Jump to content

Featured Replies

E, dobro je. Neka se uclani na forum, da se druzimo malo s njom :)

Takodje, jedna osoba hoce da posalje 100$ iz Australije i jos jedna 50e iz Grcke, tako da ce poslati novac biti udvostrucen :)

Koja smo jada, mi jedva nakrpismo 11-12 hiljada, a izvesnih dvoje ljudi ce da dotira jos toliko ;D

• Author

Koja smo jada, mi jedva nakrpismo 11-12 hiljada, a izvesnih dvoje ljudi ce da dotira jos toliko ;D

Ти хејтеру, да није нас, сума би била дупло мања! ;)

Банетова уплата је стигла.

Слање ће да уследи у уторак или у среду.

Ne, da nije nas (tj. bar Marka i Relje), akcije ne bi ni bilo, pa ni nikakve sume.

Always look on the bright side of life  ;D

Ne, da nije nas (tj. bar Marka i Relje), akcije ne bi ni bilo, pa ni nikakve sume.

Da nije bilo nas koji smo dali prilog, Relji bi akcija propala :P

Salim se, naravno ;) Verujem da ce Nensi umeti na pametan nacin da iskoristi novac!

• Author

Гледе и унаточ ових дискусија шта је старије, не обра се бостан док шљиве не попадају, ја бих само подсетио на ону дивну причу из старих буквара: Децо, друг Тито гледа све нас ;)

Само да напишем да је новац коначно послат, 10500 динара + 1500 динара трошкови слања, до Ненси ће стићи 10900 кенијских шилинга илити 103 евра, ако је веровати XE currency convertoru :) Вестерн Јунион за 0,96 динара даје један кенијски шилинг.

Од Марка очекујемо детаље о пријему. Што се тиче људи који су учествовали у свему овоме, занима ме шта мислите да би било потребно да окачимо овде чисто да не буде сумње да ли је све било како смо рекли... упутница Вестерн Јуниона, извод за рачун од банке да се види како су ишле уплате и исплате, неки папир од Ненси... :)

И, верујем да је амбициозно, али постоји ли интересовање да овакво нешто наставимо?

Оно што мени одавно пада на памет кад читам приче о Африци, а и овај блог још од Каира и тамошње медицинске сестре :), јесте рупа у саксији, односно како је богатство неправедно распоређено. Ми у Србији смо можда чак у некој средини. И све то је јако неправедно, и требало би некако решити. Али ми као појединци то не можемо, једино ако бисмо се баш баш удружили и преузели власт у једно десетак држава ;)

Али фасцинира ме да би известан број људи могао са мало новца некоме да помогне поприлично. Рецимо, 100 евра за неког у Европи није пуно, за неког у Кенији је плата, пола плате, две плате...

Ми не можемо да урадимо пуно на глобалном плану, али са неких 100 евра можемо да учинимо пријатност некоме. Не великом броју људи, али бар некоме. Уопште не размишљам да ли је то неком потребно да плати кирију, прехрани се тај месец, приушти нешто мало боље својој породици један месец, плати заостале рачуне, оде и проведе се пет дана а иначе не би могао, купи неку глупу одећу... одушевљава ме да би могли једном људском бићу да приуштимо нешто лепо.

Знам да има пуно људи који немају шта да једу, и у Србији, камо ли у Африци, и да може да се прича коме је потребније, ко је заслужио, ко није... све то нема тежину као мали поклон драгом пријатељу, рецимо из Кеније, коме ће се он јако обрадовати :)

Оној мед. сестри из Каира.

Сомалијки из Момбасе.

Девојци из Најробија која куца приче и не може да се уклопи.

Плејбоју из Аруше

...

Могли би, рецимо, свако три месеца... по једном... да пошаљемо поклон пријатељима... у Африци, Србији, било где... али нешто немам осећај да ће бити тако :)

Koliko znam najvece socijalne razlike su u Brazilu i Juznoafrickoj Republici (bar bile).

Ono sto sam primetio kod ove akcije jeste da nas je ucestvovalo manje od 20. Clanova na forumu ima vise od 2900. Bar za cetvrtinu se moze reci da su aktivni na istom.

Kada sam dao svoj prilog osetio sam odredjeno zadovoljstvo. Znam da je novac otisao u prave ruke, vredne ruke. Mozda sam mogao i vise...

Ja sam za nastavak akcije, pa makar prilozio i 50 dinara mesecno. Razglasicu to i svojim prijateljima.

Mozda moze da se cena prisivaljki KPS-a (ili sta vec) poveca za 20,30 dinara i da se taj novac uplacuje u fond. Nama to nece predstavljati veci trosak, a nekome u Africi ko nema ni kompjuter moze mnogo da znaci.

Nadam se da neko ima bolji predlog od ovog mog.  :)

sve što je Relja rekao ima smisla.

što se mene lično tiče ja sam za nastavak akcije. ovog putam sam priložila koliko sam mogla ali kod mene je problem što ne primam platu po par meseci a moram i školarinu da platim pa nisam sigurna da bi baš svaki mesec mogla da dam. znam da nisu to neke pare ali nekada stvarno ne mogu. ono što bi sigurno mogla da obećam jeste da svaki put kada bi mi legla plata ja bih uplatila za tu akciju ma kome kog da ste vi namenili jer se čini iz ovih priča da je tamo zaista teško. fantastično je to da su oni ipak dosta vedrijeg duha od nas čak i sa tim problemima.

o tome što je bee beep predložio za prišivaljke nije loše ali treba uzeti u obzir koliko toga se proda i koliki je na kraju onda odvojeno novca, ako bi se prodavalao oko 500kom to je 10.150din za fond. pitanje da li se toliko prodaje i ako se sada prodaje da li će uvek biti ta količina?

možda bi kombinacija više načina dala najbolji efekat.

šta god odlučili imate moju podršku to sigurno  :)

Podrzavam akciju i sve naredne, naravno kako kad budem u mogucnosti, nekad vise, nekad manje.

Protiv sam podizanja cene prisivaljki, nalepnica, privezaka, knjiga... jer se tu ipak radi o malim prihodima koji nisu redovni. Nego, lepo se objavi akcija kao ova sada i molim lepo. Takodje, mislim da pomoc treba da ide nekome koga "poznajemo". Odnosno kao sada sto je Marko upoznao Nensi i mi smo se organizovali, pa kada neki drugi put neko naleti tako na nekog mi mozemo ponovo. I smatram da jednoj osobi treba pomoci samo jednom, da se ne navadi  ;)

Evo i mene, nije bilo bas jednostavno doci do neta prethodnih dana :)

Nensi je danas podigla pare! Pozvala me kad je izasla iz banke, da kaze da i dalje ne moze da veruje, da nema reci hvale za sve vas, i tako... :)

Cestitke Relji na inicijativi i organizaciji, kao i svima koji su doprineli da se ova akcija uspesno zavrsi! Svaka cast :spot:

• Author

Već sam se pitao šta se dešava :) Dakle, uspeli smo da malo obradujemo Nensi... već sam rekao, mogli bi da pokušamo opet, ali ne znam ima li svrhe počinjati uz ovako malo interesovanje... Chivitli, šta misliš kome bi najbolje došla mala jednokratna pomoć? Moj favorit je Somalijka iz Mombase ili medicinska sestra iz Kaira, zaboravio sam koliko ona zarađuje.

Fazon je bilo slanje iz pošte.

Bar dan, ja bih da pošaljem malo novca u Keniju.

Da, dobro, koliko, u redu. Ona će dobiti 10900... tih njihovih para kako se već zovu :)

Ime? Evo vam napisano.

Grad?

Najrobi.

Ajde mi i to napišite :)

Napisano.

Nešto neće.

Ja sam zvao Beograd, i rekli su mi da treba trik pitanje.

Ma nije to. Zove ona Beograd, pita kolegu, da, da, jeste... kažu da treba trik pitanje.

Pa rekao sam Vam.

Pa da, čovek zna.

Ne znam, al sam zvao i pitao... i poslasmo nekako :)

Prijatni ljudi, zanimljivo slanje i meni i njima :)

Pozdrav, divni ljudi! Već dugo vas pratim, i evo napokon sam rešila da se registrujem  :mah:

Priča o Nensi me je baš pogodila, ali nažalost, tek sad sam otkrila ovu akciju i nisam stigla da se priključim. Od sada ću pratiti dešavanja na forumu mnogo češće i tu sam za sledeću akciju! Svaka vam čast na humanosti  klanj::, i puno pozdrava iz Zagreba!  :mah: 

• 1 month later...

Tek sam neki dan otkrio forum i putopis po Africi.

Prica dovodi do suza!

Žao mi je što je kasno da pomognem sa uplatom, ali siguran sam da cu imati priliku.

Moj pogled na Afriku ste dobrim delom promenili!

• 10 months later...

Evo hteo bih da pokrenem ponovo temu. Šta je sa Nensi? Da li joj je pomogla mala novčana pomoć? Školuju li joj se deca?