Jump to content

Featured Replies

Posted

Kako Rajan naplacuje karte?

Kapiram... treba da rezervisem kartu unapred za let... odstampam to i ponesem sa sobom... ali ne kapiram kad se placa. Jel' kad stignem na aerodrom, ili unapred prilikom rezervacije... karticom?

Kartu plaćaš odmah, karticom, ili do par dana posle, bank transferom. Kod lowcost kompanija nema kupovine karata na aerodromu i predstavništvima kao kod redovnih prevoznika. Inače, postoji već tema o tome pod nazivom Online plaćanje avio karte, pa potraži.

• Author

Bas to mi je bitno.

Nemam karticu za placanje, a ne bih ni da je vadim posebno zbog vremena potrebnog za izdavanje, a ja par nedelja putujem.

Znaci, karte mogu da se plate popunjavanjem obicne uplatnice u banci/posti?

Znaci, karte mogu da se plate popunjavanjem obicne uplatnice u banci/posti?

Hm, izgleda da sam se ja malo prešao, bank transfer kod RyanAir-a ne postoji kao opcija plaćanja, već samo kartica :(. U svakom slučaju, bank transfer je uplata na račun RyanAir-a u inostranstvu, a to je dosta komplikovanije od obične uplatnice u pošti/banci, a što je bitnije, i provizije su velike, onako otprilike, kreću se od 15-30EUR, u zavisnosti od zemlje, banke, korespondentdke banke i sl.

Imaš li bilo kakvu karticu iz bilo koje banke?

Sa sajta:

HOW CAN I PAY FOR MY FLIGHTS?

Ryanair accept Visa and Mastercard credit cards and the following debit cards Maestro, Visa Connect, Visa Electron, Mastercard Prepaid Debit & Visa Delta for payment of your flights.

As a special offer to Mastercard Prepaid Debit (MP) card holders, Ryanair, for a limited period only, will not apply an administration handling fee to those customers paying by this method of payment.

Within Germany ONLY, ELV direct debit payments can only be accepted up to 10 days prior to the flight departure.

Imaš li ceo broj na svojoj Maestro kartici, kao i trocifreni CVV (CVC) kod na pozadini. Ako imaš, trebalo bi da može.

Ne broj računa, već broj kartice (4 grupe po 4 cifre). Uostalom probaj, možda ti prođe i bez CVV-a.

@CappoDiTutoCappi

Ako ti je frka, uzecu ti ja karte, javi se na pm, posalji gde i kad hoces da letis, pa cemo se vec dogovoriti.

Ja imam Intesinu visa electron karticu, pre se za nju nije placala provizija kod Ryanaira, ali mislim da se sad placa 5 evra po letu, po osobi, kao i za vecinu ostalih kartica.

Ma sa tom Intesinom maestro karticom ne mozes da kupujes preko neta. Nemoj ni pokusavati dzabe. Cak negde u inostranstvu nisam mogao ni pare da podignem sa bankomata.

Daj nekom ko ima karticu da ti kupi, pa mu ti daj cash. Evo, ko sto ti je Dragance predlozio.

Ja imam Intesinu visa electron karticu, pre se za nju nije placala provizija kod Ryanaira, ali mislim da se sad placa 5 evra po letu, po osobi, kao i za vecinu ostalih kartica.

Sada se jedino ne placa provizija za koriscenje prepaid MasterCard-a...

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

www.neteller.com

Ja sam je izvadio pre nekih mesec dana besplatno. Ako je nekop vadi neka mi se javi oko saveta.

rajan samo prima plasticnu, ali koristio sam na drugim sajtovima e elektronsku, recimo wizz je prihvatio.

rajan samo prima plasticnu, ali koristio sam na drugim sajtovima e elektronsku, recimo wizz je prihvatio.

Jel ima nekih skrivenih troskova?

Koja je ovo ludnica sa nazivima kartica. Sve su plasticne, ne postoje plasticne i elektronske i sta jos ne izmisljate.

Postoje kreditne, debitne i elektronske platene kartice:

Kreditne - kako im ime kaze, kreditiraju te. Nemas te pare, nego ti banka odobri odredjeni iznos. Obavezan si da placas minimalni iznos na mesecnom nivou. Naravno, ako hoces mozes i vise od minimuma.

Debitne - to su kartice koje su vezane za tekuci racun i obicno imaju dozvoljeni minus. Namenjene su prvenstveno za podizanje novca sa racuna (banka ili bankomat)  i placanje na pos terminalima. I kreditna moze da podigne novac na bankomatu, ali uzimaju veliku proviziju. 

Elektronske - nema kreditiranja, nema minusa, koliko imas - toliko trosis. Izmisljene su prvenstveno za online placanja.  Moze se dizati novac na bankomatu.

Na internetu mozete placati Kreditnim sigurno, a elektonskim ukoliko ih kompanija prihvata!

Ovo ni u kom slucaju ne treba da se uzme kao potpuna informacija, nego informativna.

Koja je ovo ludnica sa nazivima kartica. Sve su plasticne, ne postoje plasticne i elektronske i sta jos ne izmisljate.

Ajde malo za pocetak smanji dozivljaj.

Postoje i virtuelne kartice, verovao ili ne, koje ne postoje u materijalnom obliku, vec broj kartice moze da se generise slucajno uz pomoc softvera koji se dobije u tu svrhu. Kada se transakcija izvrsi taj broj moze da se deaktivira.

Takvu virtuelnu prepaid MasterCard nudi na prethodnoj strani pomenuti Neteller. Prednost ovakvih virtuelnih kartica je da iako se neko domogne broja kartice ne moze da skine novac koji je bezbedan na racunu (u ovom slucaju na Neteller nalogu).

Meni se cini da nema nikakvih skrivenih troskova, osim relativno velike provizije za konverziju na valute. Problem sa virtuelnom karticom je kada generise broj kartice, kartica vazi samo do kraja tekuceg meseca i to onda kompanija koja je prima verovatno smatra kao rizik da uskoro istice, pa mozda nece moci da je naplati ako dodje do neke komplikacije, nemam pojma koja je fora. Ima i jedna banka koja izdaje visu electron virtuelnu. i tamo sam otvorio nalog ali nisam je nikada koristio, jer su trazili depozit od 25 evra, sa samo kod easyjeta visa electron ima svrhe, posto je rajan ukinuo pogodnosti za istu

• 3 weeks later...

Pokusao sam da nadjem, ali ne uspeh, pa ako je vec bilo reci sorry...

Koliko cesto su one cuvene promocije karata kod ryanair-a od 1e (o.1e;o.o1e itd...) Jel to bude 2-3 puta godisnje?

I koliko traju(pretpostavljam dan-dva)

Cini mi se da ove godine jos nisu dali takvu promociju?? (ili nisam pazio 'na casu'  :-\ )

I po vasem misljenju kada bi eventualno mogla da usledi ovakva promocija...(znam da je tesko i pretpostaviti, ali ovde ima ljudi koji su vrlo vispreni u ovim stvarima, pa mozda na osnovu dosadasnjeg iskustva...)

Za te pormocije kada ce se pojaviti nema pravila, ali koliko se meni cini uglavnom su u pitanju putovanja kada je nizi intenzitet letenja, znaci jesen, zima (osim bozicnih praznika). Karte koje su 0€ prodaju se u toku noci (znaci od 01 po nasem vremenu do ujutru), a ove akcije od 1€ su od prilike 3, 4 dana. moras redovno pratiti sajt i biti slobodan da svoje putovanje prilagodis njihovim akcijama. U principu tesko ces naci tako jeftine karte za neki fiksni datum.

Niske cene karata su gotovo uvek samo za nove destinacije, kao i za one za koje ima vise polazaka dnevno (unutrasnji letovi u spaniji i italiji, uk... ) ja trenutno praitm da nacekam summer sale, posto jos uvek akcije su za putovanja do kraja maja, pocetak juna.

Pokusao sam da nadjem, ali ne uspeh, pa ako je vec bilo reci sorry...

Koliko cesto su one cuvene promocije karata kod ryanair-a od 1e (o.1e;o.o1e itd...) Jel to bude 2-3 puta godisnje?

I koliko traju(pretpostavljam dan-dva)

Cini mi se da ove godine jos nisu dali takvu promociju?? (ili nisam pazio 'na casu'  :-\ )

I po vasem misljenju kada bi eventualno mogla da usledi ovakva promocija...(znam da je tesko i pretpostaviti, ali ovde ima ljudi koji su vrlo vispreni u ovim stvarima, pa mozda na osnovu dosadasnjeg iskustva...)

Sve mi se vise cini da je tim promocijama dosao kraj - Ryanair je vec usao u istoriju civilnog vazduhoplovstva kao avio kompanija koja je prodavala najjeftinije karte ikada, i male su sanse da ih iko u buducnosti prestigne :)

Promocije od 0.1euro su bile  obicno jednom ili dva puta mesecno van letnje sezone. I svaka traje od 3-7 dana. Sad sam proveravao i poslednja takva promocija je bila u oktobru 2009.godine, sto znaci da je proslo pola godine od tada.

Niske cene karata su gotovo uvek samo za nove destinacije, kao i za one za koje ima vise polazaka dnevno (unutrasnji letovi u spaniji i italiji, uk... )

Ne bih rekao da je to "samo", jer to cini cesto i preko 50% svih ruta i oko 1-2 miliona karata po promociji.

Sve mi se vise cini da je tim promocijama dosao kraj - Ryanair je vec usao u istoriju civilnog vazduhoplovstva kao avio kompanija koja je prodavala najjeftinije karte ikada, i male su sanse da ih iko u buducnosti prestigne :)

Promocije od 0.1euro su bile  obicno jednom ili dva puta mesecno van letnje sezone. I svaka traje od 3-7 dana. Sad sam proveravao i poslednja takva promocija je bila u oktobru 2009.godine, sto znaci da je proslo pola godine od tada.

Uh, pa nije valjda da im je dosao kraj (promocijama) ? :(

A ja taman negde od oktobra-novembra 'pratim' kad ce te cuvene akcije...  :bang: