Jump to content

Featured Replies

i meni se cini da nece vise biti tih cuvenih promocija osim ako neko dobro isprovocira o learija

nego, zaboravila sam ovo da vam kazem  :gossip:.. pre par nedelja u busu u gironi na putu za aerodrom sam prisluskivala razgovor dva stjuarta rajanera. i sad, nesto su pominjali grcku, da li nove baze ili sta god, i onda je jedan rekao da se planira verovatno i srbija.

e sad koliko su oni dobro upuceni, ne znam  :-\

i meni se cini da nece vise biti tih cuvenih promocija osim ako neko dobro isprovocira o learija

nego, zaboravila sam ovo da vam kazem  :gossip:.. pre par nedelja u busu u gironi na putu za aerodrom sam prisluskivala razgovor dva stjuarta rajanera. i sad, nesto su pominjali grcku, da li nove baze ili sta god, i onda je jedan rekao da se planira verovatno i srbija.

e sad koliko su oni dobro upuceni, ne znam  :-\

evo i ovde nagovestaja tome:

Ryanair looking closely at Eastern Europe?

Cawley openly confirmed Ryanair’s interest in further expansion eastwards: “We are adding a new country in the next six months; we are in discussions in Eastern Europe where we don’t fly – but expect to see deals being done here in the next couple of years.” Depending on your political definition of “Eastern Europe” presumably this not only refers to the only EU states not operated to – Estonia, Bulgaria and Romania (to which it has a single destination) but also the non-EU states in the former Yugoslavia and later also the Ukraine (population 46 million), when its badly affected economy recovers, and if bilateral conditions continue to simplify. The combined population of these countries is nearly 100 million and a €34 fare is a widely-affordable purchase.

Рајаном из Београда до Атине, па не би било срећнијег од мене. Али као што рекох већ и Палермо би био супер.

Рајаном из Београда до Атине, па не би било срећнијег од мене. Али као што рекох већ и Палермо би био супер.

Bezveze  :P, ja bih pre Milano/Bergamo ako već ne bude Beauvais :cryy:

nek bude slicno kao wizzove destinacije iz Temisvara i...nogicom u zadnjicu...

:music: :music: :music: :music:

nek bude slicno kao wizzove destinacije iz Temisvara i...nogicom u zadnjicu...

:music: :music: :music: :music:

Potpis  ;D

Hahaha... Natasa je samo rekla da je nacula razgovor 2 stjuarta, Dule malo 'podgrejao' atmosferu, a vi ste se vec provozali po zeljenim destinacijama...  ;D  ;D

Hahaha... Natasa je samo rekla da je nacula razgovor 2 stjuarta, Dule malo 'podgrejao' atmosferu, a vi ste se vec provozali po zeljenim destinacijama...   ;D  ;D

Ka vec nemozemo za male pare da putujemo nek bar mastamo  :angel:

Hahaha... Natasa je samo rekla da je nacula razgovor 2 stjuarta, Dule malo 'podgrejao' atmosferu, a vi ste se vec provozali po zeljenim destinacijama...  ;D  ;D

e stvarno :) :)

Naposletku, svi cemo se sloziti za Milano-Bergamo.

Odande stvarno moze i za tunguziju za desetak ojra...

Samo, na necijih (Ryanovih, Wizzovih...) 5eur, pitanje koliko ce Surcin biti spreman da se ispruzi sa cenom na dole  :x :x

Bojim se da su navikli da drpaju pa ce tesko da se odreknu love od aerodromske tax-e.

• Author

Par meseci nakon sto sam postavio temu, javljam se sa utiscima:

Definitivno vise nikad necu putovati Ryanair-om.

Zasto?

Sve sto ti ne naplate prilikom kupovine karte, naplatice ti na aerodromu ili tokom leta.

