Jump to content

Featured Replies

Posted

Odrao me je prekjuce jedan taksista. Platio 35e do autobuske.

Ostao sam sa 180din u novcaniku, nedovoljno da kupim kartu za moj rodni kraj, sa skoro ispraznjenom baterijom na mobilnim, bez kredita na istom, sa jednom velikom i jednom srednjom torbom na -6 kod autobuske.

Pitao drugog taksistu koji se tu nasao koliko kosta do aerodroma, on potvrdio da je toliko.

Prevoz u Londonu i Belfastu je bio jeftiniji.

Autobuska, železnička, aerodrom i Terazije - najgori šljam ljudske vrste u taksi vozilima. Ali verujem da si tu lekciju sad naučio :(. Ubuduće, okreni telefonom bilo koji taksi i koštaće te 1000din.

Treba li ti kakva pomoć? Bar kredit da ti uplatim ako si na 063 da imaš da se javiš :)?

Bravo Vukelicu, retko je naci ljude danas koji su spremni ovako da pomognu  clap . Da ih je vise, svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot  :)

NIKAD SE NE VOZITI SA DIVLJIM TAKSISTIMA KOJI TE VRBUJU KOD AUTOBUSKE, ZELEZNICKE, AERODROMA...!!!! I UVEK UNAPRED PITATI ZA CENU I TRAZITI DA UKLJUCE TAKSIMETAR!

Ubuduce, okreni neki od ovih brojeva: 9801, 9804, 9807... ne znam ni koja su taksi udruzenja, ali neka jesu, a brojevi se lako pamte!

Pitao drugog taksistu koji se tu nasao koliko kosta do aerodroma, on potvrdio da je toliko.

Pitaj brata lazova! Na poziv ti je 900-1000 din do/od grada. A mogao si i da sednes u bus 72 za manje od 100 din.

Nadam se da ti vise nece na pamet pasti da se ne pridrzavas onih boldovanih pravila za voznju taksijem.

Ako treba neka pomoc, javi!

JAT-ov bus vozi do autobuske stanice na svaki puni sat. Cena 250 din. Nikad nisam i nikad necu koristiti usluge tih lopova taksista!

Ja ne mogu da verujem da i dalje to rade... Mislio sam da su rekli kako zavode red još pre nekoliko meseci...

Ma, gde zavode red.

Kada ides od/do odredjenih mesta u Beogradu taksi treba iskljucivo zvati telefonom. U suprotnom ceka te neprijatno iskustvo.

Neka taksi udruzenja imaju i fiksnu nadoknadu za voznju do aerodroma. Ali, opet moras da zoves telefonom!

Ma neretko se meni i dešavalo, u arrival hallu da gledam kad počnu da se prepiru, kada sam se vraćao iz Beča, sećam se da su se čak i potukli, pa je dolazilo obezbeđenje, bilo je grozno baš gledati...

jao, jao...ja se inace ne vozim taksijem po gradu, prava retkost, pa tako nisam bila upucena kada mi je u goste dosla prijateljica..krenule smo od Narodnog pozorista do Crvenog Krsta i ja sam mahinalno usla u prvi taksi koji sam videla, zvani BEO taksi, ona je tiho usla iza mene nista ne govoreci...kada smo stigli racun nam je bio 1400din, presvisnula sam kada sam shvatila da je prava cena 400din, koja nam je bila naplacena kada smo se drugim taksijem vracali odande. Kaze ona znala sam za to, rekli su nam u agenciji da ne koristimo taj taksi...pa zasto mi nisi rekla :(

ako vec ne mozes da pozoves, mozda nije lose da pre nego sto udjes u taksi lepo pitas, posto...

Ooo!! Evo, za ubuduce, za sve koji budu prinudjeni da koriste taxi, neka ga ubuduce prvo POZOVU! Uglavnom ide popust 20-30% na poziv!

http://www.beousluge.com/razno/taxi_selidbe.html

A evo i cenovnika i vasih prava:

http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=1690

Ja obicno zovem 9807, daju 30% popusta, a i lako sam zapamtio broj. Start je uvek 129 din, cena danju je 49din/km, nocu 64 din/km, a za voznje u prigradska naselja 98din/km. Dakle, sa popustom od 30%, sto se vise vozis, vise ces ustedeti. Npr, nocu se vozis 10km, izacice te:  (129 + 10 X 64) X 0,7 = 538.3din. Nije uopste velika cifra, pogotovo ako ide 2-3 ljudi, uvece iz grada, a 10km od centra je priiilicno daleko za pojmove Beograda.

Ја тај 9807, Алфа такси зовем када 'оћу да се олешим од алкохола, а не желим да идем својим колима :D

• Author

Hvala svima na odgovorima i vukelicu za ponudu! (: Snasao sam se vec nekako.

Ja sam pitao taksistu za cenu jedno 5 puta ali on je odgovorao u stilu "Ne znam ja, taksimetar pa cemo da vidimo". Ja sam zurio na autobuskoj pa sam uleteo u auto nadajuci se da nece izaci vise od 1500 din. Taksimetar nisam video, tek onda kada smo zavrsili voznju. Covek vrbuje na sve nacine, pocev od toga da mi nudi prevoz do grada gde ja zivim, insistirajuci na tome kako je hladno napolju i kako nema autobusa do mog mesta pre 11 uvece.

Uz to sam mu i rekao da cu ostat bez para ako kosta preko 2000 din ali njega je bilo briga. :/

Uzeo je sve i otisao.