Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko zna da li je ovaj granicni prelaz ponovo otvoren?

Nigde ne mogu da nadjem neku zvanicnu informaciju. Ako ima neko iz KI ili okoline a da je upucen nek podeli informacije sa nama.

Ne mogu bas sa sigurnoscu da tvrdim, ali koliko ja znam, nije otvoren. Jer da jeste, cuo bih valjda :) To je inace vecita prica lokalnih politicara, o povezivanju Kikinde sa Temisvarom i Segedinom, jer sad treba toliko i toliko kilometara vise za transport robe, bla, bla,a onako ce trebati znatno manje... Ali, otkad je taj prelaz zatvoren pre nekoliko godina, koliko znam, nije se nista znacajno promenilo po pitanju njegovog otvaranja. Drugar mi stanuje pored samog tog prelaza, pa, valjda bi mi javio :D

• Author

Ja sam pitao ove granicare na Srpskoj Crnji ali ni oni nista ne znaju.

Inace jel istina da temo nema zive duse na prelazu, samo rampa i da se desava da ljudi tako biciklom skoknu preko ili cak zalutaju?

Gde, u Nakovu? Ides cuvenom ulicom Glavnom u Nakovu, dok ti sa desne strane idu redom, Druga ulica, Treca, Cetvrta, a sa desne strane Cetrnaesta, Trinaesta...  ;D I kad dodjes do mesta gde ti je sa desne strane Osma, a sa leve Deveta, ako ne gresim, e, pa tu malo napred je rampa, kraj sela i izlazak u Rumuniju :) Inace, ja sam iz baste mog drugara isao na karaulu, imaju neke terene, pa smo igrali basket :spot: Zalutaju ljudi, kako ne, narocito ako popiju malo vise :P Pogresi co'ek!

• Author

A sta se desava kad "pogresi covek"  ;D odnosno zaluta u Rumuniju ili obratno?

Onda rumunski zatvor, pa sudjenje, pa egzekucija. Nemoj da ti padne na pamet da prelazis u Rumuniju ilegalno :P

To je nekada bio granicni prelaz, ali je zatvoren kad su Rumuni uveli vize.

Prica se o ponovnom otvaranju, navodno su Rumuni spremni (cak je dolazio rumunski ambasador u Kikindu povodom toga), ali navodno nije oformljen neki organ kod nas koji bi trebalo da pregovara i potpise sporazum o otvaranju granicnog prelaza, pa sve stoji. Sto se tice infrastrukture, sve je tu (kontejneri i sl), treba dovuci 3-4 kompjutera, umreziti ih i krenuti sa radom...

Bio je jos jedan prelaz u blizini Mokrina, ali je i on zatvoren, zarastao je u travu i sa jedne i sa druge strane i nema nagovestaja da ce se otvarati.

Bio je jos jedan prelaz u blizini Mokrina, ali je i on zatvoren, zarastao je u travu i sa jedne i sa druge strane i nema nagovestaja da ce se otvarati.

Da, ja sam i zaboravio za taj prelaz, iako sam iz Mokrina :) Doduse, on se zvanicno zove Vrbica-Valkanj (Rumunija). Zatvoren je 2003., nesto niko i ne spominje da ce ga otvoriti, osim jedne rumunske fabrike koja je imala ideju da zaposljava radnike iz Srbije, jer je u tom delu Rumunije skoro i da nema nezaposlenih, a preko tog prelaza bi im bilo najblize da putuju.

• Author

Da, ja sam i zaboravio za taj prelaz, iako sam iz Mokrina :) Doduse, on se zvanicno zove Vrbica-Valkanj (Rumunija). Zatvoren je 2003., nesto niko i ne spominje da ce ga otvoriti, osim jedne rumunske fabrike koja je imala ideju da zaposljava radnike iz Srbije, jer je u tom delu Rumunije skoro i da nema nezaposlenih, a preko tog prelaza bi im bilo najblize da putuju.

Ovo za odlazak nasih radnika u Rumuniju mi prosto neverovatno. Vec pr ljudi je reklo da je zaposlenost izuzetno velika ali ja nikako da primetim to po mestima kroz koje prolazim i dalje mi sve deluje jadno, mnogo jadnije nego sela u Srbiji.

• 3 weeks later...

Ako nije kasno ja sam iz Nakova.Prelaz je zatvoren 2003. godine,do tada je bio malogranicni

.Postoje price da je Rumunski ambasador bio u regionalnoj privrenoj komori Kikinda i da je dogovreno otvaranje prelaza Nakovo-Lunga ali od tada nema ni reci.A sto se tice prelazaka postoji pogranicna milicija u bivsoj karauli vojske tako da ne moze tako lako da se predje.

U stvari, ne moze da se predje legalno. ;)

Ali, koliko sam cuo, skoro da nema coveka iz Nakova koji nije slucajno presao u Rumuniju...

Gde, u Nakovu? Ides cuvenom ulicom Glavnom u Nakovu, dok ti sa desne strane idu redom, Druga ulica, Treca, Cetvrta, a sa desne strane Cetrnaesta, Trinaesta...  ;D I kad dodjes do mesta gde ti je sa desne strane Osma, a sa leve Deveta, ako ne gresim,

Poslednja s desne je Sedma :)

• Author

Gde, u Nakovu? Ides cuvenom ulicom Glavnom u Nakovu, dok ti sa desne strane idu redom, Druga ulica, Treca, Cetvrta, a sa desne strane Cetrnaesta, Trinaesta...  ;D I kad dodjes do mesta gde ti je sa desne strane Osma, a sa leve Deveta, ako ne gresim,

Da li to znaci ako vidis osmu da si u Rumuniji?  ;D

Da li to znaci ako vidis osmu da si u Rumuniji?  ;D

Ne osma je sa druge strane :) pa nazad prema Kikindi do 14-te ulice jer ne moze da se predje granic, bar ne legalno :)

A sta ces. Zabroji se covek sa tim nakovackim ulicama :) Meni je nekako ostalo u secanju da je iza Krajiske (7. ulice) jos jedna. Pogresi covek :) A sad, srecom, imamo rodjenih Nakovcana na forumu, pa nema brige ;)