Jump to content

Featured Replies

e kad smo se svi zainteresovali, da prijavim posedovanje filma Waking Life, pa ako bude zainteresovanih mozemo organizovati jednu lepu projekciju :) film je sushta genijalnost!

A nocas sam sanjala da se borim sa vukovima...

Ja sam nocas sanjao da sam iskasapio nekog vuka :shockkk: Onako na pola sam ga podelio, ne secam se sto ::crazy: A u drugom snu nocas sam bio na atletskom prvenstrvu, skokovi sa litice, plivanje, skok u dalj...? :-D

Zanima me jeste kad sanjali da sanjate? To je super trip. Sanjate kako ste zaspali i opet sanjate, a kad se probudite i dalje sanjate? clap.gif' alt=':clap:'>

Bravo, majstore klanj::

Waking Life je fenomenalan film!

Za one kojima je blizi Nis, projekcija kod mene! :)

Sesto culo? Nemoj da me cackas tom pricom... :D ?Da ne pocnem da pricam da ono sto nazivamo paraspiholoskim jeste zapravo ono nama nejasno, neobjasnjeno dosad... A jednom cemo vec saznati ;)

A da li sanjate da letite? Ja s vremena na vreme sanjam da plivam u vazduhu ili samo da sam u bestezinskom stanju :blob:

Hej, to mi je bio omijeni san, plivanje u vazduhu.Trcala bih kao i uvek u svojim snovima dok mi se brzina povecavala sve do momenta kad bih se otisnula od zemlje i poletela na metar od nje  :dance:

Moram reci da se ja plasim vode i plivanja u istoj i da je ovaj san misteriozno nestao one godine kad sam otkrila lepotu veslanja u sajci.Osecaj oslobodjenosti je isti  :ang:

Bravo, majstore klanj::

Waking Life je fenomenalan film!

Jeste super film, ali treba koncentracije. Na severnu projekciju dolazim svakako mada sam film već apsolvirao...

A noćas, heheh, sanjao sam u?asno dug san, kao i uvek...

Prvo sam i?ao među nekim jako visokim, i vrlo sličnim zgradama sa grupom nekih nedefinisanih ljudi, vi?e silueta... Imali smo neki zajednički cilj dok nas nije prekinula gomila dece koja nas je gađala grudvama zemlje. Prvo sam im vratio a onda sam uhvatio jednog klinca koji je zapravo bio odrastao čovek (matori klinac). Po?to me je preklinjao da ga ne vodim u neki stan , odvukao sam ga upravo tamo za uvo. Posle mi je bilo ?ao.

Onda sam u istoj zgradi zatekao gomilu rođaka (zapravo samo sam znao da su rođaci, bez imena). Neko me je pitao zar nisu ti svi ljudi mrtvi? Rekao sam da izgleda da ipak nisu... Osoba koja me je pitala je počela da be?i iz nekog razloga.. sledeća scena , i potpuno nepovezana- ja pratim neki entitet u prugastoj majici niz ulicu noću, i koliko god ubrzavam, to ne?to je jednako daleko... Sti?emo do nekog minijaturnog lepo sređenog parka koji je u isto vreme ru?evina nečeg starog i moćnog, i tu hvatam to ne?to za rukav... To se okreće i ka?e mi glasom jedne u?asno dosadne osobe koju znam: čekaju te! I tu se probudim... 

To beja?e noćas...

a pre dve nedelje... bio sam u nekom velikom hramu jako lepom, sa ogromnim stubovima i zidovima ukra?enim mozaikom sa stepeni?tem sa intarzijama... Bila je to kao neka tura na koju sam iz određenog razloga i?ao.. Hram je ličio na gotski a obred koji se unutra odvijao na islamski...  sledeća scena ja da sam ja na nekom drvenom brodu, koji visi na velikim lancima pod krovom ovog hrama sa nekim nezainteresovanim ljudima koje se ?etkaju po ?arenom parketu... sa broda se videlo da je jako visoko... na?ao sam neki čekrk, i počeo da ga vrtim. Brod je krenuo da klizi na dole, pa sve br?e i br?e. Pomislio sam kako će se razbiti i zgnječiti gomilu ljudi... onda su počeli da viču na mene, u rukama mase su se stvorile baklje, pa sam potrčao uz neke stepenice, pa kroz tunel, pa sam skrenuo u neki drugi tunel, i tako duuugo duugo, dok mi je potera dahtala za vratom... Ovo sve bi po nekoj logici trebalo da je u kuli hrama, i kad sam to shvatio setio sam se da ja znam za?to je to ipak logično, i da sam u stvari ja sve to i napravio samo nisam znao kada. i tad se potera upla?ila a mene je u jednom tunelu neki debeli čovek usmerio : idi tamo... I tamo me je čekala neka gospođica, sva prozračna.  Rekla je da sad mora da nestane i da ne bi trebalo da gubim vreme. Tuga ?to ide i sreća ?to sam je na?ao... tu je negde kraj...

imam puno ovakvih snova... retko lucidnih...

sanjam u nastavcima, ponekad i isti san nekoliko puta za redom, ponekad u snovima i nema događaja, samo osećanje, miris... sanjam i mesta koja imaju ime stvarnih mesta... jednom sam sanjao da je Novi Sad slika na kojoj se nalaze male kamene kućice zadimljene u sumrak... gomila gluposti... uvek mi je ?ao kad se probudim  :shockkk:

:mrgreen:

Da, zaboravio sam.

Imam osećaj da je detaljnost pamćenja sna u vezi sa načinom buđenja... Uvek kad zapamtim san, budim se u talasima, i ono kratko vreme koje je potrebno za prelazak iz podsvesnog u svesno (to će lep?e da objasne kolege psiholozi kojih ovde ima) je du?e nego obično...

:mrgreen:

:LOLLL: ljudi vi ste stvarno neverovatni :)

ja sam kad sam bila mala imala citavu sagu u nastavcima, otprilike jednom nedeljno, mesecima, gde smo glavni akteri bili miki maus i ja i uvek smo imali neku avanturu u kojoj smo mi na strani pravde koju smo uspesno sprovodili sirom sveta, a ambijent je uvek bio nacrtan kao strip, i ja sam bila isto nacrtana :)

tim, i nekim drugim povodima -

somnia ne cures, nam fallunt plurima plures

• Author

Juhu, zaziveo mi je topic? :blob: Ne bejah dva dana i kad videh sta Vi sve sanjate... lele... trebali bi svi na grupnu terapiju? :gossip:

Elem, moj omiljeni san desio se jedne godine na povratku iz Herceg Novog, tacnije u busu. Kako nisam imao mesto, a platio kartu, uzmem ti ja lezaljku, prostrem je na podu busa, legnem ko covek, i zaspim... u busu mrak, muzikica i kanjon Morace, krivina do krivine... I ja u onako vodoravnom polozaju saaaaanjam kako letiiiim... kao ptica.. u ritmu autobusa i krivina, a jednom rukom sam uhvatio neku devojku za nogu, iznad clanka, koja je bila toliko ljubazna da me ne probudi, tek kad je bila pauza. Inace sada smo vrrrlo dobri prijatelji. Mmmmmilina... i kad se probudih, pauza! Svi zgrceni i slomljeni od sedenja, a mene jedva probudise! Ziveli Krstic & sin? :pivoooo: !

e kad smo se svi zainteresovali, da prijavim posedovanje filma Waking Life, pa ako bude zainteresovanih mozemo organizovati jednu lepu projekciju :) film je sushta genijalnost!

Pre neki dan jedna od domaćih televizija ga je emitovala! Video sam sve osim početka i potvrđujem da je film genijalan. Mario, zaka?i projekciju, a ja se volonterski javljam da ponesem pivo! :-)

elem... s obzirom da su me Marokanci mucili pitanjima o religiji i svojim pricicama o Islamu koje ja nikako nisam htela da slusham ali sta cesh kad ljudi nemaju ni o cemu drugom da pricaju ...

sanjala sam jednu noc kako sedim ispred compa, citam online Blic kad ono na naslovnoj strani "Umro Patrijarh Pavle" s obzirom da volem deda Paju bash sam se bila rastuzila i sanjam dalje kako sam izashla iz internet kafea i pricam nekome kako je deda Paja umro i oni meni kao "pa eto sad mozesh da promenish religiju, predji u islam"  :cry22:

Tog dana kada sam se probudila znala sam da zelim da idem kuci

:-D

Ako neko ?eli da kupi kuću u Petrovaradinu ulica Vladimira Nazora (Donji deo tvrđave) bez struje i vode u odlično ruiniranom stanju nek se obrati drugu Poletarcu....

ja sam sanjao san dostojan jednog putnika.

da sam otishao na Hrvatsko primorje, u Rijeci nashao zhenu svih prethodnih mogucih snova, i tu se nekako san prekinuo mjku mu #$@%@!@#!#@#$

Sanjala sam davno kako me juri robot cudoviste u podzemnom na Terazijama, a tamo sve neke komande, dugmici po zidovima i nesto svasta. Valjda je to bio omaz sceni  iz Americkog vukodlaka u Londonu, u digitalizovanoj beogradskoj verziji.

I seriju horor snova koji se desavaju u sumskoj kuci na Kosmaju. U jednom me juri dzinovski bizon, ali bezim u kucu. Ne stizem da zatvorim vrata, i on uspeva da prisloni samo deo glave, koliki je, i viri dzinovskim okom.  U drugom gledam kako susednim brdom dolazi silna neka vojska (sve ovo mnogo pre ratnih desavanja). Treci, najstrasniji, sa svoga prozora uvece, ugledam strane vojnike ispred, u sumi. Jedan podigne lice, i znam da me je video i da ce me ubiti. Mirna sam kao mis, jer nema spasa. Jasno vidim lice, mozda najjasnije nepoznato lice u snu, crnac, melez, mrsavo lice kao lobanja, i oci iskolacene u mene. Nije mu drago, niti krivo, to je samo rutina za njega. Ulaze, stavljam svoju ljubicastu jaknu preko lica, i pucaju mi kroz nju u glavu. Budim se. Vise nikada nisam obukla tu jaknu.

Moja mama je za vreme bombardovanja u sklonistu, onaj grozni dan kada je bio i zemljotres, sanjala da je cula na radiju da je prestalo bomardovanje. I pocela da me budi, kao ajde, prestalo bombardovanje. Jedva sam imala srca da joj objasnim da oladi. I onda upada cale od nekog klinca i vice mu: sta radis bre tu pod zemljom, bre, kada je zemljotres, bre!

Ovo mi se bas svidelo: kazu da ptice dok spavaju sanjaju svoje pesme. Aktivan im je u snu deo mozgica za pevanje. A sta li je sa bubama, brrr?

Mozda je to uticaj Autostoperskog vodica kroz galaksiju...

A mozda sam sve to i sanjao...

... Da letim...

Tako sto se pustim i ne razmisljam o tome.

Ako ne brines o padu, neces ni pasti, zar ne bese tako...

"Ako smo pali, bili smo padu skloni."

Prosto moram ovaj san da vam opisem, posto se Jovan vec treci dan valja od smeha.

Sanjam vam ja slonove,velike i lepe.I naravno da ih se bojim jer sam ja mala i gad...dobro sad,necemo se vredjati.Ali oni mene stalno prate i rade sve sto i ja.I tako se ja smilujem,odbacim strah i postanem dreser slonova  :dance:

Bili su posluisni i fini, pa sam odlucila da im napravim kucu u klasicistickom stilu (nacrtala sam i projekat) sa visokim prizemljem i sa jos tri sprata iznad za mene.I svi smo ziveli srecno, jer slonovi umeju da pamte  :ang:

dodaj jos malo eks(ego)centricnosti, dodaj po neku vizuelnu bizarnost i eto ti ga dali :)

dodaj jos malo eks(ego)centricnosti, dodaj po neku vizuelnu bizarnost i eto ti ga dali :)

Je li ?!  :ll:  :-D

Nisu.Obicni, sivi i golemi.Kao iz Opstanka  :-D

• Author

Ja sam sanjao... da sam do?ao iz vojske za samo četiri dana... i onda se probudim i vidim... PA JA SAM STVARNO DO?AO  :dance:  :dance:  :dance:  :dance:  :dance:

Ja sam sanjao da sam Deda Mraz.Sve super imam chak i sanke koje vuku irvasi, suprugu :ang222: da znate kakva je

Sve to nije nishta chudno vec to da se sve odigrava u leto.Vrucina neverovatno, guzva u saobracaju (ko da nije Nova Godina ::crazy:)Kao mene cheka Deda Mrazica? na Senjaku, a ja u civilu (gde si do sad chekaju nas), i tu na sred ulice se oblachim, tapshem irvase? i krecem da delim poklone. :rofl:

Kol`ko je to normalno :?

• 3 weeks later...

Sinoc sam sanjao o lucidnom snevanju, tacnije, sanjao sam devojku koja je pokusavala da mi pokaze kako se ulazi u lucidan san. Ironicno je sto nisam shvatio da sam ja, u tom trenutku, mogao od toga da napravim lucidan san :)

• Author

Ja sam sanjao kako idem za Austriju, i negde u Makedoniji (!?), izađem da kupim hamburger, a autobus mi pobegne  :cry22:

Ja sam sanjao kako idem za Austriju, i negde u Makedoniji (!?), izađem da kupim hamburger, a autobus mi pobegne  :cry22:

lol::

e baksuze jedan!!!

:hihi:

• 2 weeks later...

Nemojte nikada da mesate pica, jer mozete ... da sanjate  ::crazy:

Sanjam lep, ulickan park.Dan jos lepsi.Pun je ljudi.Sve se sve to nalazi u zgradi,tj. bolnici.I svi smo mi pacjenti tamo.  :bag:

Kad iznenada pocinje oluja.Sve leti.Skupljamo stvari.Pokusavamo da pobegnemo napolje gde nema kise.  :bang: 

Napolju smo, ali meni se jako ide u wc.Sad se svim silama trudim da se vratim unutra  ::crazy: 

Nisu me pustili,rekli su da nemam zakazano  ::crazy: ::crazy: ::crazy:

A ja sam mislila da od sinocne zurke nece ostati nikakve posledice  :cry22: