Jump to content

Featured Replies

Stvarno ne verujem da ima ovakvih likova kao sto je ovaj mr_w. Ako ces da ucestvujes u akciji, izvoli, mozes javno, a mozes i anonimno, a ako ces da tu nesto pametujes, sto se mene licno tice, radi to na drugom mestu. Akcija je skroz spontana, na ideju citalaca bloga i meni je jako drago sto ima ljudi spremnih da pomognu, nebitno da li je Nensi ili neko drugi u pitanju.

mr_w имам једно питање за тебе. Да ли се се на форум учланио само да би питао зашто желимо да помогнемо Ненси а не некога коме је помоћ потребнија? Ако мислиш да можеш да помогнеш неког другог уради то. А сад ћу ти рећи зашто ћу ја сутра отићи у банку да уплатим новац. Отићи ћу зато што сам на основу текстова особа са којима свакодневно на неки начин комуницирам преко овог форума закључио да је Ненси добра особа, осећајна и да је спремна потпуном странцу да помогне без обзира на своје тешко стање. Сигуран сам да би се исто понела и према мени на пример да ме је угостила, а исто сам тако сигуран да је и другима до сада показивала максимално гостопримство. Наше мало некоме може да значи много. Уколико имаш неко слично искуство, напиши лепо путопис, објасни како је било, испричај нам о тој особи па ће се можда наћи неко ко би помогао.

sto se mene licno tice, radi to na drugom mestu.

Te dozvoli i ostalima.

Nisam nikome nista zabranio. Da hocu, mogu i da brisem postove, ali kao sto vidis, ne radim to. Samo ne razumem psihu coveka koji se uclani na forum Kluba putnika Srbije da bi negodovao oko spontane akcije da se pomogne nekom i sabotirao to isto. Ocekujem da ako je neko vec resio da se uclani na ovaj forum, da zeli da podeli svoje iskustvo sa ostalim putnicima, clanovima foruma ili da zatrazi savet vezano za svoj neki problem, a ne da radi to sto radi. Takvi maliciozni komentari ovde nisu dobrodosli.

Da ne gresim dusu, mozda covek ima i neku dobru nameru, ali svakako to ne iskazuje na dobar nacin. Barem zasad.

Molim Moderator/Administratore da splituju ovu temu i da prepucavanja prebace u novu temu koja se moze zvati "Kome i zasto je pomoc najpotrebnija" ili nseto slicno.

• Author

Koliko je para do sada sakupljeno?

Pozdrav svima iz prelepe zapadne Srbije u kojoj sneg pada kao poludeo :)

Sto se tice ljudi koji imaju nesto protiv ove akcijice, izuzetno postujem njihovo misljenje.

Kazu da je Vinstonu Cercilu jednom prilikom jedna gospodja rekla da joj se ne svidjaju ni njegova politika ni njegovi brkovi.

Vinston joj je odgovorio: Gospodjo, ne vidim razloga da ni sa jednim ni sa drugim ikad dodjete u dodir :)

Samo da napisem mali izvestaj.

Stanje:  2.982,00   

Valuta:  RSD   

Raspoloživo stanje:  2.982,00   

Poslednja uplata:  505,00  27.01.2010

Poslednja isplata:  0,00   

Zasad imamo 5 uplata. 505 dinara, 502 dinara, 975 din, svrha uplate pomoc i od Jelene.

• Author

Zaboravih dve stvari:

1. niko ne pravi od nekog socijalni slucaj. Marko je opisao zivot jedne kenijske porodice, koja nije kriva sto je siromasna vec je zrtva svog mesta rodjenja. Ako neko misli da je sramota pisati da ljudi koji imaju niska primanja imaju niska primanja, to je po meni licemerje.

2. ovo nije nikakva socijalna pomoc, vec nismo nista kupili deci i poslali po Marku, pa sad ispravljamo svoju gresku :)

do kada vazi akcija, mogu li da uplatim e-bankingom, imam Rajfajzen rachun, cenim da bi moglo instant, al me mora sacekate do prvog :/

do kada vazi akcija, mogu li da uplatim e-bankingom, imam Rajfajzen rachun, cenim da bi moglo instant, al me mora sacekate do prvog :/

takodje......1.2. uplacujem ;)

U Pireus banci su mi danas tražili tačnu adresu... Nisu mi dali da ostavim samo ime i prezime i Novi Sad

U Pireus banci su mi danas tražili tačnu adresu... Nisu mi dali da ostavim samo ime i prezime i Novi Sad

Idi u postu ili samo lupi adresu na uplatnici

Pričekaćete nadam se do prve nedelje Februara, hoću da učestvujem...

