Jump to content

Featured Replies

Posted

Nakon silnih pretraživanja, utvrdio sam da je let Eagean Airlinesom iz Atine najbolja opcija, pošto povratna karta uvek može da se uzme za €200, sa apsolutno svim troškovima (dakle uključujući i service fee za kreditnu karticu). A do Atine se iz Beograda stiže Balkan flexipass-om.

Postoji još bolja opcija za one koji bi da što kraće putuju, a to je da se kod iste kompanije kupi karta Beograd-Cairo (let ide preko Atine) za nekih €300, nekad malo manje, nekad malo više. Međutim ova opcija je manje flexibilna sa datumima.

Koliko sam video, iz Istanbula teško da bilo ko nudi povratnu kartu za Cairo za €200, mada bi mi to bila draža opcija.

Imam dva pitanja:

- zna li iko neku jeftniju kombinaciju, a da nije stopiranje? Možda neki čarter let? Vredi li se raspitati po agencijama?

- ima li iz Beograda direktan voz za Atinu? Ako nema, kako izgleda putovanje, koliko traje, da li se negde preseda itd?

A zašto ne bi pokušao da ideš iz Istanbula airArabijom za Aleksandriju, pa možeš malo da izblejiš tamo, i onda iz Aleksandrije odeš za Kairo busem ili kako već. A vozom do istanbula flexipassom za 52e.

A da li si video koliko kosta to preko Air Arabije? Uvek je bilo papreno i uvek skuplje od, recimo, njihovog leta za Indiju. Evo, bas sam sada pogledao i povratna karta od Istanbula do Aleksandrije (kraj februara i pocetak marta) kosta citavih 585 EUR (u pitanju su cak oni "najsivlji" dani kada je kao cena karte najpovoljnija). I ja sam se cesto pitao, kao Goran, koja bi najpovoljnija varijanta bila da se dodje do Egipta.

Ajme u pravu si, nisam mogao da verujem da do aleksandrije može toliko da košta... Pih! evo sad sam gledao i za jun je 450eura, što mi je iskreno krajnje nelogično jer za te pare možeš do Kenije airArabijom da stigneš...

A zar nije bio let iz Zagreba? I sta je sa onom Egipatskom kompanijom koja je pocela da leti iz Beograda?

Kad pogledas, najvise ti se isplati Aegean, ako, kao sto kazes, imaju povratnu Beg-Cairo sa stopoverom u Atini za 300eura. Samo let Beograd - Atina kosta 190-195 eura sa njima, ja nisam nasao nista jeftinije, a da izgubis dan i po-dva, klackanjem u vozu do Atine za 20-30ura ti se ne isplati, narociti sto ces da ih potrosis usput  :)

Probaj Egyptair iz Peste, mozda naleti nesto  ;)

http://www.flykoralblue.com/koral/home.html

sajt kompanije koja je imala carter letove zimus iz Beograda, ali nigde nisam nasao gde da pogledas letove...

Pregledao sam i skyscanner i sve stoji sto ste napisali...

U vezi onih kartica, mislio sam na popuste za zeleznicu ili prevoz autobusom, za slucaj da je imala kombinacija za Aleksandriju, pa iz nje za Kairo...

keep looking...

Ako zelis u Egipat, a ne iskljucivo u Kairo, onda gledaj Easyjet, Budapest-Geneva, Geneva-Sharm El Sheikh.

• Author

Evo gledao sam EasyJet ponovo, ali najpovoljnije je ako uzimaš mnogo unapred, recimo od sada pa za mart, a i tada te izađe €300. A maltretiranje i gotovo nepostojeću flexibilnost sa datumima (posebno zbog transfera u Ženevi) neći ni da spominjem. U slučaju da samo jednu noć moraš da prespavaš u Ženevi, to ti već podiže trošak za najmanje €35.

Kupio sam kartu Rim - Kairo (5. - 26. mart) za 157e Alitalijom + Wizzer Temisvar - Rim 40e tako da moze do Egipta i za 200e ukupno.

• Author

Meni se čini da si deo puta računao samo u jednom pravcu ili si karte uzeo mnoogo unapred. Kad si uzeo karte? Ovih dana? Ajde baš ću da vidim kakve su opcije.

Inače, evo ponovo sam proverio, EgyptAir ima redovno odličnu kombinaciju iz Istanbula, oko €215 povratna. To mi je mnogo draža i jednostavnija opcija nego Aegean preko Atine.

• Author

Da, to preko Rima nije loša opcija, može da izađe €240 (verujem da nisi računao trošak do Temišvara i nazad, i troškove kreditne kartice kod Wizzaira), međutim mora da se uzme unapred. Za februar su mnogo veće cene, dok za mart ima Alitalia povratna za €165.

• Author

Ljudi, ovo je van teme, ali moram da skrenem pažnju, preko Italije stvarno ima fantastičnih opcija. Evo, do Maroka i nazad se može u martu putovati za neverovatnih €120-130!!!

Prevoz Beograd-Timisoara = €20

Wizzair Timisoara-Milano = €40

RyanAir Milano-Tangier Boukhalef (Maroko) = €60

Sve cifre su naravno za povratne karte. Čak i da mora da se prespava u Milanu, cena je opet jako mala.

Rekoh ti u oba pravca. Uzeo sam ih 2 meseca ranije, a sada sam pogledao Alitalija Rim-Kairo 165e, Wizzer Temisvar-Rim 53e, pa sracunaj :)

Evo gledao sam EasyJet ponovo, ali najpovoljnije je ako uzimaš mnogo unapred, recimo od sada pa za mart, a i tada te izađe €300. A maltretiranje i gotovo nepostojeću flexibilnost sa datumima (posebno zbog transfera u Ženevi) neći ni da spominjem. U slučaju da samo jednu noć moraš da prespavaš u Ženevi, to ti već podiže trošak za najmanje €35.

Sad, pa za jun moze da se nadje za 150 evra BD-Zeneva,Sharm+26 evra do BG-BD i transferi do aerodroma. Podrazumevam da odbijas osiguranje i putujes samo sa rucnim prtljagom, kako ja obicno putujem.

A sto se Maroka tice, moze i za znatno manje pare, zavisi koliko je covek spreman da minimizira troskove i lovi sto jeftinije karte. NPR, u martu, TM-MIL, povratna je 25 evra,a Ryanair leti MIL-Tangier, povratna za 35 evra. Cene su sa rucnim prtljagom i uracunatim taxama za placanje karticom. I ako jos dodas Geaturs kombi iz BGa do Temisvara od "cak" 40 evra povratna, saberi, pa vidi koliko kosta. Sve ukupno, 100 evra! Ma da, Ryanair nekad daje i jeftinije kare za Maroko, za onog ko je flexibilan i bas voljan da prodje jeftino.

• Author

Ja uvek u računicu dodajem i torbe jer mi ručni prtljag nije dovoljan, tako da u brojkama koje sam predstavio u prethodnim postovima podrazumevam i po jednu veliku torbu.

• Author

Isplatilo mi se što sam otvorio ovaj topic. Gledao sam još malo ponude Alitalie, i vidim da ima čak i za februar dosta povratnih karata Budimpešta - Cairo (naravno preko Rima), za oko €250. Kad se tome dodaju troškovi Beograd-Budimpešta, ispadne oko €280, a maltretiranje je minimalno, sigurno bolje nego potezati vozom do Istanbula ili Atine, što je bilo moja inicijalna ideja.

Čak može da se leti i iz Beograda ali onda je cena €325, što nije mnogo skuplje u odnosu na dobitak na komociji.

Problem sa Wizzairom iz Temišvara za Rim je taj što je teško ubosti dobru kombinaciju. Najčešće nema povoljnih letova upravo onih dana kada ima povoljnih karata iz Rima za Cairo i nazad, kao da su se dogovarali.  :roll:

• 2 months later...

Od veceras na Condoru ima akcija catch and fly.....za od 49e sve ukljuceno. Pronjuskajte, mozda bude nesto Hurghade i Sharm-a. Moze da se koristi do oktobra. Ja sam prosli put uhvatila Minhen-Fuerteventura za 118eur povratna.

Mislim da su počeli sa čarterima iz Bg i Ni za Hurgadu i Sharm, to bi trebalo da rade dve agencije iz Bg (blue ili jugopetrol ako nije reklama), ali kada sam prošle godina pokušavao da preko njih otputujem, objasnili su mi da je cena karte veća od cene celokupnog aranžmana. Na pitanje zašto, odgovor je bio "gospodine pa to je čarter, to je direktna linija, mnogo komfornije nego redovan let!" Odustao sam od čartera iz Srbije, za još narednih par života! :mah:

• 2 weeks later...

Kao što sam i pretpostavio čarter je u Srbiji jako skup. Iaoko od usluge ne dobiješ ništa :eat:, sedišta nisu numerisana lol::, a na aerodromu čekaš minimum 10h serenade. Pre par dana sam guglajući naleteo na regularnu cenu aegean airlines 107,18e Atina-Cairo. A do atine voz. Izadje manje nego ona kombinacija preko Ženeve sa Easy, ili nedaj bože preko srpskog čartera. E sad ova gužva sa grcima...