Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima, evo sta me zanima isao bih do Venecuele (Karakas) u posetu prijateljici pa me interesuje kako najjeftinije da stignem tamo. Ako je neko isao na tu stranu ne bi bilo lose da me posavetuje. Za sada sam provalio da bi mogao iz Temisvara do Barselone ili iz Budimpeste do Madrida pa onda da jurim neki avion za Venecuelu, ali problem je sto ne mogu nigde na netu da nadjem cene avio prevoza na toj relaciji. A mozda ima i neki bolji prevoz od ovog ?   ::crazy:

edit: caps

Mislim da ti je najpametnije da gledaš šta iz Venezuele leti za Evropu, pa onda da gadjas taj grad. Za početak sigurno imaš vezu iz Frankfurta i iz Londona.

Još ćeš me navući da letim za Venezuelu...

Alitalia ima povratne letove Milano-Caracas sredinom aprila i za €490, all inclusive. Tokom marta je cena €570. Sumnjam da ima išta povoljnije.

• Author

Hvala za informaciju, a koliko sam se raspitao ovde u Srbiji nema njihova ambasada a mora da se vadi viza.  Najblize je u Sofiji i evo sta sve traze (poslao mi jedan bugar koga sam zamolio da se raspita):

The cost of the visa is 30 dollars.

You should bring 2 pictures,your passport to have et least 6 months until expire.To have document that you have money in a Bank,

to have paper that you work(probably written by your chief),to bring reserved tickets :)

And you should fill some papers,but you should fill them here in Sofia if you don't have in Beograd :(

And if you want to come we should call few days earlier to make arrangement with the council.

Ovo iz Milana za 500e deluje odlicno, samo problem je ta viza i cimanje do Sofije...

• 3 months later...
  • 4 weeks later...

Sve su neke stare price,dali neko zna dali stvarno treba viza za Venecuelu

ima li neke nade da se to ubrza?kome se obratiti.

web site u Bugarskoj uopste ne radi,cak se daju razlicite adrese ulice na raznim site-ovima...Na mail mi niko nije odgovorio...tuzno

Po informacijama koje sam nasao SFRJ je imala ambasadu u Venecueli ali je 2001. tadasnja SRJ zatvorila tu ambasadu zbog finansijskih razloga. Ne znam da li je ovo tacno ali moze biti.

Navodno zgradu ambasade sada iznajmljuje neka kompanija iz Juze Amerike kao svoje kancelarije.

Jedino da kontaktiras Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele za tacne informacije.

• 1 year later...

Dugo niko nije nista pisao o Venecueli, a mene zanima stosta a pogotovo gde traziti vizu za Venecuelu. Znam da nam je najbliza ambasada u Bugarskoj i to je sve, ali ne znam nikoga ko je bio u Sofiji, trazio vizu,  pa ako vas ima javite se. Takodje me zanima kako najjednostavnije i najjeftinije stici iz Venecuele u Manaus (Brazil). Sve informacije i iskustva su dobrodosla.

Inace u Bugarsku najradje ne bih po vizu jer na put krecem za oko mesec dana a u Venecueli bih trebala biti tek u junu tako da se cini najjednostavnijim da se viza trazi u Boliviji, Peruu, Kolumbiji ili nekoj drugoj  zemlji Juzne Amerike. Pokusala sam doci do informacija o tome na sajtu njihovog ministarstva spoljnih poslova, ali ne nalazim nista osim spiska zemalja u Juznoj Ameridi gde imaju diplomatske misije (tako je imenovano), ali nisam dovoljno dobra u spanskom da bih se usudila da nekoj od tih ambasada pisem.

• 2 months later...

majo moj savet ti je da zaboravis na venezuelu i izaberes neku drugu drzavu..venezuela je danas jedna ako ne i najopasnija drzava na svetu..preko 170 mrtvi na 100 000 stanovnika..preko 500 kudnapovanja prosle godine samo u caracasu..pljacke na sve strane samo ako primete da si stranac..zemlja jeste rajska pogotov los roques i boracay ali sta ti vredi da rizikujes kada mozes da odes naprimer u cancun ili dominikansku republiku..santo domingo je jedan o najbezbedni gradova u latin americi sto se ubistava tice ali pljacki ima naravno...venezuela je danas opasna drzava mozda cak duplo gora kakva je colombia bila pocetkom 90tih kada je u medellinu svakog petka subote preko 200 mrtvi glava palo u sukobu narkokartela policije i uvek su stradali nevini

• 3 years later...

Ima li neko neka neposredna saznanja o venecueli, da li neko od nasih zivi tamo? Da li je neko u skorije vreme bio tamo?

Za Venezuelu, problem nisu avio karte, vec neverovatno nizak stepen bezbednosti, pogotovu u Karakasu, zbog cega sam na osnovu

mnogobrojnih dobronamernih saveta odustao od puta, uprkos vizi od godinu dana. Inace najevtinija karta bila bi preko Madrida sa Er europom.

Za Venezuelu treba viza. Ja sam je dobio na godinu dana, u ambasadi u Beogradu relativno lako. Ambasada je kod auto komande, iznad

restorana Avala.

Verujem da ce se i Venezuela otvoriti jednog dana, ali trenutno je za izbegavanje. Nema razloga da se ide tamo...prosto ne vredi rizika.

Er Europa je najjeftinija kada su u pitanju karte u jednom smjeru, medjutim povratna karta npr od barselone ili madrida preko pariza je za 300€ jeftinija od er europe.

Svakako hvala na ovim informacijama, medjutim kod mene se ne dovodi u pitanje da li cu ili necu ici vec kada, jer radim u jednoj humanitarnoj organizaciji i sada sam raspoređen u Venecuelu, tako da to mi je što mi je.

Vjerujem da se uz obazrivost i tamo može živjeti. Kada sam preživio afriku i plemenske sukobe šta je za mene venecuela. A i onako sam socijalista u duši.

Pozz ljudi :)

Er Europa je najjeftinija kada su u pitanju karte u jednom smjeru, medjutim povratna karta npr od barselone ili madrida preko pariza je za 300€ jeftinija od er europe.

Svakako hvala na ovim informacijama, medjutim kod mene se ne dovodi u pitanje da li cu ili necu ici vec kada, jer radim u jednoj humanitarnoj organizaciji i sada sam raspoređen u Venecuelu, tako da to mi je što mi je.

Vjerujem da se uz obazrivost i tamo može živjeti. Kada sam preživio afriku i plemenske sukobe šta je za mene venecuela. A i onako sam socijalista u duši.

Pozz ljudi :)

To menja pricu...Kad sam pisao odgovor mislio sam na turisticki odlazak za ljude koji mogu birati itd.

Moja devojka je iz Venezuele, zapravo pola Vnz pola Kolumbija...pola familije joj zivi na potezu San Cristobal-Cucuta, druga polovina na potezu Valencia-Caracas. Snalazi se ko kako ume...ali zive. Tako da u poredjenju sa plemenskim sukobima, neces imati toliko problema. Ako pricas spanski i ne delujes previse belo i bogato, neces imati problema :) Uglavnom ces uzivati, zemlja je prelepa. Ako budes u mogucnosti obidji i to Kariba sto je u neposrednoj blizini, vredi.

To menja pricu...Kad sam pisao odgovor mislio sam na turisticki odlazak za ljude koji mogu birati itd.

Moja devojka je iz Venezuele, zapravo pola Vnz pola Kolumbija...pola familije joj zivi na potezu San Cristobal-Cucuta, druga polovina na potezu Valencia-Caracas. Snalazi se ko kako ume...ali zive. Tako da u poredjenju sa plemenskim sukobima, neces imati toliko problema. Ako pricas spanski i ne delujes previse belo i bogato, neces imati problema :) Uglavnom ces uzivati, zemlja je prelepa. Ako budes u mogucnosti obidji i to Kariba sto je u neposrednoj blizini, vredi.

Španski pričam, ne znam delujem li bogato ali na žalost što bi rekli moji kući bled sam kao Nicole Kidman i imam plavu kosu žutu bradu :) Više ličim na nekog Šveda ili Danca, ali bože moj :)

U svakom slucaju hvala na odgovorima, a što se putovanja tiče svakako. Još bicu gore u tom severnom delu, pa ce biti i blizu. Hvala na savetu svakako

• 1 month later...

Za Venezuelu treba viza. Ja sam je dobio na godinu dana, u ambasadi u Beogradu relativno lako. Ambasada je kod auto komande, iznad

restorana Avala.

Zdravo Slobodane,

Da li bi mogao da me malo dalje uputiš u proces dobijanja njihove vize? Pročitao sam nominalne zahteve na stranici http://www.klubputni.../3023-venecuela, ali me zanima nečije realno iskustvo, naročito što se tiče uslova oko zaposlenja i bankovnog računa. Da li se striktno toga drže, da li je formalno zaposlenje neophodan uslov, tekući račun obavezan...?

Hvala puno!

Hvala!
  • 5 weeks later...

imas konzulat venezuele u Beogradu kod zvezdinog stadiona. lako se deobija, bez vecih problema uz trosak od oko 40 eura. Potrazi na guglu ambasadu venezuele.

ja sam bez dobio multi vizu na godinu dana

pozdrav 

• 1 year later...

Zdravo svima, evo i ja da se konačno priključim forumu, iako pratim prepiske već par godina.

Igrom slučaja imam priliku da idem u avgustu u Venezuelu, a s obzirom na trenutno stanje u državi nisam sigurna koliko je to pametno. Drug koji me je pozvao da dođem u posetu kaže da situacija uopšte nije tako strašna kao što se priča po novinama, ali ja i dalje imam crv sumnje da ovo nije dobra ideja.

Zvaću ambasadu da vidim šta sve treba od papirologije i da li je avionska karta potrebna pre intervjua, ali svakako bi mi znacilo da cujem vasa misljenja i iskustva pre nego sto donesem odluku.

Hvala i pozdrav!