Jump to content

Featured Replies

ej, a da li je to bilo pakovano u neku jadnu foliju, providnu ili tako nesto? i bilo je teshko za svoju zapreminu?

jao, jeste, bila je jedna takva cokolada... samo nije bila providna folija nego braon, sa necim zelenim, ali ne mogu da se setim kako se zove! mmm...

Netje ti bude opro?teno ?to nisi doneo? :psuje: Ne verujem da ga ima bilo gde u SR, počinje se sa distribuciojom krajem ili početkom ove godine, no tad ću, ?mrc, uveliko biti u vojsci? :psuje:

Nemoj da se nervirash, doci cemo ti u posetu i doneti ti kviki gric!  :-D

A jeste voleli vi zvazbuku kad ste bili mali! Toga definitivno nema vishe!  :cry:

A jeste voleli vi zvazbuku kad ste bili mali! Toga definitivno nema vishe!? :cry:

Ima je, Paraćinka Paraćin, moj kraj, danas idem tamo  :dance:

Jaoj ?ta čini dosada na poslu, samo visim po forumima  :-D

Nisam videla tu zvaku godinama! Sad su popularne ove sugar free orbit i drustvo...

nego... od ove teme se goji!!!

:psuje:

:LOLLL:

ej, a da li je to bilo pakovano u neku jadnu foliju, providnu ili tako nesto? i bilo je teshko za svoju zapreminu?

jao, jeste, bila je jedna takva cokolada... samo nije bila providna folija nego braon, sa necim zelenim, ali ne mogu da se setim kako se zove! mmm...

:-D oooooo da!

To je verovatno to... samo i dalje ne znam sta je...

Inace, otvorio sam danas ormar u spajzu, i gle, tamo ima nekih lepih tegli od Kinderlade (skoro sam siguran da su bile od Kinderlade)... znaci, jeli smo ovo kad smo bili mali... i to puno :-P

:mrgreen:

a oni hrvatski kremovi, u onim cinijama od po 500grama, sto su bile ili crvene ili roze? jos uvek moja majka kiseli paprike i skladisti sir u njima. hm hm

e da, jel jeo neko Albert, hrvatski keks kao ovaj obican najnormalniji, ali sa aromom limuna? jel ima to jos?

Da li se secate cokolada bata i seka? proizvodjac Zvecevo, ako se ne varam....

e to su bile cokolade...

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu. Eh, tada je bilo lako ici u goste gde su deca bila razlicitog pola:)))

A, moje secanje dopire do prve cokoladice, sa jogurtom, koju sam ikada probao u zivotu. To je bio serijal cokoladica "Riter Sport", kvadratnog oblika, nekih 5x5 cm. Bilo je tu raznih ukusa, ali je mene fascinirala ona sa jogurtom. Morate znati da je to bio kraj sedamdesetih, i da takve stvari oupste nisu bile uobicajene. Takodje, iz tog vremena, meni su u secanju ostale i bombone slicne "Kikiju", sa nazivom "Mamba" i "Maoam" i, naravno, "Smartie`s", originalna varijanta onoga sto se danas moze naci u prodavnicama, turskog porekla, a zove se "boni bon".

Da li se secate cokolada bata i seka? proizvodjac Zvecevo, ako se ne varam....

e to su bile cokolade...

Mislim da su se u originalu te cokolade zvale "Braco" i "Seka". I, da, proizvodjac je Zvecevo. Cak mislim (u stvari, ubedjen sam) da su i dalje pomenuti brendovi prisutni na trzistu.

Ahm... ovaj... vec je spomenuta ta cokolada i njeno postojanje kod nas... pogotovo sto imam licne razloge za to  :-D

Da li se neko seća sladoleda u plastičnim kutijicama oblika kocke sa sve brojevima, i oblika fudbalske lopte ? na kutijici je postojao čep, koji se lepo otvori, i onda mo?e? da njupa? sladoled bez straha da će ti iscuriti... Kasičice za ove sladolede su imale dr?ke u obliku ?ivotinja i bile su raznih boja... sećam se da sam imao celu kolekciju raznih ?ivotinja, nekih 25 vrsta a da sam te godine Yamb igrao sa velikim kockama  ::crazy: Za sladolede sam skoro siguran da vi?e ne postoje u takvom obliku, ali lepo je setiti se...