Sledeca situacija... vracam se iz Belfasta za London, stizem na aerodrom pola sata pre nego sto ce se zatvoriti kapija, odlazim na salter, sluzbenica meri prtljag, kaze da ima 2,5 kilograma viska (nisam mogao da odbijem poklone svojih Irskih prijatelja, zar ne?), i trazi 60 funti... Ja lepo pitam, posto u rucnom prljagu osim lap topa i sala nemam nista... da li mogu na brzinu da prebacim nesto prtljaga... a ona kaze, citiram "Sir, you're very lucky, the gate is about to close, you must hurry!!".... 30 minuta pre vremena za zatvaranje koje pise na karti!!!

'Ajde da je neki veliki aerodrom u pitanju, da treba da spartam pola sata dok ne dodjem do terminala, ali Belfast city airport je manji cak i od naseg "Nikola Tesla", a od saltera do terminala ima bukvalno 200m. Tu me naravno "olaksaju" za (poslednjih) 60 funti,  a sa poletanjem zbog snega kasnimo 40 minuta.

U avionu se takodje sve placa. Flasa vode 0.5l = 3 funte, koliko i Mars cokoladica. Iako let reklamiraju kao nepusacki, u jednom trenutku stjuardese reklamiraju cigarete po fantomskim cenama!! Cak se i sms poruke, pozivi... naplacuju debelo, a preko razglasa se reklamira sve i svasta.

Zakljucak: Promotivne karte su zaista jeftine, i to je u redu. Kapiram da oni odavno ne zaradjuju od prodatih karata, vec od onog sto prodaju u avionu, ili od prekomerne tezine prtljaga, tako da se u avionu osim samog leta sve naplacuje, i napadno reklamira.

Postoje ljudi kojima takav nacin putovanja odgovara, meni ocigledno ne, tako da cu ubuduce da se drzim regularnih aviokompanija.

Moja cimerka je bila poludela od svih tih silnih reklama u avionu a onda sam joj poklonila cepove za usi i masku za oci. Nemas pojima koliko je to prakticno na Rajanovom letu.

Pa ti si ocekivao da za cenu karte od 5eura dobijes sokic sendvic i kaficu za dzabe?

Da, strogi su po pitanju prekoracenog prtljaga iz istog razloga. Za 100 ili 200grama ce oprostiti, za 2,5kg ne verujem.

Mozda oni prodaju cigarete u avionu ali te cigarete se ne puse u avionu i to su neke specijalne cigarete "ne znam ni ja sta nemaju u sebi" pa su zato tako skupe.

Ako si znao da cesh imati visak prtljaga mogao si uz kartu da platis 15funti i da budes miran ili da svoje poklone posaljes sebi postom. Sigurno si osetio da ti je torba teza nego kad si dolazio.

Da li ti je toliko potrebno da posaljes SMS ili da pozoves nekoga iz aviona?

Uopste mi nije jasno zasto se zalis?

Da li si ikada ranije leteo cheapflight kompanijama?

Ukoliko ne ispostujes uslove putovanja bilo koje kompanije sam si kriv.

Lepo pise kolika je tezina prtljaga dozvoljena i kada treba da se bude na aerodromu.

Naravno da se prodaje sve i svasta u avionu. Pa to je koncept low-cost kompanija.

Samo da dodam, te cigarete smeju da se puse u avionu, ali to nisu klasicne cigarete koje se pale vec se nekako inhalira nikotin iz njih pa ne dime. Nisam pusac pa me i ne interesuje ali sam dobro cuo kada su rekli da smeju da se puse "on-board".

Druga stvar, koriscenje mobilnog telefona tokom sat vremena leta je nepotrebno isprdjivanje. Ja bi im predlozio da utrostruce cene.

A resenje za buku tokom prodaje svega i svacega je naravno MP3 player.

Meni je to reklamiranje bilo cak simpaticno, tek sto zavrse sa jednom turom reklama, eto ti je sledeca :) Kao sto je rekao Dule - ako hoces da letis lowcost onda letis lowcost, ili tako nesto...

...

Ti kao da ne znaš šta su lowcost avio kompanije, lepo su ti objasnili iznad. Žališ se na sopstvene greške. Bez ljutnje, ali post ti zaslužuje  :bang: :bang:.

...

Ti kao da ne znaš šta su lowcost avio kompanije, lepo su ti objasnili iznad. Žališ se na sopstvene greške. Bez ljutnje, ali post ti zaslužuje  :bang: :bang:.

Slazem se u potpunosti.

A evo i mog vidjenja situacije:

Zasto cu uvek putovati Rajanerom (naravno ako nesto drasticno ne promene u svom poslovanju)?

jer,  da nije tog Rajanera ja verovatno ne bih otisla na pola svojih putovanja. Kad se samo setim - Milano 9 evra, Madrid 1 evro, Girona 1 evro, Kaljari 1 evro, Valensija 1 cent, Marselj 2 evra, Pariz 9 evra....... :yok: Ma bas me briga i za reklame i za stroge uslove letenja (koje ispostujem pa nista ne placam dodatno), meni znaci mnogo da putujem za male pare i to je to.

Moj muz je toliko odusevljen mogucnostima koje imamo sa Rajanerom i cenama putovanja i uvek kaze da sto se njega tice, cabin crew moze da kaze "Welcome to a RyanAir flight, you fuckin' bastards", on se nece zaliti, dokle god je toliko jeftino.

Mobilni su ukinuli, ne secam se zasto, cigarete jesu spec, ali bogati, pa to je ipak neki luksuz, ne mozemo da ocekujemo da bude besplatno?!?! Treba da budemo srecni sto nam ne naplacuju wc :D

A sto se hrane i pica tice, kada platis regularnu cenu karte u regularnoj kompaniji, sendvic garant platis i pet puta vise nego ovde. Mada to nikad ne primetis jer je kao "besplatno". Yeah right. zvizhd

Potpis. A glede onog bednog sendviča u JAT-u, cenim da je njegova proizvodna vrednost cca 17 din ;D, a prodajna (upoređujući cene karata) cca 1700. Toliko o besplatnom obroku.

I da dodam, ipak dobijemo nešto besplatno. Predivan pogled na mlade i lepe stjuardese  :-[, za razliku od onih babuskara u Jat-u  ;D.

• Author

...

Ti kao da ne znaš šta su lowcost avio kompanije, lepo su ti objasnili iznad. Žališ se na sopstvene greške. Bez ljutnje, ali post ti zaslužuje  :bang: :bang:.

Mozda pre nego sto odlucis ciji post kakav infantilni smajli zasluzuje, ne bi bilo lose da ga i procitas?

Nisam pusac, pre leta sam dobro jeo/pio, telefon ne koristim cesto ni na zemlji, te sam te stvari pomenuo u kontekstu nekog ko prvi put putuje low-cost kompanijom, i prenosi iskustva drugima koji ce se u buducnosti odluciti za istu varijantu. Dakle, opservacija njihove poslovne politike, nikako prosipanje zalopojki.

Ono na sta sam izneo primedbu nije situacija u kojoj mi neko nije dozvolio da "prodjem" sa 2.5 kg preko, vec cinjenica da me je zena pola sata pre zatvaranja a sat (sto se kasnije ispostavilo skoro 2h) pre poletanja aviona, pozurivala da sto pre platim 60 funti, i potpuno ignorisala moj predlog da tih 2.5 kg (nekoliko knjiga i sitnica) prebacim u rucni prtljag.

Ja sam svoj propust na vreme pokusao da ispravim, oni mi (iz Boga pitaj kog razloga) nisu dozvolili, i to je kod mene proizvelo razocarenje.

Ne znam zaista u cemu je problem da prihvatite da drugi ljudi imaju losa iskustva? Give me a break.

Nisam pusac, pre leta sam dobro jeo/pio, telefon ne koristim cesto ni na zemlji, te sam te stvari pomenuo u kontekstu nekog ko prvi put putuje low-cost kompanijom, i prenosi iskustva drugima koji ce se u buducnosti odluciti za istu varijantu. Dakle, opservacija njihove poslovne politike, nikako prosipanje zalopojki.

Izvini, ali zvučalo je kao da se žališ što nisi dobio da jedeš, što ljudi puše unutra (što nije tačno), što stalno nešto nude i reklamiraju. Trebao si i pre polaska da znaš da je to deo koncepta low cost aviokompanija - u avionu se sve naplaćuje, teže da namaknu svaki euro gde god mogu, ali te niko ne tera da bilo šta u avionu i platiš. Tebi je to negativna "opservacija", meni je sasvim normalna i očekivana za takav koncept poslovanja. Zbog toga smajli, jer si se žalio (ili prenosio negativno iskustvo) na nešto na šta si trebao da budeš spreman i pre leta, a sve zarad niske cene karte koju si platio.

vec cinjenica da me je zena pola sata pre zatvaranja a sat (sto se kasnije ispostavilo skoro 2h) pre poletanja aviona, pozurivala da sto pre platim 60 funti, i potpuno ignorisala moj predlog da tih 2.5 kg (nekoliko knjiga i sitnica) prebacim u rucni prtljag. Ja sam svoj propust na vreme pokusao da ispravim, oni mi (iz Boga pitaj kog razloga) nisu dozvolili, i to je kod mene proizvelo razocarenje.

Neka me neko ispravi, ali check-in rade službenici aerodroma, a ne aviokompanije, tako da kritika ide na račun njih, ne i RyanAir-a.

Ne znam zaista u cemu je problem da prihvatite da drugi ljudi imaju losa iskustva? Give me a break.

Ima mnogo ljudi sa negativnim iskustvima sa lowcost aviokompanijama, to niko ne spori, ali ne možeš da predstaviš kao loše iskustvo nešto što spada u dobro poznatu poslovnu politiku firme. Na kraju krajeva, regularne aviokompanije i dalje imaju svoju klijentelu, u suprotnom bi propale da je samo cena karte faktor u odlučivanju putnika. Svako leti onako kako može i kako mu prija, u skladu sa mogućnostima koje ima.

Evo savet za neko buduce putovanje:

Sigurno postoji negde neki salter koji je prazan, i pre nego sto odlucite da se uputite ka prvoveri pasosa i karata, probajte da izmerite torbu. Tako sam ja radio, i dalje radim svaki put kada imam neki let, cisto da ne bih doziveo neprijatnosti tog tipa da moram da doplatim jos 60 funti, jer obicno ni ne nosim puno para na putovanje, tako da sebi takav "lukzus" ne mogu da dozvolim

vec cinjenica da me je zena pola sata pre zatvaranja a sat (sto se kasnije ispostavilo skoro 2h) pre poletanja aviona, pozurivala da sto pre platim 60 funti, i potpuno ignorisala moj predlog da tih 2.5 kg (nekoliko knjiga i sitnica) prebacim u rucni prtljag. Ja sam svoj propust na vreme pokusao da ispravim, oni mi (iz Boga pitaj kog razloga) nisu dozvolili, i to je kod mene proizvelo razocarenje.

Neka me neko ispravi, ali check-in rade službenici aerodroma, a ne aviokompanije, tako da kritika ide na račun njih, ne i RyanAir-a.

Upavo tako. Ryanair nema nikakve veze sa tim.

Da, ali u Cluj-u su mi radile devojcice sa uniformama wizz-a. Mislim da se ispomazu. Ipak, nema tih gromova i bubnjeva Darkvuda da bi im platila 60 funti. Pre nego sto bi se rasplakala i pomenula bombardovanje, uranijum i....1000 drugih tuznih prica.....pa valjda bi uspela da izvadim iz velike i stavim u rucnu. mislim, oni ti kazu da ima puno....nece odma da te streljaju sa 60?

Znaci, prvo fino, pa debata, pa plakanje i na kraju...istrgnuti torbu iz ruku agresora i reci jasno  :yok:nono

Ipak, mislim da bi  serenade serenade serenade upalila 100%