Jump to content

Featured Replies

Posted

da li postoji neki slatkis koji ste nekada voleli, a sad vise ne mozete ili ne znate gde da ga nadjete?  :?

ja sam kao mali obozavao slatkis cokoladne koale, koji su cinile male koale, spolja od tankog keksa, a iznutra punjene cokoladom... jako malo ljudi koje znam se seca ovoga, a meni je jako drag i bicu zahvalan svakom ko mi da neku informaciju o njemu, ili se barem uz uzdah seti  :cryy:

eto  kiklop

di ima moto keksa... onih krugova od dva dela a izmedju chokolada, i viri chokolada iz rupe u sredini... cuo sam da toga jos ima, a jako mi nedostaju... vratili bi me 15 godina unazad  :ang:

Mot keks mo?e i kod nas da se nađe, ali sigurno znam da ga ima u Makedoniji i Hrvatskoj, ručkal sam ga tamo. Mada noblice su dobra zamena za mot keks.

Moj omiljeni slatki? nije izgubljen, ali ga ima samo u Mađarskoj, to je Turo-Rudi. Čokoladica sa sirom. Ako idete u M. probajte obavezno i ne tra?ite u delu sa čokoladama  :party:već u fri?ideru sa voćnim jogurtima.

OBAVEZ DONESITE I MENI!!

On 8/23/2006 at 10:57 PM, poletarac said:

da li postoji neki slatkis koji ste nekada voleli, a sad vise ne mozete ili ne znate gde da ga nadjete?  :?

:party: neverujem, prva stvar koja mi je pala na pamet bio je keks-koala . . .

ja sam kao mali obozavao slatkis cokoladne koale, koji su cinile male koale, spolja od tankog keksa, a iznutra punjene cokoladom... jako malo ljudi koje znam se seca ovoga, a meni je jako drag i bicu zahvalan svakom ko mi da neku informaciju o njemu, ili se barem uz uzdah seti  :cryy:

eto  kiklop

. . . a onda si ti napisao isto to

pored toga ?to je keks bio odličan, imao je i dobru kutiju (zelena sa koalama naravno), dugo sam u njoj dr?ala olovke  ::artist:

Sve moje cokoladne fantazije su se ostvarile. Krash je otvorio "bombonjeru" u Novom Sadu. Opet sam jela kiki karamele posle 15 godina!  :dance:

Dugo nije bilo MOJE cokolade "Braco" :)

Sad se da naci.

Mada ja nisam nesto ljubio slatkise kao mali, secam se onih Krasovih Ledenih kocki, mmm...

Ja ne mogu da se setim kako se zvala moja omiljena cokolada... Pored toga sto je vise nema, ja sam uspeo da zaboravim i ime... Secam se samo kako je izgledala. Bila je polucilindricna, pa sastavljena iz 2-3- ili 4 takva polucilindra koji su bili spojeni manjim polucilindrima spolja tvrdja cokolada, iznutra krem sa lesnikom ... pomalo po izgledu podseca na one  kinder bueno cokoladice, samo je potpuno drugacija iznutra...

Al sam ga objasnio  lol::

Eto, bas bi bilo lepo da se jos neko seca toga...

:mrgreen:

jao, koala, sto je to bilo dobro! ali nism ga videla makar 12 godina.

On 8/24/2006 at 8:36 AM, Acketa said:

Ja ne mogu da se setim kako se zvala moja omiljena cokolada... Pored toga sto je vise nema, ja sam uspeo da zaboravim i ime... Secam se samo kako je izgledala. Bila je polucilindricna, pa sastavljena iz 2-3- ili 4 takva polucilindra koji su bili spojeni manjim polucilindrima spolja tvrdja cokolada, iznutra krem sa lesnikom ... pomalo po izgledu podseca na one  kinder bueno cokoladice, samo je potpuno drugacija iznutra...

taj tvoj slatkis jako podseca i mogao bi biti divni slatkis koji se zove "duplo" i prave ga italijani, ne znam koja firma, a ima ga kupiti i sad, videla sam negde da se pojavio posle 10 godina. uh! i ja sam a obozavala, a tajna tako dobrog ukusa je celi leshnik koji se nalazi u svakom policilindru. njam, njam!

• Author

Nasao sam!!!  :blob: :blob: :blob::banana: :banana: :banana::dance: :dance: :dance:

http://img216.imageshack.us/my.php?image=3424726lp7.jpg

http://img219.imageshack.us/my.php?image=3424824py3.jpg

svapsko je (inace svabama nemci zovu samo deo svojih stanovnika, jedan berlinac je bio krajnje uvredjen kad sam rekao da mi zovemo sve nemce tako) - dakle, ko ode u nemacku, valja doneti mnogo ovih koala i dati ih meni - ja u zamenu nudim anticku keramiku iz petre i palmire :P :P :P

On 8/24/2006 at 7:21 AM, nera said:

Moj omiljeni slatkiš nije izgubljen, ali ga ima samo u Mađarskoj, to je Turo-Rudi.

E bash su mi to dali da jedem u Budimpeshti, govoreci mi "Upamti ovo ime, to je nasha najbolja chokoladica", A ko bi zaboravio takvo ime  lol::

Meni i nije neshto  ::crazy:

Tugujem sto se vec vise od 10 godina ne proizvodi Kinderlada. Prodavala se u teglama od 2.5 kg. Prozivodjac Nestle. Vrlo slican ukus cokoladi kinder jajeta samo sto je bio jos bolji.... uostalom kao krem u kinderbuenu.....  :cry22:

On 8/24/2006 at 10:18 AM, poletarac said:

Nasao sam!!!? :blob: :blob: :blob::banana: :banana: :banana::dance: :dance: :dance:

http://img216.imageshack.us/my.php?image=3424726lp7.jpg

http://img219.imageshack.us/my.php?image=3424824py3.jpg

svapsko je (inace svabama nemci zovu samo deo svojih stanovnika, jedan berlinac je bio krajnje uvredjen kad sam rekao da mi zovemo sve nemce tako) - dakle, ko ode u nemacku, valja doneti mnogo ovih koala i dati ih meni - ja u zamenu nudim anticku keramiku iz petre i palmire :P :P :P

Eto vidim nasao si. Sad kad ti jos kazem da sam prosle godine imao ovde kuci jednu kutiju tih koalica i da sam ih u slast sve pojeo  :-P  Al, sta ces tad se nismo znali... Btw., donela mi ih je prijateljica iz Slovenije, tamo ih ima!

Tugujem sto se vec vise od 10 godina ne proizvodi Kinderlada. Prodavala se u teglama od 2.5 kg. Prozivodjac Nestle. Vrlo slican ukus cokoladi kinder jajeta samo sto je bio jos bolji.... uostalom kao krem u kinderbuenu..... :cry22:

Po mojim informacijama, koje sam pokupio s nekih drugih foruma gde se pricalo o kinderladi, to je kod nas proizvodila Podravka, po licenci. A kako sada vise toga nema, Podravka proizvodi "Linoladu", za koju znalci kazu da je ista kao Kinderlada. Ja sam je probao i lepa je , ali se ne secam kakva je bila kinderlada. Ja sam uvek bio eurokremista!

• Author
  On 8/24/2006 at 11:59 AM, Sunrise said:

Eto vidim nasao si. Sad kad ti jos kazem da sam prosle godine imao ovde kuci jednu kutiju tih koalica i da sam ih u slast sve pojeo  :-P  Al, sta ces tad se nismo znali... Btw., donela mi ih je prijateljica iz Slovenije, tamo ih ima!

eto, jos ce se ispostaviti da su i slovenci za nesto korisni... avaj, zasto te nisam znao tada  :cry22: :cry22:

dakle, svako ko mi nabavi koale dobice titulu vitez reda eukaliptusa  :weed: - to je najslicnije sto sam nasao, nacrtacu tada i pravi eukaliptus  flowers::

Jupi, svi su na?li svoje izgubljene slatki?e,  clap.gif' alt=':clap:'> A meni uskoro sti?e Turo-Rudi.

On 8/24/2006 at 11:59 AM, Sunrise said:

Po mojim informacijama, koje sam pokupio s nekih drugih foruma gde se pricalo o kinderladi, to je kod nas proizvodila Podravka, po licenci. A kako sada vise toga nema, Podravka proizvodi "Linoladu", za koju znalci kazu da je ista kao Kinderlada. Ja sam je probao i lepa je , ali se ne secam kakva je bila kinderlada. Ja sam uvek bio eurokremista!

Hvala na informaciji. Probacu da je nadjem u merkatoru.  :blob:

Bas je koristna ova tema. B  clapravo Poletarac

On 8/24/2006 at 9:31 AM, jegulja said:

taj tvoj slatkis jako podseca i mogao bi biti divni slatkis koji se zove "duplo" i prave ga italijani, ne znam koja firma, a ima ga kupiti i sad, videla sam negde da se pojavio posle 10 godina. uh!

Nije duplo ...

Duplo i danas moze da se nadje. Skoro sam 100% siguran da je bio domace proizvodnje i da je bilo dve velicine, od 50 i 100 grama. Nije hrskav i lak kao Duplo, pre kao punjeni polukruzni Toblerone...

Kao stručnjak? ?zvizhd u ovoj oblasti (već 5 godina radim u trgovini ?iroke potro?nje).. da ka?em par reči... MOTO keks se mo?e naći na na?em tr?i?tu, i uvoznik je firma Aizia. Imao sam priliku da probam pre neki dan, i nije to taj moto ?to ga ja znadem? :psuje: . Za koji mesec, moja firma (Podravka), počinje sa distribucijom Moto keksa, pa će biti distupniji ?iroj masi. Linolada, ili ti nekada?nja Kinderlada (receptura Ferrera), proizvodi Podravka, i mo?ete je naći na svakom koraku. Cena je malo jača od buđavog SL-ovog eurocrema (upropastili su ga skroz), i ovo je osnovna ponuda, a biće jo? novotarija. Nikada nije imala veze sa Nestle-om (Podravka je distirbuter Nestle-a).

