Jump to content

Featured Replies

Posted

Dragi prijatelji,

znam da cu ispasti prilicno glup sada, ali mi se cini da je bolje ispasti glup nego ispasti iz aviona...  :bag:

Dakle, kupio sam kartu preko interneta za Madrid iz Budimpeste i dobio nekoliko mailova. Jedan se zove Invoice i pretpostavljam da je u pitanju racun. Dobio sam i potvrdu rezervacije (confirmation for reservation) i mail u kome je nekakav tekst koji lici na podatke o putovanju i koji se zove ELECTRONIC TICKET, ali na sve lici samo ne na kartu. Da komplikacija bude veca, kada sam zavrsio kupovinu na netu pojavila se strana ELECTRONIC TICKET RECEIPT i pise da je to dokaz da sam platio. E, sada...

Sta treba sa svim tim papirima da radim? Sta da istampam? Kako da otstampam e-mail koji se predstavlja kao elektronska karta?

Ne treba da naglasavam da nikada pre ovo nisam radio... :bag:

Hvala unapred !!!

U sustini ti ne treba nista sem pasosa na check-inu.

Sluzbenik te nadje po prezimenu u listi putnika i to je to.

Za wizzair ti treba pasos i onaj kod koji si dobio mejlom, koji izgleda nesto ovako, npr W5KNZ2. To je sve, nista se ne stampa.

Sa sajta wizza:

CHECK-IN

What happens at the check-in desk?

The check-in agent will ask you to prove your identity, present your confirmation code and valid travel documents. Your checked baggage will be weighed and sent to the aircraft’s baggage hold. Finally your boarding card will be issued.

Ja kad sam leteo wizzom, trazili su mi confirmation kod. Zasto ne ispostovati pravilo i praviti sebi problem?

ja sam ukucala u mobilni taj kod i pokazala im tako, nisam stampala. u sustini oni traze kod, a ne papir.

ja sam ukucala u mobilni taj kod i pokazala im tako, nisam stampala. u sustini oni traze kod, a ne papir.

Da, bas tako sam i mislio, to sam i ja radio. To je 1 minut vremena da se ukuca kod u telefon. A dok sam ga ukucavao, zapamtio sam ga i napamet :)

Imao sam i ja to kod sebe odštampano, ali mi nisu tražili, samo pasoš. Ja sam joj čak i pružio taj papir, ali rekla mi da ne treba. Naravno, treba ga bar zapamtiti.

Da sumiramo :-):

Uglavnom ne traze kod, ali je preporucljivo imati ga kod sebe, u slucaju da bude zatrazen.

Takodje, odstampana potvrda o kupovini karte dobro dodje u trenucima kada granicna policija trazi povratnu kartu.

• 1 month later...

Moze li mi neko reci jednu drugu stvar, da li je moguce kupiti elekronsku kartu nekome drugom? To jest, da li onaj ko placa (vlasnik kartice) mora biti i onaj ko putuje?

Mislim da kod kupovine uglavnom postoje posebna polja za podatke onoga ko putuje i podatke sa kartice, pa me zanima da li to mora da se podudara. Ja sam zelio da kupim kartu kod LOT-a, pa sam mislio da mi je plati neko drugi posto ja nisam imao visa karticu koju oni primaju. Ali tamo u njihovoj FAQ sekciji pise da je to nemoguce, odnosno kao moze, ali taj ko je platio kartu mora prvo licno da je podigne u nekom od njihovih predstavnistava, koje oni u Srbiji ni nemaju, pa onda da je da ovome za koga je kupljena.

Inace, jako je interesantno da je na njihovom sajtu mogla da se izabere svaka zemlja u koju oni lete osim Srbije. Tako je bilo do prije mozda mjesec dana, od tada ima i Srbija ali sa zastavicom Jugoslavije. Svaka im cast na informisanosti!

Good thinking... cuvamo papir  clap.gif' alt=':clap:'>

Good thinking... cuvamo papir  clap.gif' alt=':clap:'>

PApiRA YOK :P

Mislim da kod kupovine uglavnom postoje posebna polja za podatke onoga ko putuje i podatke sa kartice, pa me zanima da li to mora da se podudara
kod wizz, ryan, easyjet ne mora, a za ostalo nisam sigurna, mada 99% mislim da ne mora...