Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima!

Interesuje me kako je najbolje i najjeftinije stići do Grčke (i nazad) Koje su vaše preporuke?

Moj kolega i ja idemo ovoga leta tamo na razmenu studenata (gradovi u opticaju su Solun, Larisa i Atina).

Da li vaditi studentske kartice za popuste ili neke druge?

Hvala unapred na odgovoru!

• Author

Hvala gorane na odgovoru. Ali da li mi neko moze preporuciti rutu do Grcke?

sjedneš u beogradu u vlak i probudiš se u solunu, tamo vidiš šta ti paše za dalje.

kada smislite datum, prvo pitajte ovde da li neko možda ide u vašem pravcu :)

pa podelite trošak... Mislim da je voz trenutno najjeftiniji vid javnog prevoza

Čitajte temu o Balkan Flexipassu, čini mi se da sam tamo pročitao da za InterCity voz Solun-Atina treba da se plati opaka doplata, ali da postoje i drugi ne-InterCity vozovi, tako da treba paziti čime se ide dalje.

Pogledaj i ovo - https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3325.0

Još nešto, imaj na umu da postoji flexipass koji važi mesec dana, a isto tako i onaj koji važi duže, i koji je naravno skuplji, tako da to naglasiš tetki na šalteru kada/ako ga budeš kupovao.

Svi flexipassovi važe mesec dana. Razlika je samo u tome koliko dana u okviru tih mesec dana sme da se putuje. 5, 10 ili 15 dana.

http://www.athensguide.com/practicalinfo/train-schedule.jpg

Ovde imaš red vožnje Solun - Atina, između ostalih. Kao što vidiš ima onih za koje pored vremena polaska stoji IC i ICE, za njih plaćaš dodatak, te izbegavaš. Dodatak se ne plaća za one kod kojih ništa ne piše pored vremena polaska. Kao što vidiš, tim običnim se putuje 6 sati. Voz je udoban isto kao i IC i ICE, novi klimatizovani vagoni, jedino je sat/sat ipo sporiji od IC/ICE.

• Author

elefteros Hvala na predlogu, mi planiramo negde od avgusta do oktobra. Ali bi vec hteli sad videti sta i kako.

goranvu Hvala na linku, zasigurno je da cemo izvaditi  Balkan Flexipass s obzirom da smo se odlucili za voz.

RaxCherrych Hvala za red voznje. Izbegavacemo IC i ICE u svakom slucaju :)

Paprena, skoro kao i cena obične karte. IC od 6 do 28 EUR, ICE od 9 do 41 EUR (cena zavisi od kilometraže). Ova 2 poslednja voza uveče imaju i spavaća i kušet kola. Čini mi se da sam negde na forumu pročitao doplata za ležaj nije skupa, negde oko 15 eura za spavaća, a kušet znači još jeftiniji, ali nisam siguran. Prošvrljaj po forumu. Možda nađeš.

Leta 2008. je bila doplata za spavaća kola 15 evra. Ali nisam siguran da li ima i kušet varijante. Mislim da je bio samo jedan vagon sa spavaćim kolima. Inače to je onaj noćni voz koji u 23h kreće iz Soluna i ta doplata vredi svaku paru. U boljim se nikada nisam vozio...

Da li je neko razmisljao o stopiranju?  :stop:

Meni deluje izvodljivo jer stalno vidjam grcke kamione na autoputu.

• 2 years later...

Da li možda neko putuje  u Grčku na more kolima, ali da ima dva slobodna mesta?

Delili bi troškove!

Nije nam bitno gde idete......

Eh, da ste se javili samo dan ranije... Devojka i ja smo mislili do Lefkade kolima, ali smo odustali i upltili juče paket aranžman sa autobuskim prevozom...  :(