Bilo je to negde na Hrvatskom primorju 90-te...

:mrgreen:

oblika fudbalske lopte ? na kutijici je postojao čep, koji se lepo otvori, i onda možeš da njupaš sladoled bez straha da će ti iscuriti...

Tih godina su svi koji su na automobilu imali kuku za vuchenje prikolice na nju stavljali te plastichne lopte od sladoleda :)

Da li negde na svetu, u nakom prasnjavom coskicu, u nekoj zboravljenoj paukovoj mrezi, postoji neki siroti, mali, zgnjeceni Tako? Skoro smo busom prolazili pored nekih njihovih fabrika i onaj natpis Takovo me je tako podsetio na Tako. Ah, zbrisani bez traga, slatkisi naseg klinastva! A to me dovede do ostatka svetog dvojstvsa ekskurzijskih uzina-sokic zlatne kapi, pakovan u casici sa nacrtanim medom. Pa onaj poklopac kad ga onako pukne slamcica, u isusenju sam da nesto slicno probam sa kiselim mlekom.

Kviki kokice u zelenom pakovanju sa zutim kvikijem, i grozna verzija sa cokoladom. Ce kokice u crvenoj duguljastoj kesici. Kinder malecna jaja u plasticnim igrackama sa providnim pupama. Softi zvake, bazoka zvake i one tvrde kao cigare, sto se zanimljivo odmotavaju, ali ih odmah bacis, i u tubici, za izivljavanje tipa kolko stane u usta. I carski Kapri, Leni i druzina, umesto ovih  skorije nastalih laznjaka.

Bila sam zavisnik od nekih secernih tabli, koje su verovatno imale vise kakaoa od danasnjih cokolada, u tamno ljubicastoj hartiji, pune skroz usitnjenih lesnika i valjda i grozdja. Imali su ih u jednom malom C marketu, dok ih nisam  sve pokupovala, i verovatno niko nikada nije cuo za njih, proizvodjac domaci.

Joj, i one tanke roze lizalice, pljosnate i pomekane, sto su mogle da se grizu. Bile su i zuckaste, ali manje mljac, samo radi promene, da roze posle sladje padne.

Velike Rio cokolade sa celim lesnikom, iz kojih sam jela samo lesnike, i luksuzne grisine u providnoj okrugloj kutiji, iz kojih sam jela samo krupnu so sa dna.

tako kolach!!!! nisam se toga setila milionima godina!!! u vrticu (Heroj Pinki, da se zna  :-D) smo dobijali uvek za uzinu, tako i solju bezukusnog caja, eh, bezbrizna vremena... :)

od sladoleda je bio Tiger - vanila/pomorandza, i ako se secate onog na dva shtapica, kako se bre zvao, taj je bio super :)

od sladoleda je bio Tiger - vanila/pomorandza, i ako se secate onog na dva shtapica, kako se bre zvao, taj je bio super :)

Tvini, naravno....  :lol:

Ova tema je pravi trip down memory lane... nekako mi se cini da sam kao mali voleo sve te slatki?e koje ste naveli. Valjda sam zato uvek bio debeljuca...

Inače, ovaj Tvini me podseti na onu reklamu za Pekatibetine sladolede, gde su deca bila maskirana u likove inspirisane sladoledima...

Leni, leni leni, Leni leni leni

Čoko-čoko moko, Čoko-čoko moko

Rum-Rum koktel, Rum-koktel

Twini, twini, twini, Twini, twini, twini,

Kapri, Kapri, Kapri,

Cmok, Cmok, Cmok, Cmok (ovo ide malo ti?e)

?a-?a-renko, ?arenko

Sne-Sne, Sne?ko, Sne-Sne?ko

Mi-Mi-Mis, Mi-Mi-Mis

Ru-Ru menko, ru-menko

Pekabela, Pekabela, Sladoledi pekabela (kolektivan orgazam)

Seća li se iko tog?  klanj::

Kapri, Kapri, Kapri,

?a-?a-renko, ?arenko

Mi-Mi-Mis, Mi-Mi-Mis

Ru-Ru menko, ru-menko

:LOLLL: ja se ne secam ali ne mogu da izdrzim da ne napisem da vristim od smeha vec 15 minuta gledajuci u ovaj tekst i zamisljajuci mogucu scenu  :LOLLL:

Kapri, Kapri, Kapri,

?a-?a-renko, ?arenko

Mi-Mi-Mis, Mi-Mi-Mis

Ru-Ru menko, ru-menko

Seća li se iko tog?? klanj::

a ferfern je glasio:

Po-ro-di-ca to je cela

sla-do-le-di Pekabelaaa,

Pe-ka-be-la Pe-ka-be-la (pevali su i poklopci porodicnog pakovanja)

Pe-ka-be-la Pe-ka-be-laaa

(do-re-do-si-la-si-dooooo) zavrsetak pesme (neka sinti verzija flaute)

a jer se secate "ovo kaT-a" srpska verzija Kit kat-a....

mrzi me da citam prethodne stranice.. pa, jel neko spominjao Kiki karamele?

gledam preneki dan u prodavnici , ima ih sada u mali milion ukusa, au, bice gozbe.

Dejane/Panonski/Druze Baz, ovo ja pevam i dan-danas kad dodjem do sanduka sa sladoledom :) Nudim se Ivi da joj na prvom susretu otpevam tu pesmicu, uz karakteristicnu promenu glasa, kao i ovu drugu o Porodici Pekabela koja je vec tipa arije  serenade

Secam se kako sam stedeo pare da kupim novi sladoled, reklamiran u Mikijevom almanahu (ovo je povezivanje "izgubljenih" tema  :-D), zvani Nogger Jog ili, kasnije, Bolero.

Jao, Mikijev almanah, to i jesu povezane teme. Sta se slatkisa izelo uz stripove i skolski program!

Mislim da je Tvini postojao u dve kombinacije, ali ne znam koje. Jedan deo je bio zut, a ostalo, jel neko zna?

Bio je i neki Lili:visnja - vanila.

Od Ledo sladoleda, kojim nas je mucila najbliza prodavnica Jabuka, jedini voljeni bili su mi Njofra-preko cokolada sa nekim krckavcem, unutra vanila i punc kornet, preteca svih alkohola.

Imam i jedan najsvezije izgubljen slatkis-bugarske rolnice, u verziji rolata i vise manjih rolnica. Bile su u Maksiju do prosle godine, i kada smo ih provalili, postavili smo nekoliko rekorda u njihovom zderanju. Licencu je kupio i iste unistio 7days, i sada fura neke rolate jedno 90% manje slasne i manje kaloricne od originala.

oblika fudbalske lopte ? na kutijici je postojao ?ep, koji se lepo otvori, i onda mo?e? da njupa? sladoled bez straha da ?e ti iscuriti...

Tih godina su svi koji su na automobilu imali kuku za vuchenje prikolice na nju stavljali te plastichne lopte od sladoleda :)

tako kolach!!!! nisam se toga setila milionima godina!!! u vrticu (Heroj Pinki, da se zna :-D) smo dobijali uvek za uzinu, tako i solju bezukusnog caja, eh, bezbrizna vremena... :)

Lopte kao kuke, haha, secam se toga, i mi smo to praktikovali dok smo vukli prikolicu diljem One zemlje. A Tako je vec uspomena iz obdanista, mislim da ga pamti svako dete rodjeno oko pocetka osamdesetih, a imalo je prilike da boravi po vrticima...

Onda je neizbezno pomenuti i Kinder jaja, koja danas nisu sto su onda bila, morate priznati, secam se da su nas stariji kritikovali da ih tamanimo zbog cokolade, ali su meni igrackice uvek bile draze, i to kad je imalo sta da se sklapa, one gotove mi nikad nisu bile tako drage.

• Author

i ja sam uvek mrzeo gotove igracke iz kinder jaja. zato sam i prestao da ih kupujem. smrc.ali kad se setim onog automobilcica sto je imao zupcanike gde je jedan izigravao uteg, jer je bio tezak i onda bi se okretao dugo kad ga jednom pokrene, eh :)

Mnogo sam volele kindera jaja i sad ih volim. :-D

Najsrecnija sam bila kad dobijem one pink pantre sto se sklapaju, imala sam celu kolekciju.

Negde '91, '92, prodavao se neki med u plasticnom nekom pakovanju, znam da smo se ubijali od lizanja...

A bajadere, one legendarne,  ko se seca neka prizna, ove sada su im prilicno grozne.

I opet jedan nedavno izgubljen-zele zeka, smrch, vise ga ne proizvode.