Duplo je proizvod Ferrera, ili ti poznatiji po brand-u Kinder, i ima ga svuda (radio sam i za njih? teg)... Cena jaka, ali ukus... mljac...

Ono za čime ja jo? uvek tugujem, a nema ga... jeste Kviki gric! Nisam ga jeo ima 15 godina, ali i dan danas se sećam tog ukusa! Biće ga uskoro na na?em tr?i?tu, problem je cena, te?ko je ući u konkurenciju sa svakakvim grickima, klipsima, snjopsima od po 10 tak kinti? :-D

e da, Baksuz je u pravu, smrdljivi SL je upropastio vecinu stvari od kad je kupio Takovo!

On 8/24/2006 at 8:36 AM, Acketa said:

Al sam ga objasnio  lol::

Eto, bas bi bilo lepo da se jos neko seca toga...

ej, a da li je to bilo pakovano u neku jadnu foliju, providnu ili tako nesto? i bilo je teshko za svoju zapreminu?

ja se kao necheg slichnog secam, kao u magli, mislim da je oblik licio na toblerone, mada je ovo bilo krupnije i nekako mekshe i tako nesto, ta cokolada je imala neki osvezavajuci ukus.

znam da mi je moja pokojna baba Nada to kupila jednom u zadrugu u Divljanu, i to je ostavilo tako upechatljiv utisak na mene, josh uvek pamtim taj dan, hm.

On 8/24/2006 at 3:17 PM, Baksuz said:

Ono za čime ja jo? uvek tugujem, a nema ga... jeste Kviki gric! Nisam ga jeo ima 15 godina, ali i dan danas se sećam tog ukusa! Biće ga uskoro na na?em tr?i?tu, problem je cena, te?ko je ući u konkurenciju sa svakakvim grickima, klipsima, snjopsima od po 10 tak kinti? :-D

E de me nadje!!! Sad kad sam bio u Hrvatskoj, udjem u prodavnicu i gledam sta bih uzeo od grickalica, i vidim "Kviki Gric". Nesto mi ovo poznato pomislih i uzmem i kad sam probao. Jaaaooo mog odusevljenja!!! Pa taj karakteristican ukus i miris; odmah sam se setio da je to to sto sam obozavao kao mali! Cak i kad sam pojeo sve, mirisao sam kesicu jos malo? :-P i I sta da ti kazem vratio sam se sa jedno 10ak kesica i opet, da si se javio malo ranije, mozda bi neka i ostala :)

Palo mi je na pamet da bi moglo da ga bude u "Imocentru" u Novom Beogradu, jer je vlasnik toga cini mi se i vlasnik hrvatskog Konzuma, gde je Kvikija bilo u izobilju. Mozda i skoknem ovih dana do tamo da ispitam :)

a one zvake-bombone u "obliku" pertle... krvavocrvene boje, nista manje boljeg ukusa? i kilometraza je travelerska...a mozes i amaterski da se bavis alpinizmom  :wink:

On 8/24/2006 at 6:35 PM, Sunrise said:

E de me nadje!!! Sad kad sam bio u Hrvatskoj, udjem u prodavnicu i gledam sta bih uzeo od grickalica, i vidim "Kviki Gric". Nesto mi ovo poznato pomislih i uzmem i kad sam probao. Jaaaooo mog odusevljenja!!! Pa taj karakteristican ukus i miris; odmah sam se setio da je to to sto sam obozavao kao mali! Cak i kad sam pojeo sve, mirisao sam kesicu jos malo? :-P i I sta da ti kazem vratio sam se sa jedno 10ak kesica i opet, da si se javio malo ranije, mozda bi neka i ostala :)

Palo mi je na pamet da bi moglo da ga bude u "Imocentru" u Novom Beogradu, jer je vlasnik toga cini mi se i vlasnik hrvatskog Konzuma, gde je Kvikija bilo u izobilju. Mozda i skoknem ovih dana do tamo da ispitam :)

Netje ti bude opro?teno ?to nisi doneo? :psuje: Ne verujem da ga ima bilo gde u SR, počinje se sa distribuciojom krajem ili početkom ove godine, no tad ću, ?mrc, uveliko biti u vojsci? :psuje:

Probao sam Linoladu. Podseca vrlo malo na kinderladu ali je ne moze nikako da zameni nono

Iako ovi moji tvrde da jeste, i ja sam tog utiska da to nije bas kinderlada... Setjam se jo? uvek onog starog malog pakovanja, s leve strane, mljac belo, a s desne, malo manje mljac, crno  ::crazy:!

joooooooj a Zagi?! jel se to jos uvek proizvodi? sto je to bila zakon chokoladica!!  klanj:::dance: