da objasnim problem i krsenje PRIVATNOSTI I MOG PRAVA je nastao jos veci problem...G-din doticni "direktor" se veoma iznervirao i nakon recenice da to sto su uradili nije po zakonu...Patrola je obavila uvidjaj,ja imam samo svoju rec da jednu ruznu rec niti ista mu nisam rekla,osim da su sva pravila preksena i kad sam zelela zvati policiju jer i posle bezobraznog isterivanja(za rukav i vukavsi) je nastavio da se vraca i izlazi i napada jer sam uzela telefon da pozovem policiju....ovo je samo deo,da ne bi bilo "pojeo vuk magarca" ....dal je ovo nacin primanja reklamacije u Srbiji? Inace vrat mi je isteglio...ime i prezime nemam ,nalazi se u Mup-u....posto imam utisak da se zataskava sve,zelim da podelim svoju subotu i poslobnu komunikaciju diretkora ...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215243364591528&id=1656443980

Državna preduzeća su nam svakojaka pa PostExpress deluje nekako nadrealno dobar, ali zaista prosto ti bude milo kada ti kurir donese paket koliko je ljubazan i profesionalan. Primao sam pošiljke i preko drugih službi i uglavnom su kuriri bili kao rođeni da pecaju a naterani da rade, pa su se tako ophodili i prema meni i pošiljci.

• 1 month later...

Predao sam posiljku kuriru na kucnu adresu tacnije to je bila kucica za kuce malih dimenzija koja je trebala da se isporuci u Svilajnac a kupac da isplati kuriru 3000 dinara koje treba on meni da plati za kucicu..Pitao sam kurira da mi odmah kaze iznos dostave i on je rekao 1400 dinara i ja sam pristao na tu cenu.Posiljka je stigla u njihov centralni magacin u Sabac posle tri dana.Kada sam pozvao da pitam zasto im toliko treba da isporuce posiljku prvo su prekidali vezu vise puta ali se na kraju javio jedan momak koji je rekao da iznos dostave vise nije 1400 dinara nego 2500 dinara.Posiljka je nakon cetiri dana stigla u Cupriju gdeje bila jos dva dana znaci toje vec peti dan kako kupac ceka na isporuku posiljke.Nakon sestog dana oni su dostavili kucicu kupcu naplatili od njega 1400 dinara postarinu a kada su meni sutra dan doneli novac u koverti umesto 3000 dinara bilo je samo 2000 dinara.Znaci oni su sami promenili iznos dostave i sami uzeli 1000 dinara od mojih para.Kurir mi je samo dao kovertu i bukvalno startovao kombi i pobegao,kada sam otvorio kovertu vidim samo 2000 dinara umesto 3000 dinara.Pozvao sam odmah njiov broj 015/600-600 i kad god mi se javio operater i ja ga pitam da mi objasni o cemu se radi oni prekinu vezu i tako jedno desetak puta tako da sam vise batalio da zovem ali zato narode NE POSLUJTE SA AKS BRZOM POSTOM NIKAKO jer racunajte da cete biti prevareni bar na bilo koji nacin ali bicete osteceni makar i za sto dinara.

Kolika je bila tezina predmeta?Da li je bio nestandardnih dimenzija (velikog gabarita)?Lako lomljiva roba,kojoj treba posebno rukovanje?

Znas da,barem kod vecine kurirskih sluzbi,imas mogucnost online pracenja posiljke?Ako pada vikend,tada (uglavnom) ne isporucuju.Takodje,ako je predmet predat posle (koliko se secam) 6 popodne,transport predmeta nece biti istog dana,nego tek narednog.

Koliko vidim,rekao si da je otkup 3000 dinara.Da li si se dogovorio da kupac plati postarinu ili...?Ne znam na osnovu cega su ti "oduzeli" jos 1000 dinara.

• 1 month later...

Na zalost mislim da su kurirske službe kod nas postale vrlo aljkave i neprofesionalne, a pošto dugo radim sa njima mogu vam reći da se sećam i boljih vremena. Evo primer slanja jednog paketa i velike neprofesionalnosti BEX i AKS kurirske službe. Kupac polovnog gramofona me je zamolio da mu paket pošaljem BEX službom, jer su jedni od retkih koji vrše isporuku na njegovu adresu u nekom selu pored Niša. Pozvao sam Bex u četvrtak i rekli su da će kurir doći u toku dana, kurir naravno nije došao niti sam obavešten da neće doći, pozvao sam Bex u petak jutro rekli su da će kurir doći, pozvao sam Bex u 14 časova potvrdili su da će doći do 16, ali kurir nije došao. Pozvao sam Bex u ponedeljak i rekli su da će kurir doći uz izvinjenje, naravno nije došao, više ih nisam zvao. Pozvao sam AKS u utorak koji je i došao istog dana u sredu je paket stigao kupcu, naravno sa polomljenim poklopcem gramofona iako sam ga bio upakovao kao da ide na front. U petak sam pozvao AKS da pitam kada će mi dati novac od otkupa, rekli su 3-5 pet radnih dana. I tako nema njih, pozovem u sledeći četvrtak odnosno juče kaže službenica iako je prošlo 8 dana od isporuke pare su kod vozača, valjda čekaju da ih zaboravim, kaže i biće danas. Naravno novac nije stigao, pozovem u petak odnosno danas, kaže službenica novac se vratio kako bre vratio, otkud vratio, ko je kad probao da ga uruči, nema ona pojma, a kod mene uvek neko ima kući, niti ima propuštenih poziva. Kaže preneće žalbu nadređenom i uze moj broj, bićete pozvani i eto čekam ja već deset dana da mi daju moje pare, šta mislite da li će me zvati?!!!! Po mom iskustvu post ekspres je još ponajbolji naravno opet uz zamerke, njima pakete obično moram da nosim, ali pare brzo ležu i paket brzo stiže, e sad što bi ja radio pola posla kurirskoj službi i nosio im pakte na prag a istu cenu plaćam to je pitanje....??

Edited by bracaco
greška

• 11 months later...

Zelela bih da podelim svoje iskustvo sa DExpresom. Majka mi je poslala nove, kozne cizme, farmerice i par makaza. Kada sam, posle 3 dana, uvidela da mi paket nije stigao krenula sam da ih zovem. Nedelju ipo dana sam svakog dana zvala. Toliki nedostatak ljudske empatije nisam videla i kod operaterki i kod osoblja zaduzenog za reklamacije. Moj paket su prijavili kao TRAJNO izgubljen?! Otisla sam u zavod za zastitu potrosaca i objasnili mi da im nista ne mogu jer paket nije oznacen kao vrednosna posiljka i nemam nikakav dokaz sta je unutra. Cak i ako bi resila da ih tuzim, mogla bih mozda , dobiti desetostruku vrednost troskova dostave koja je 3.000,00 din. Cist lopovluk, nepravda i bezobrazluk!