Jump to content

Featured Replies

A legendarne sarajevske bombone, cini mi se, Uzmi dve, pa to se sluzilo na svaki rodjendan u skoli!

Pa one gumene bombone s ukusom koka-kole, pa one mentol bombone sa rupom u sredini, i oni stapici u casi s eurokremom pa ih umaces, mmm...

A secate li se onih slovenackih cokolada dolenjka i gorenjka mislim da su se tako zvale, pa krasovih ledenih kocki pa keks POLO u kome je uvek bio neki mali pokloncic (kesica salvet krpa) pa onaj jafa biskvit iz velike kladuse nemogu da se setim imena, pa onih malih rolata prekrivenih cokoladom i belim filom.

A "Asterix" bombone, pa "505 sa crtom", pa "plavi 9" ?

Inače, otkrio sam da ima da se kupi "505 sa crtom"... biće veselo  ::crazy:

Zamalo da zaboravim, čokoladice "zlatnih 8", kao dana?nje Kinder čokolade zapakovane u kutiju... pa od tih 8 dve ili tri vire kroz prorez u sredini, onako da mame, a kutija ima neke crtice pa mo?e da se slomi  clap.gif' alt=':clap:'>

:mrgreen:

One bone od jabuke, sa necim  praskastim sto pecka unutra, pa se tu obavezno cusne jezik, kada se u bomboni otvori rupica!!

I neki prasak sto pucketa, ali to je bilo navada za decake.

Gde je taj Pecko? :)

Mozda nije slatkis, ali je meni islo neizostavno uz krempite... BOZA!!! Nek vam kaze Panonski kakva je u Nisu!    pijjj

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu.

Nije "braco" definitivno!? kiklop

Mozda je sada braco, ali je tada (pre 15-ak godina) bio bata.? ::crazy:

• Author

uh, shock zvake i takmicenje ko moze vise da ih stavi u usta, a da ih ne pocne zvakati.. ne malo puta me je ovo kostalo cula ukusa na po nedelju dana :) i sad mi se luci pljuvacka

One bone od jabuke, sa necim  praskastim sto pecka unutra, pa se tu obavezno cusne jezik, kada se u bomboni otvori rupica!!

mmm.... svetlo zelene bombone, u beloj kesici? zvale su se "ššš...umi" i pravili ih slovenci. nabasala sam na njih u puli pre par godina, ali ne i sad.  :bang:

nadam se da je samo trenutni i kratkorocni problem sa uvozom. kako su one dooobre!

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu.

Nije "braco" definitivno!? kiklop

Mozda je sada braco, ali je tada (pre 15-ak godina) bio bata.? ::crazy:

Da li to znaci da ja godinama zivim u ubedjenju da se ta cokolada i kada sam bio mali, zvala kao ja???  :?

Mozda nije slatkis, ali je meni islo neizostavno uz krempite... BOZA!!! Nek vam kaze Panonski kakva je u Nisu!? ? pijjj

Boza je... neobicno pice.  :-P

Nije lose, ali mislim da ce mi trebati jos nekoliko odlazaka u Nis da se naviknem na njen ukus. Zanimljivo je da u Vojvodini (barem u "mom" kraju) boza spada u "izgubljena pica", tj. ne moze nigde da se nadje vec 30-40 godina.

meni je to jako ruzan napitak  :|

probala sam ga vise puta na razlicitim mestima gde su mi drugi obozavaoci boze preporucivali, svaki put u nadi da ce mi se svideti...

ali jokkk..

ja bozu ne htedoh da probam, uprkos godinama provedenim na kosovu gde je to veoma popularan napitak, mozda zato sto su mi rekli da se pravi od kukuruznog brasna... ne znam. od tih exoticnih napitaka, pila sam salep- nesto toplo, ljigavo, sa cimetom... nije lose ali nije ni da zudim za tim- kao rastvorena alva.  :|

Mozda nije slatkis, ali je meni islo neizostavno uz krempite... BOZA!!! Nek vam kaze Panonski kakva je u Nisu!    pijjj

Boza je... neobicno pice. :-P

Nije lose, ali mislim da ce mi trebati jos nekoliko odlazaka u Nis da se naviknem na njen ukus. Zanimljivo je da u Vojvodini (barem u "mom" kraju) boza spada u "izgubljena pica", tj. ne moze nigde da se nadje vec 30-40 godina.

Eeee, dru?e Baz, po?to sam polozio upravo ispit, i to valjano, idemo na bozu u "Carigrad" kod  majstor Riste večeras  :-D

Nije izgubjena, ima jo? na jednom mestu sem "Carigrada" ali se renovira + mo?e da se pije i "?pricer-Boza" koja je vrlo interesantna me?avina boze i limunade...

Mene interesuje ima li negde da se nađe "Kabeza" ?

:mrgreen:

• 1 month later...

Drugari upravo sam nasla onu čokoladicu po imenu Duplo ima je u trafici u prizemlju TC Sremska ona trafika pored stepenica i nije jeftino ni malo, ali je lepo..  kiklop

kasnim malo za temom ali boza u beogradu, osim sto je ima po starim poslasticarnicama, moze da se kupi i flashirana, flase od pola litre i litar i... mmmmnjamm je, nije onako kisela kao sto ponekad ume da bude nego je bas  :blob::pij:

A ko se seca  tanke tanke cokoladice "zivotinjsko carstvo" ? Mala tanka cokoladica u teget omotu i u samoj cokoladici bile su slicice zivotinja....mislim da je bio i album....koliko je dugo nisam probala vise se i ne secam ukusa.... mislim da je i moj cale to jeo kad je bio mali... :hihi:

meni je falila samo jedna slicica da popunim album.

otac mi je pricao kako je u njegovo vreme, jedna ta cokoladica bila vredna kao jedno jaje. pa su oni krali jaja po kokosinjcima i pravo u zadrugu po ziv. carstvo.

• 4 weeks later...
  • 6 years later...

Setila sam se ...pa da dodam listi "izgubljenih slatkiša"  :music:

Čokolade Zvečevo  ...Mikado...Samo Ti...Volim Te  ;)

Ima ih ,ali se verovatno ukus izmenio.  zvizhd