Jump to content

Featured Replies

Nikakve pare ne treba obecavati Nensi. Ne samo Nensi. Bilo kome.

Ukoliko jednom ne ispunis obecanje onda nisi dosledan. Mozes da ispadnes cak i lazov itd. To je jedna od osnovnih psiholoskih lekcija koju ljudi stalno zaboravljaju. I stalno padaju u istu zamku  :( Istu veoma cesto koriste u marketingu  ;)

Prema mom misljenju, nista ne treba obecavati dok 100% nisi siguran u to. U ovom slucaju nikada neces biti potpuno siguran, jer akcija zavisi od veceg broja ljudi (bez obzira na njihovu dobru volju).

upravu si za konstataciju da ne treba mista obecavati, mada mislim da niko nije ni spomenuo da cemo ista da obecavamo nego bi ovo trebalo da bude iznenadjenje.

...mada mislim da niko nije ni spomenuo da cemo ista da obecavamo nego bi ovo trebalo da bude iznenadjenje.

Slobo, obecanje je pomenuto u kontekstu ovih (redovnih) 30eura mesecno, a ne dosadasnjih para i price o 11.000 ;) !

... опет, питам се да није превише амбициозно играти се са женом и обећати јој 30 евра месечно, а после испалити...

mislim da jeste previše ambiciozno i ne treba se igrati obećanjima...

jedno je pokazati solidarnost i simbolično pomoći i prijatno iznenaditi nekoga jednom(što će većina ljudi više i

ceniti), nego ulaziti u tako ozbiljnu priču sa obećanjima nekome, a da niko nije siguran da li je to i ostvarivo.

Ne treba preterivati,ipak, da mi skupimo prvo ovih 11.500 dindži.

Eh, da, mislio sam na predlog od 30 evra mesecno.  :)

Situacija u kojoj bi neko obecao 30 evra mesecno i jednog meseca ne ispunio obecanje, a ona preuzela na sebe odredjene obaveze (na primer skolovanje dece), ne bi bila uopste prijatna. Nensi vec sada mnogo radi i ne moze da radi vise nego sto je to fizicki izvodljivo. Takodje, na pomoc porodice ne moze da racuna.

Ja se u to ne bih upustao.

@Relja

Sorry ako sam pogrijesio ali ovdje se puno imena spominje i znam da je Goran otvorio racun, pa sam automatski pomislio da je on glavni! :)

@chivitli

Naravno ako smatras da ne bi otkrivao identitet Nensi meni ili nekom drugom koji se tek javio na forum u potpunosti razumijem i prihvacam tu zelju.

Ja sam kao i vecina ovdje procitao putopis i htio na neki nacin pomoci, pa sam pomislio buduci da ne mogu poslati novce u Srbiju a idem za Nairobi da joj i ja sam dam nesto novaca (ne bih mogao dati vise od 20$).

Ali eto mozda i da ne forsiram jer ni tih 20$ ne bi uopce prihvatila ako je tako ponosna.

Za te poklone sam i dalje otvoren ali eto opet bi mi netko morao dati podatke kako da dodjem do nje a s time nisu svi odusevljeni. Ako nesto odlucite ja sam na raspolaganju.

• Author

У вези 30 евра месечно, оно што ми је пало на памет је следећа математика: не да шаљемо 30 евра сваки месец, већ да свака 4 месеца скупимо по 120 евра. Звучи ми као да то није немогуће постићи, али нажалост морам се сложити са људима који су писали о овоме, мало је преамбициозно.

Елем, данас је легла још једна уплата од 2000, сврха дознаке "УПЛ НА ТР" :)

Досад имамо: 7.787,00

Остаје питање Слобине идеје о слању прво 8300 због мањих трошкова слања... не знам, откуд знамо да ћемо наставити с овим, колико људи има жељу за тим... ?

Од 8300 до 16000 трошкови слања су исти, 1500, а онда скачу на 2200. Тако да мислим да је најбоље да пошаљемо све што стигне до краја следеће седмице. Ако после тога буде заинтересованих да наставимо са акцијом, онда ћемо да гледамо како и шта даље.

Шта мислите људи?

Ja sam za to da odma saljemo jer je manja provizija do 8300din a i da akcija ima napredak i da vidimo kako ce ovo proci

@chivitli

Na tebi je da smislis kako cemo ovo da odradimo u smislu razloga slanja i komunikacije sa Nensi

Тако да мислим да је најбоље да пошаљемо све што стигне до краја следеће седмице. Ако после тога буде заинтересованих да наставимо са акцијом, онда ћемо да гледамо како и шта даље.