U Raiffeisen-u mozes da uplatis bas kako je Relja napisao. Ne treba nikakva adresa. I ne uzimaju proviziju  :)

Relja i drustvo!

Ja sam iz Hrvatske i mislim da ne mogu poslati novce na tvoj dinarski racun ali postoji jedna dobar vijest a to je da ja idem oko 8.2 za Nairobi (poslovno) pa ako imas neki broj telefona od Nensi, ja bih je nazvao i predao joj licno nesto dolara (od mene) s napomenom da je to od Gorana i prijatelja.

Relja i drustvo!

Ja sam iz Hrvatske i mislim da ne mogu poslati novce na tvoj dinarski racun ali postoji jedna dobar vijest a to je da ja idem oko 8.2 za Nairobi (poslovno) pa ako imas neki broj telefona od Nensi, ja bih je nazvao i predao joj licno nesto dolara (od mene) s napomenom da je to od Gorana i prijatelja.

Alex da li bi ti bilo tesko mozda da joj poneses nesto, tipa par poklona koje bi mi skupili za nju i decicu. Ako imas mesta u koferu definisi nam koliko je to max sto mozes da poneses pa da se izorganizujemo.

Ovisi koliko je to veliko, tesko! Ja cu tamo ostati mjesec dana i moram ipak nesto odjece nositi sa sobom :) Druga stvar, ja sam u Osijeku i tesko mi je zbog posla da negdje idem (Novi Sad, Bg,...) po to. Ako donesete u Os i ako nije nesto pretesko mogao bi ponijeti (3-4kg maximalno). I da, ja vec 5.2. putujem pa onda se treba sto brze to organizirati. (Moze i na moj mail da mi se javis sa detaljima)

Sjajna ideja Slobo, hocemo i Zenja i ja da ucestvujemo u tim poklonima za decu.

A da ne komplikujemo previse? Da budem iskren, osecam odredjenu nelagodnost da otkrivam pun identitet nekome koga i ne znam, pogotovo sto bi posle taj neko isao da je nadje. Ipak je to licna prica koju je ona podelila sa mnom, nije mi prijatno da svako zna njen pun identitet. Tako da, sve moze da ide preko Kluba, odnosno jedne-dve osobe od poverenja :)

A da ne komplikujemo previse? Da budem iskren, osecam odredjenu nelagodnost da otkrivam pun identitet nekome koga i ne znam, pogotovo sto bi posle taj neko isao da je nadje. Ipak je to licna prica koju je ona podelila sa mnom, nije mi prijatno da svako zna njen pun identitet. Tako da, sve moze da ide preko Kluba, odnosno jedne-dve osobe od poverenja :)

Nekontam te bas najbolje, da li kazes da se manemo ove akcije slanje poklona?

Ovisi koliko je to veliko, tesko! Ja cu tamo ostati mjesec dana i moram ipak nesto odjece nositi sa sobom :) Druga stvar, ja sam u Osijeku i tesko mi je zbog posla da negdje idem (Novi Sad, Bg,...) po to. Ako donesete u Os i ako nije nesto pretesko mogao bi ponijeti (3-4kg maximalno). I da, ja vec 5.2. putujem pa onda se treba sto brze to organizirati. (Moze i na moj mail da mi se javis sa detaljima)

Meni nije toliki problem da sednem u kola (jos ako bi neko hteo da ide samnom i podelimo troskove) i dodjem do Osjeka (mogli bi i kafu popiti, zadnji put sam u Osjeku bio dok je jos postojala SFRJ) ali to kosta kolima oko 15eur sto je mozda bolje u tom slucaju da uplatimo na racun i posaljemo u novcu. Takodje jedna od opcija je slanje busom (naravno ako vozac prihvati da ponese nesto sto treba da se prenosi preko granice) koji ide svaki dan oko 16h iz NS-a za Osijek.

