Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li iko zna da je ijedan let iz Beograda bio zaista low cost? Dokle ce vise aerodrom da nas pljacka, vise se daje njima nego za kartu, gde je tu low cost fazon?

Pogledaj npr presek cene za Nikijev let za Bec:

Fare:  € 1.00 

Taxes and charges:  € 3.00 

Fuel surcharge:  € 25.00 

-----------------------------------------------------

Amount incl. 250 topbonus miles:  € 29.00

Znaci aerodromska taksa 3 eur. Mnogo li te pljackaju?

Pretpostavljam da je mislio da imamo nesto kao sto ima Temisvar, da za npr tih 29evra mozes da dobijes povratnu, a ne kartu u jednom pravcu... Mada je stvarno ok cena za let iz Beograda

Znam na sta je mislio, samo sam hteo da pokazem da aerodromska taksa nije razlog zasto nema low cost letova.

Jel ima neko ideju zashto se kod nas toliko forsira taj Niki, zapravo je poprilichno beznachajna kompanija, a po svim novinama ga spominju kao da je doshao da nas spase kraja sveta...

zato što sam ja ostavio poruku Niki-ju još prošle godine da dođe kod nas i spase nas JAT-a  :D

koliko para, toliko i muzike, oduvek bilo i biće... Fly Niki nije neka velika kompanija, ali daleko od toga da je beznačajna. Najveća njihova prednost je u tome što posluju sa AirBerlin-om, koja je jedna od vodećih u EU. Samim tim ima pregršt destinacija za razumne novce. I još jedna bitna stvar: Po meni, Niki (AirBerlin) nije low cost, ili je fancy low cost, kako vam drago. Leteo sam sa njima (Milano-Beč-Moskva...) i usluga je čak i bolja od nekih nacionalnih kompanija. Avioni novi, lepi, čisti, cabin crew fenomanalan...

Živeo Niki!  clap

Koga briga da li su mali ili veliki? Bitno da se sad moze i avionom do Beca za 58 evrica. Nego, juce u moru Flynikijevih bilborda po gradu, spazih i jedan im konkurentski. Austrian airlines, Beograd-Bec=99evra, sa svim taksama, tako pise! Eto, cim neko sa niskim cenama udje na trziste, i ostali ce da snizavaju cene i svode ih na razuman nivo. That's the point!

FlyNikijev "besplatan" let do Beča i nazad je €71. Sa drugim kompanijama se za te i mnogo manje pare može komotno leteti iz Temisvara ili Budimpeste (sa torbama) do Londona, Milana, Rima itd, i nazad, i kad letovi nisu tzv. besplatni. A da ne govorim da se za gotovo iste pare može ista relativno kratka relacija preći dvaput autobusom (ima domaćih prevoznika sa povratnim kartama do Beča od €40). Povraća mi se od takvih besplatnih letova.

Ne znam gde je aerodrom u Becu, ali znam da bus iz NS do Beca stize za nekih sest sati i kosta 35 evra povrtna. Ako neko iz NS hoce u Bec, dok stigne 2 sata pre leta na Nikolu Teslu, pa jos sat i po do tamo, to je vec 3 i po, pa let, mora biti jos sat vremena, i onda tamo ne znam gde je aerodrom od grada, ali sve u svemu mnogo je veliko cimanje za Bec gde se prelako i prebrzo stigne i obocnim busom. A cena je daleko od normalne za moja shvatanja low costa.

Jeste, ko hoce busom iz NSa, moze. Stvar je da postoji izbor, sto je dobro. Ali je stvar i da se sve pravi da bude dobro za Beogradjane, mamicu im... ;D

A cena kerozina i supera nije ni priblizno ista. Kao ni amortizacija kod autobusa i aviona ;D Zato je avion skuplji :P Ali mi onda i dalje ne ide u glavu taj Ryanair :bang:

Aerodrom Schwechat bas i nije blizu grada, mislim da treba oko 30-40 minuta da se stigne, ali mislim da je dosta dobro povezan, koliko znam, ima valjda i direktna metro linija.

Ne znam gde je aerodrom u Becu, ali znam da bus iz NS do Beca stize za nekih sest sati i kosta 35 evra povrtna. Ako neko iz NS hoce u Bec, dok stigne 2 sata pre leta na Nikolu Teslu, pa jos sat i po do tamo, to je vec 3 i po, pa let, mora biti jos sat vremena, i onda tamo ne znam gde je aerodrom od grada, ali sve u svemu mnogo je veliko cimanje za Bec gde se prelako i prebrzo stigne i obocnim busom. A cena je daleko od normalne za moja shvatanja low costa.

Jel mi mozes dati kontak za taj bus od 35eur posto treba da idem uskoro u Bec?

Moracete malo da izguglate, ja sam putovala pre 3 godine pa se broj negde zagubio.

Uglavnom, to je Feniks GiZ (to su braca Goran i Zoran) kompanija, iz Sapca, mozda GiZ travel, Turs, ili tako nesto. Jedan od onih gastoskih buseva koji ne prave pauzu, pusi se unutra i prikazuju se na videokasetama krstenja i vencanja familije nekog od putnika  :o Al di ces naci boljeg momka za te pare  :P

I ja da se ispravim, vozom od Scwechata do grada ima tacno 16 minuta, kad Austrijanci kazu da je toliko, onda je to tacno toliko, ni minut vise ni manje ;D A busu treba 20ak minuta, tako pise.

Meni se dopada ova cena od 40 evra povratna... Hocemo da pravimo neku akciju? :)

Kada dođu Wizz i ko još treba, pašće cena ovih letova, nadam se

Taj voz/metro je zaista za 15ak min u centru, ali je 8€, a bus je nešto jeftiniji i za pola sata stiže u centar Beča.

Apropo gastos buseva... ko se jednom vozio tetovskim busom Berlin-Tetovo (preko Beograda) nikad mu više neće pasti na pamet da sebi pripedi takav užas  nono

Dva puta sam išao iz Bg-a za Beč ovako: vozom Bg-Bp (26€ pov.), pa bus orangeways.com Bp-Beč (oko 30€ povratna). Super mi bilo, ti busevi su svemirski brod za ove nashe bla-bla rajzen-e.

Elem, do skoro se teško mogla naći povratna avio karta Bg-Beč za manje od 200€, a sada ima za 29€+, što je zaista odlično. Ja sam pre par dana našao Bg-Moskva za 195€ pa sam zbog toga veoma srećan. Eh kada bi za tu relaciju postojala tako neka budžet varijanta... 

Malo je mozda off topic, ali kad smo vec kod cena karata, ja sam nasao drugarici povratnu Beograd-Nju Delhi, preko Moskve, Aeroflotom, za 509 evra. Prvo smo kombinovali sa Airarabijom za Indiju, a vozom do Istanbula, a tu je ukljuceno i cimanje, a najvise gubljenje vremena, sto u vozu, sto u tranzitu u Dubaiju, a godisnjeg odmora se nema beskonacno. I izaslo bi je oko 450 evra. Ovako, za neznatno vise para, dobila je jos 2-3 dana i skoro nimalo cimanja :) I bas sam bio srecan, podjednako kao i ona :)

samo da vam kazem da je bila neka varijanta, pre pla godine je vazila, povratna karta za 35 evra do Beca iz bele crkva, staje u Pancevu i jos jednom mestu u Srbiji(zaboravio sam,  da l je subotica il novi sad :/ )

al eto, da imate alternativu

• Author

Pricam o tome da iz Temisvara mogu do Bolonje i nazad za 8e sa sve taksama, ma kako se one zvale, a iz Beograda ne mogu do Beca ispod 70-tak evra ni kad je karta 1e :x. Interesuje nas sve samo konacna cifra, da li pise da je za prtljag 50e, a za aerodromsku taksu 1e, ili je za gorivo ovoliko a za ono onoliko nas verujem ne zanima, zanim nas krajnja cena koju moramo platiti za neku destinaciju.

Od te podlosti još je ljigavija i ona kad turističke agencije oglašavaju cene putnih aranzmana, i u tu cenu ukljucuju i let avionom. A onda dole posle svih slika prelepih hotela piše "aranzman ne obuhvata" pa onda obavezna stavka "aerodromske takse", koje su "sitnica" od oko €80. Kao može i bez toga da se leti, pa ko hoce nek plati, ko nece ne mora.

Nemoj ni slucajno da zaboravis da sve te evre treba da pretvoris u dinare po srednjem kursu neke banke, pa ako ti je ukupan aranzman nekoliko stotina evra, u startu otpisi jos jedno 40!

Od te podlosti još je ljigavija i ona kad turističke agencije oglašavaju cene putnih aranzmana, i u tu cenu ukljucuju i let avionom. A onda dole posle svih slika prelepih hotela piše "aranzman ne obuhvata" pa onda obavezna stavka "aerodromske takse", koje su "sitnica" od oko €80. Kao može i bez toga da se leti, pa ko hoce nek plati, ko nece ne mora.

Treba zakonom zabraniti reklamiranje cena avio karata bez taksi... Er Fransom za let do Porta su oko 19000!  :o