Takođe

Ako pitate mene, ja bih sacekao da se skupi sve sto moze da se skupi (dakle, sacekati kraj prve nedelje februara) i zatim sve poslati. Ne bih sad slao prvu sumu, jer zamislite da se posle skupi mozda jos 2 hiljade ili tako nesto, em bi se platila ponovo ista ta provizija, em bi suma bila nekako bezveze. Bolje sve u celosti, isti djavo platiti jednom vecu proviziju ili dvaput manju. Bolje izgleda ako sve ode odjednom :)

Takodje, ne bih se zavaravao da je akciju moguce nastavljati u nekom duzem periodu. Moj post u blogu ce svakako pasti u zaborav nekad, a ljudi ce se okrenuti drugim stvarima. Tako uvek biva :)

Meni je ovo sasvim okej kao jednokratna akcija.

Sto se tice namene novca, mislim da je u redu da se kaze da je novac iskljucivo za potrebe obrazovanja dece, siguran da ce u te svrhe i biti iskoriscen. Nece se uvrediti, ona je razumna i bistra osoba :)

chivitli slazem se sa tobom. Aj samo reci sta mislis da posaljemo nesto po Alexu iz Osijeka, pa da znam da li da se cimam oko toga ili ne?

• Author

Данас три уплате: 501, 800 и 512.

Укупан износ: 9600. Још мало :)

Drago mi je da akcija ima toliki odziv. Ja sam svoj deo prilozila za sina moje koleginice tako da ce Nensi ili bilo ko drugi u Africi morati da saceka neki drugi put.

Samo napred!

:)

Juhuuu, konacno i moja uplata prosla. Vec sam se bio malo zabrinuo sto je nema nikako.

Mislim da je celim ovim, hajde da se izrazim elektrotehnicarski :), procesom, napravljen jedan veliki

korak u ljudskoj evoluciji medjusobnog razumevanja i solidarnosti.

Pozdrav svima.

Aj da uvedemo RTS takmicenje, ko uplati najvecu jedinstvenu sumu, dobija 2 povratne aviokarte Temisvar-Forli ;D

• Author

Danas jos dve uplate, 601 i 1002.

Ukupno 11203.

Imam osecaj da cemo premasiti plan ko ministar Mrkonjic :)

Dakle, do kraja ove nedelje, a u ponedeljak u postu :)

Lepo lepo  clap.gif' alt=':clap:'> bravo za sve ljude dobre volje  :spot:

Jeste li smislili kako ce se ovo saopstiti Nenci?

Jeste li smislili kako ce se ovo saopstiti Nenci?

Saopštiću joj ja sutra. Nisam stigao ranije da se javim, bili smo bez neta, a i sad moram da idem. Relja mi je poslao poruku da će biti nedostupan do petka, odnosno danas, pa očekujte i njega da se javi uskoro :)

E, ja tek sad video ovo

U guzvi sam ovih dana, pa malo citampo netu

Dopada mi se akcija i dao bih svoj mali doprinos, ali ne mogu pre ponedeljka, pa da proverim da li akcija jos traje ili sam zakasnio

• Author

Изгледа да је Марко најбоље оценио колико ће даха имати ова акција.

У среду, четвртак и петак смо имали само једну уплату - 359 динара, сврха уплате POMX.

Имамо 11562 динара.

Бане, ако желиш да помогнеш, није проблем, можемо да пошаљемо новац и у уторак, али било би добро да уплатиш сутра или у понедељак у Рајфајзен банци како би новац одмах легао на рачун, да не одлажемо даље.

Pazi ovako, zelim da dam doprinos, ne mogu da dam neku veliku sumu, nekoliko stotina najvise, jer ja sam ipak izdrzavani student  :yok:

Potrudicu se sutra da svratim do banke, ali imam dosta obaveza pre podne, a ne znam kakvo im je radno vreme subotom, pa ako morate da saljete, nemojte me cekati.

Nisam znao da sprovodite ovakve akcije, ali dopada mi se ideja  :spot:

• Author

Сваки износ је добродошао, битна је жеља да се мало помогне :)

Као што рекох, дан-два горе доле није проблем.

Сем тога, Марко још треба да каже Ненси :)

Nisam stigao danas, banka je radila do 15h  :(

Ali u ponedeljak cu sigurno svratiti

Pisao sam Nensi: iznenadjena je, dirnuta i veoma, veoma srecna i zahvalna :) Kaze da nema reci kojom bi se zahvalila svim tim dobrim ljudima koji zele da pomognu :)

Takodje, jedna osoba hoce da posalje 100$ iz Australije i jos jedna 50e iz Grcke, tako da ce poslati novac biti udvostrucen :)

Rekao sam joj i za namenu novca, naravno nema nikakvih problema oko toga, sasvim se slaze :)

Pozdrav svima i cestitam na uspesno izvedenoj akciji!