Ja mislim da bi bilo lepo pokloniti nesto od garderobe, znam da to nema veliku materijalnu vrednost ali ima prakticnu i emocionalnu jer ce ih uvek podsecati na neke ljude koji su razumeli njih i bili radi da im pomognu. I mozda jednu knjigu "Neutabanim stazama" pa nek vezbaju srpski  :)

• Author

Акција нема неки временски рок, износ смо ставили оквирно чисто да имамо неки мало прецизнији циљ, нешто вредно спомена. Ако се покаже да нас има расположених за овакве ствари, скупљаћемо и даље, можда за Ненси, можда за неког другог.

Vestern Junion je jedino rešenje...a i najbolje, jer ako imate ime i prezime osobe, mozete poslati novac bilo kome iz pošte, tako da može da bude lepo iznenađenje onome kome se šalje, tj. Nensi u ovom slučaju.

Afrikanka je verovatno imala u vidu kenijske, a i zakone nekih drugih zemalja, koji dozvoljavaju transfere kome god želite, ali srpski Zakon od deviznom poslovanju je prilično rigidan i tačno precizira kome možete slati novac u inostranstvo

Деки, хвала за објашњење, дакле, Вестерн Јунион је једина опција и тога се држимо.

Вук_Кг, ако није проблем само да кажем свака част на одговору господину даблве.

Слобо665, идеје су занимљиве, мислим да би било занимљиво чути шта Марко мисли, да ли има потребе и да ли је умесно да одредимо "намену" ово мало новца што ћемо да пошаљемо. Ово око вређања и чувања достојанства, то бих такође свалио Марку на леђа да одради, јер и мени би било јако криво ако бисмо увредили Ненси.

Занимљива је и идеја да мање потрошимо на Вестерн Јунион, али не знам колико смисла има слати 83 евра, а можда и мање док ВЈ одради те своје конверзије из динара у кенијски шилинг. И о овоме бих волео да чујем шта Марко мисли.

Свиђа ми се идеја да периодично мало помогнемо Ненси, али то зависи од тога колико нас има заинтересованих.

Мајти мзунгу који шаљу новац свима и о њима јаднима мисле као о ходајућим доларима... стварно страшна слика, чувајмо се тога, опасно је.

Не схватам ни приче "чија је ово акција", ово је акцијица свих нас који хоће да учествују. Ко је отворио рачун, ко води евиденцију, ко ће да оде на пошту... то је тотално небитно.

Alex, kakav crni Goran i prijatelji, pa Nensi ni ne zna ko je to :) Kao što rekoh, da objasni od koga je poklončić i za šta, bih ostavio Marku... ja od imena ovde ne bih izdvajao ničije osim Markovog.

За ово око поклона не знам шта да мислим, идеја је лепа, е сад остало...

Волео бих да чујем још нека мишљења, да ли да чекамо да сакупимо 11500 или да пошаљемо овај мањи износ да би трошкови слања били мањи, па онда опет тај мањи... ?

Што се тиче чекања фебруара, свакако досад нисмо сакупили довољно, тако да ћемо да сачекамо без проблема.

Неко је питао за е-банкинг, сигуран сам да може.

Тренутно стање, петак увече: 5.787,00

Поред поменутих пет, стигле су још 4 уплате: 500, 505, 800 и 1000.

Пар људи је написало и ник на уплатници или специфичну сврху, па ћу да их издвојим да знају да су њихове уплате стигле. Ако неког интересује да ли је његова стигла, нек пита овде или на ПП. Нек се не наљуте они које не поменем, али то је само зато што бих морао да напишем њихова имена или презимена.

POMOC ZA NECUX

POMOC ZA NENSI

SLOBO665X

KOVAČ81X

pomoc

ZA NENSI SLOBA1009

DOACIJA

Него, ово ми паде у очи, додатак на Марковом посту, али ми је некако промакао... опет, питам се да није превише амбициозно играти се са женом и обећати јој 30 евра месечно, а после испалити...

Pitam Nensi kakvi su joj životni planovi, šta dalje planira. Ima male i velike snove. Mali san je da zaradi 30 evra mesečno više, da bi se preselila u normalan stan u bezbednom kraju. Veliki snovi vezani su za Evropu...