Jump to content

Featured Replies

Posted

Elem, neki pametnjaković (brainiac) reče da san traje svega 2-3 sekunde! Ama ne sla?em se! Ja sanjam ?ivopisne snove, svaku noć po nekoliko, i mislim, svaki put ne?to novo, i ako to sve traje 3 sekunde, daj bre stalno da spavam! I tako ja mnogo puta planirao da zapisujem ?ta sve sanjam, da vidim dokle će da tera, i dal mi se ne?to ponavlja, pa evo pravog mesta za to, a mo?da nije lo?e ni čuti, ?ta i Va?i mozgići rade tokom noći!

Pa ?ta ste sanjali noćas?!

Ovu noć sam sanjao, verovatno povučen jučera?njim uspehom Partizana?? :dance::party:? :party:? :party:? :dance: , da je Zvezda pobedila Milan sa 3:1? :fool: ! Golovi su bili čudno raspoređeni, jedan do drugog umesto jedan naspram drugog, i prvi pogodak Zvezde sam video sa drveta visine jedno 50m, a u Zvezdinom (belom) dresu, igrao je Ronaldinjo! Ne, nisam ni?ta? :weed: to veče, mislim, tad bi Zvezda jedino i mogla da pobedi Milančeta... mo?da...?? ::crazy:? ::crazy:? ::crazy::LOLLL:

bogo! gde me nadje! ja se obicno ne secam svojih snova (to kazem jer tvrde da svake noci sanjamo, samo se ne secamo sta), ali nocas sam sanjala LAZARA!!!

i snove si mi okupirao, ti... ti... ti...!  :maddd:  :cry22:  :psuje:

Noćas sam sanjala da jedem ribu.

Juče popdne kad sm spavkala sanjala sam da mi je stan 12 spratova ispod zemlje i bijo je svuda mrak a napolju je bila op?ta uzbuna ceo svet se zarazijo nekim opakim virusom...

Ja kad sanjam fudbal probudim se vrishteci! To je nocna mora! Hvala Bogu pa ga retko sanjam!

Mislim da sam zadnji put sanjala kad sam bila u Maroku! Sanjala sam mamu koja mi je govorila nesto oko racuna za moj stan bla bla bla... i onda posle toga sam sanjala neke drugare... sta cu... nostalgija drmala!

:-D

• Author

Noćas sam sanjala da jedem ribu.

Juče popdne kad sm spavkala sanjala sam da mi je stan 12 spratova ispod zemlje i bijo je svuda mrak a napolju je bila op?ta uzbuna ceo svet se zarazijo nekim opakim virusom...

Gledala si atomskog mrava  kiklop

Ajd, kad ste vec pomenuli snove, jel uspevaju nekome lucidni snovi?

Ja sam se u zadnje vreme zainteresovao za to, i mogu vam reci da se uz malo prakse moze doci do toga...

moj svaki san je donekle lucidan.. ali sta tacno podrzaumevas pod tim? :)

trebalo bi priupitati acketu, eksperta za lucidne snove  klanj::

Vishe o tome na:

en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dream

Ali ukratko, lucidni snovi su snovi u kojima postajesh svestan da sanjash ali se ne probudish, i kad malo ovladash time mozesh predobro da se zabavljash tako shto svesno ucestvujesh u svojim snovima...

A u snovima zaista mozesh da radish shta god pozelish :)

S obzirom da skoro svake noci sanjam isti san gde sam ja glavni akter koji bezi od nekoga tamo ko zeli da me ubije.Pre sam stalno sanjala istu lokaciju ( suma iznad babine kuce u Srebri) sad je vec mogu menjati cini mi se sopstvenom voljom gde zelim da bezim i kad budem ubijena da se ponovo probudim i nastavim neprekidnu bezaniju.

Evo, nocas sam sanjala da sam u nekom gradu i prica ide poznatim tokom,bila sam uhvacena, ali prosto sam vratila film do tog momenta i nastavila drugim pravcem.

Imam obicaj da sanjam stalno iste predele u kojima nisam u zivotu nogom krocila, ali ih poznajem do detalja.

Bilo ovo lucidno ili ne, ja mislim da se ja i moji snovi dobro slazemo ::crazy:

Pre tri godine sam sanjao kako preko puta moje vikendice na Kosmaju (umesto njive) je more i ja kao pecam ribu, a tu pored na camcu Slobodan Milosevic pokusava da se obesi  kiklop

a skoro sam sanjao kako se setam auto putem i oko mene jurcaju dvokrilni i trokrilni ormari..... ::crazy:

redovno sanjam pozare, rusenje aviona na terazijama, Avali.... vojsku, pecine i slicno.....

ja cesto sanjam da sam u nekim sranjima, teskim, ne kao da me ubijaju ili tako nesto - to me ne pogadja previse, vec vise kao u nekim licnim sranjima, iz kojih apsolutno nema izlaza i onda se probudim otprilike u trenutku kad se pomirim sa svim tim i skontam da je sve to san. e, to su momenti kad ova java uopste ne izgleda tako lose :D

a ti lucidni snovi, ne secam se da mi se to desilo, meni se desavaju stalno ti obrnuti, kao onaj kad ti u snu zvoni sat i ti ga razbijas i lomis i seces bateriju na dva dela, ali sat nastavlja da zvoni, i tek onda se probudis :)

ne secam se sra sam veceras sanjao, ali npr pre neki dan, sanjam kao dolazim u neko cuveno mesto u Bg-u da kupim nesto da jedem, a oni imaju pizzu s limunom :) Vidim stoji pizza s isecenim parcadima i na svakom kolut limuna  ::crazy:

