Jump to content

Featured Replies

Posted

Saobracajci su krenuli da pisu kazne svima koji nemaju svoj potpis pored slike u vozackoj dozvoli!!! Kazna je 5.000 dinara i 4 kaznena poena!!! Prosledite ovo obavestenje dalje, posto ovi definitivno vise nisu normalni!!!

Nabavite i onaj "evropski" zapisnik - izvestaj o steti. Dobija se u maticnoj osiguravajucoj kuci, besplatno. Inace, i taj zapisnik spada u "obaveznu opremu". Cisto da ne bude da "prodjete" na potpisanoj dozvoli a da vas ove "lutke" sacekaju na izvestaju.

• Author

A da ne pricamo o nekim sitnicama za koje verovatno ni oni ne znaju sta je potrebno, od prve pomoci npr pa do tog glupog papira

Inace, sada je "hit" da ljudi slikaju policiju kako pravi prekrsaje i da ih prijavljuju. Stalno im oduzimaju od plate. Zato su besni i cesto se izivljavaju.

ma, samo trazhe nachina da izvuku pare.

chula sam takodje da ako vas zaustave a ruke vam nisu na volanu onako kako su vas uchili u auto shkoli (na 10 i na 2), nego u krilu, takodje pishu kaznu... glupost!    :psuje:

Koliko sam ja skapirao i u prvom i u poslednjem slucaju radi se samo o lose napisanom i u mnogim stvarima nedefinisanom zakonu, koji ostavlja prostora za razlicita tumacenja istog. Ne kazem da je u celini takav, vec samo u onim delovima gde mogu da vas uhvate na "sitnicama", da uzmu malo para kao sto se uvek na pocetku radilo, sve dok statistika ne pokaze negativne efekete pojedinih primena zakona i dok se te greske ne isprave. Ocekujem da ce prve promene i dopune biti za nekih 6 meseci...

• Author

Evo sad su u Beogradskoj hronici demantovali da naplacuju kaznu za ne potpisivanje dozvole nego da samo opominju, videli da se brzo rasirile vesti pa reaguju

Saobracajci su krenuli da pisu kazne svima koji nemaju svoj potpis pored slike u vozackoj dozvoli!!! Kazna je 5.000 dinara i 4 kaznena poena!!! Prosledite ovo obavestenje dalje, posto ovi definitivno vise nisu normalni!!!

Ovo nije istina. Neko je pustio buvu u narod verovatno sprdnje radi.

Svakako bi trebalo da stoji potpis pored slike, no ako je neko zaboravio da se potpiše policajac ne može da ga kazni. U slučaji da nekome budu tražili lovu zbog ovoga, ne nasedajte.

Проверено наплаћују, ја сам јутрос добио проверену информацију, зато сам и кренуо да спемујем са овим.

Иначе ево и реакције мог ортака:

Aleksandar Petrović - Informacija uopšte nije neproverena i nije u pitanju neka izmišljotina - dvojica mojih ortaka su prethodnih dana zaista platili kaznu.

Други ортак је платио казну јер је имао 0.31 алкохола у крви, трећем су наплатили казну јер је возио 43км/ч. Имам и документовано.

Ko hoće da se žali može da se (kako oni kažu) pozove na član 180 Zakona o policiji. Mada u sadašnjem zakonu taj član ne postoji?

Поступање по свим притужбама примљеним пре 01. 09. 2006. године, окончаће се по до сада утврђеном поступку, а поступак прописан чл. 180. Закона о полицији и Правилником о поступку  решавања  притужби,  примењиваће  се  на  притужбе  примљене  после 31. 08. 2006. године (тј. од 01. 09. 2006. године).

Ja ga ne nađoh?

http://www.analytica.me/files/Zakon_o_Policiji.pdf

Проверено наплаћују, ја сам јутрос добио проверену информацију, зато сам и кренуо да спемујем са овим.

Иначе ево и реакције мог ортака:

Aleksandar Petrović - Informacija uopšte nije neproverena i nije u pitanju neka izmišljotina - dvojica mojih ortaka su prethodnih dana zaista platili kaznu.

Други ортак је платио казну јер је имао 0.31 алкохола у крви, трећем су наплатили казну јер је возио 43км/ч. Имам и документовано.

Danas je bio načelnik policije (ili tako neko mudo) u beogradskoj hronici, gde je rekao da ne može policajac da piše kaznu ako ti fali potpis u u vozačkoj dozvoli. Neki panuri su naplaćivali, i naravno uzimali lovu za sebe, što je i uzrokovalo da se ta priča tako brzo proširi. Plašim se da je i tvoj ortak bio žrtva te prevare...

Ja čak mislim da policajci ne mogu više da uzimaju keš, nego ti samo daju uplatnicu...

A što se tiče 0.31 procenata alkohola i 43 km/h, e to je već moguće. 

Hahhaaa, pa ovo je divno.

Drugov cale dobio kaznu 5000 jer je zaboravio da iskljuci svetla za maglu u toku voznje dok nije bilo magle.  kiklop

Mislim da je najbolje imati kopiju zakona u kolima i kada ti za neku glupost cikapolicajac zatrazi kintu ti ga pitas ,,A gde to pise, molicu lepo?''  smartass

Ima li neko neki link ka testovima za dobijanje dozvole za Ameriku, npr. drzava Florida... Trazio sam preko Googla, ali bezuspesno

Ima li neko neki link ka testovima za dobijanje dozvole za Ameriku, npr. drzava Florida... Trazio sam preko Googla, ali bezuspesno

Amerika je zez, jer svaka drzava ima svoja pravila...znam da se u nekim zemljama cak priznaje srpska vozacka, ali ne i medjunarodna  ::crazy: !

Pa znaš li nešto određenije? Mene konkretno zanima Majami, tj država Florida.

Znam i to u vezi pravila da je za svaku državu poneka druga specifičnost

Pa znaš li nešto određenije? Mene konkretno zanima Majami, tj država Florida.

Znam i to u vezi pravila da je za svaku državu poneka druga specifičnost

Nazalost neznam, ali...

Prvo, nema tu mnogo kombinacija (tipa svaka drzava skroz drugacije, nego bukvalno 2-3): ili vazi nasa dozvola, ili ti treba i medjunarodna...za njihovu dozvolu moze biti komplikovano, jer oni to vode kao jedan od validnijih dokumenata i preko nje dosta ljudi ostaje.

Najbolje je da preko nekih site-ova, dodjes do nekog od nasih tamo i on ce ti sigurno imati veoma precizan odgovor, jer ponavljam svi su oni sigurno prvo do toga probali doci !

U Floridi je to malo teže odraditi, tako da sam je ja izvadio u Illinoisu pošto su tamo sve te procedure lakše a živeo sam u Majamiju. Ono što ti traže jeste dokaz o tvojoj adresi tamo, sufficient evidence ti je izvod iz bankovnog računa američke banke i još par nekih dokumenata.

Polaganje je smešno, odeš do DMV uzmeš onu knjižicu prelistaš i to ti je. I dođeš da polažeš (svojim kolima), i odradili su mi vozačku za 20 min.

A jel ideš kod nekoga u SAD? ili neka razmena?