Inace sanjam puno i raznoliko, od toga da mi na faxu drzi ispit profesorka iz gimnazije pa da iz elektronike odgovaram na pitanja iz hemije, pa da pronalazim gomilu para, pa ima tu onako nevaljalih snova ponekad :) pa onda nekih skroz cudnih, pa i nekih koje sanjam dva tri puta (bar se tako cini)... itddddddddddddd

e, imam ja druga iz srednje koji je sanjao kad je upisao faks da mu ispit drzi profesorka iz srednje, i to neki izmisljeni ispit :)

Sjajna ideja za topic clap

Sanjao sam, jednom, da spavam u nekom ogromnom praznom hotelu, i budim se, idem stepenicama dole ka WCu, kroz prozore se vidi neka zavejana šuma i sneg kako pada. I vidi se medved kako se prislonio uz prozor, ali ne može da uđe, i ja mislim, bezbedno je, i nastavim ka dole, međutim na međuspratu moram da prođem kroz veliki hol, približavam se, čuje se muzika, i skontam da sam upao na medveđu žurku: mnoštvo medveda, raznih, malih i velikih, muških sa kravatama i naočarima, ženskih sa minđušama i mašnicama. Naslanjam se na šank i mislim, baš je ovo neko čudno mesto. Jedan medved staje pored mene i pita me, vi niste medved? Ne, rekoh, nisam, krenuo sam u toalet, zato sam u pižami, uopšte nisam znao da pravite žurku. I ništa, pozdravimo se, ja nastavim stepenicama ka donjem spratu, i tu se san prekida.

San je zapisan 24. oktobra 2004.

A da li vam se desilo da vam se desi uzivo nesto sto ste sanjali? Pri tom, ne mislim na ostvarenu zelju, nego neka situacija, nesto sto bi se kasnije opisalo kao deza vi, ali ste ga vi zapravo vec "videli", tj. sanjali.  :shockkk:

Nemam pojma sta sam sanjao jutros, ali znam da sanjam prilicno intezivno i ponekad zapamtim vise snova od iste veceri...

Lucidni snovi su mi posli za rukom par puta (jaooo, kako sam lepo leteo preko neke poljane, puna cveca...), nego mene zanima jeste sanjali kad u nastavcima? :) Posle nekog vremena san vam se nastavi tamo gde je bio prekinut :-D

A sta sanjam... obicno su neki akcioni snovi (ne ta akcija bre, ali ima i toga kad se posreci zvizhd), a znam i kako bih se osecao kad bih sjebao ceo zivot (tipa zaglavim na dozivotnu), pobiju mi prijatelje itd, srecom, za sad sam se budio :)

@Omu

Tesko da ima nekoga kome se to nije desilo :) Nemam pojma koje je naucno objasnjenje za to (bas bih mogao pogledati kaze li google sta pametno na to), jednom sam cuo neku teoriju da ti neko oko 'brze' posalje informaciju u mozak, pa ti posle izgleda kao da si to vec negde video, u snu.. :)

Nekako mi se cini da nas snovi treniraju za javu.

nego mene zanima jeste sanjali kad u nastavcima? :)

Redovno, i to na tacno prekinutom mestu  :-D

Ti si opisao deza vi...

Ali se meni desavalo da zaista sanjam neki kadar, scenu, koja se kasnije u slicnom, ako ne bas istom, obliku prikaze i na javi. Mene moje knjige nisu ubedile u deza vi...

Nekako mi se cini da nas snovi treniraju za javu.

Meni se u poslednje vreme bas to desava. Da kroz snove prozivim najneprijatnije, a najverovatnije (po mom scenariju, naravno) situacije koje su mi tih trenutaka jako vazne. I kada se probudim nekako mi sve bude jasnije. Kao, huh - znala sam da ce TO da se desi kiklop. Cista glupost.

A povodom lucidnih snova - jednom nisam htela da se probudim da bih odgledala crtani ("samo da se zavrsi crtani i probudicu se" - drugarici/ budila me je). E sada da li se i to polu-svesno stanje racuna za san, ne znam, ali odgledala sam crtani i tek onda se "probudila" (konacno) :-). A mesta (od onih koja se ponavljaju) su 'realna' - na javi postoje, ali samo po imenu, dok fizicki nemaju nikakve slicnosti sa javom (npr. znam da je to Tash, ali park nimalo ne lichi na Tash i ne nalazi se u BGu).

Pricate li u snu? I ima li mesecara  :-)

nego mene zanima jeste sanjali kad u nastavcima? :)

da, jednom sam sanjala da jedem przenu slaninu a onda me je mama probudila :shockkk:, kada sam shvatila da nije cak ni nameravala da je pravi (a kamoli vec napravila) okrenula sam se na drugu stranu i pocela da zamisljam nastavak sna, ubrzo sam i zaspala i . . . njam njam

A da li sanjate da letite? Ja s vremena na vreme sanjam da plivam u vazduhu ili samo da sam u bestezinskom stanju  :blob:

A nocas sam sanjala da se borim sa vukovima...

mmm....snovi...obozavam da sanjam...nekada mi se desava da pomesam sta je san a sta java....a sto se tice lucidnih snova, retko sanjam a da ne mogu sama da upravljam snom...i to mi je skroz zanimljivo.uglavnom imam opciju erase/rewind...volim da sanjam posto sanjam nesto intresantno (meni) i zivopisno, a to u vecini slucajeva bude nesto sto mi podsvest porucuje...ili neko predvidjanje...ne u smislu situacija koliko osecanja koje prozivljavam u toku sna...

@omu verujem da to 'deja vu' ima neke veze sa zakrzljalim 6im culom....:shh: