Jump to content

Featured Replies

A sta ces. Zabroji se covek sa tim nakovackim ulicama :) Meni je nekako ostalo u secanju da je iza Krajiske (7. ulice) jos jedna. Pogresi covek :) A sad, srecom, imamo rodjenih Nakovcana na forumu, pa nema brige ;)

Greska ti je jel Krajiska nije 7-dma nego 6. ulica  ;) Sedma je Sime Šolaje, cini mi se jer niko ih ne naziva po imenu pa za pola ulica neznam naziv a verujem ni dosta Nakovčana :)

Prosto je neverovatno koliko ima Nakovcana na ovom forumu...  :o

Nista se ne desava oko prelaza, tema stalno na vrhu, a ja se svaki put ponadam nekom pomaku.  :death:

Prosto je neverovatno koliko ima Nakovcana na ovom forumu...  :o

Nista se ne desava oko prelaza, tema stalno na vrhu, a ja se svaki put ponadam nekom pomaku.  :death:

Evo danas nadje ovu vest, nadamo se da ce ovasj put biti nesto od ovog :)

http://www.dj-media.net/clanak/6040/

• 1 month later...

Drzava je dala Kikindi rok od 3 meseca (od marta) da spremi sve potrebno (kontejnere,prosiri puteve i izgradi tranzit put) Ako Kikinda uradi sve to u roku prelaz ce se otvoriti.... Rumuni su vec spremni za to. Inace ne primecuje se neki pomak za ovih mesec dana  :D ... sve stoji :kamp:

Pa dobro u krajnjem slučaju imamo novog člana (ako sam skapirao po nicku ti si iz Nakova) pa ćeš nas updateovati ;)

• 9 months later...
  • Author

Kako stvari stoje sad i da se dogovore da otvore nece biti ko da radi na rumunskoj strani, po'apsili su sve policajce i carinike koji su radili na garanici sa Srbijom, sa sve sefovima i nacelnikom carine  ;D

Ma da, to je stara prica u novom ruhu...a nas voz koji je bio uglavnom prazan (prema Temisvaru) volsebno se napunio ovih dana "putnicima-pusacima"....no , videcemo ...ja sam iz Ki, pa cu imati sveze informacije i pisem odmah.... :mah:

Mene zanima kako je najlakse stici od Novog Knezevca do Temisvara kolima ? Kojim putem i na koji granicni prelaz da se ide ? Nisam iz NK pa uopste ni ne znam koji je tu granicni prelaz najblizi.

Evo ti marsruta: N Knezevac-Sanad-Coka-Mokrin-Kikinda, pa iz Ki, pratis prelaz Srpska Crnja.....od Kikinde-Rusko Selo- Srpska Crnja- Zombolj (Rumunija)-Temisvar

Autom je  najbolja varijanta!

I jos jedna napomena,povodom sverca cigareta....Rumuni ne dozvoljavaju (sada) da se prenose, ne znam da li su tolerantni za neku kolicinu koja je licna , recimo boks,dva!?

(prosle nedelje nasim poznanicima jedva pustili po boks)

Znaci prelaz se zove srpska crnja sa nase strane ? Hvala ti. Ah, sto se tice cigareta, ne svercujem  :LOLLL: Idem malo sa drustvom da osetimo " cari evropske unije "  :LOLLL:

Ma nisam mislila na sverc, nego i da ostali znaju,a pusaci su (jadni mi pusaci), da paze koliko nose....Pa uzivajte..... :party:

• 2 years later...

Iz visedecenijskog zivotnog iskustva,ubedjena sam da je ovo jos jedna informacija gde su se "strane usaglasile o neohodnosti izgradnje....o potrebi...o namerama"..glavne teme nasih politicara,lokalne sapouprave ,te vekikih strucnjaka iz Privredne komore su: Izgrandnja fabrike vode, otvaranje granicnog prelaza Nakovo, o regionalnoj saradnji Kris-Tisa-Moris,banatskoj magistrali...To se vrti vec dvadeset godina.

U sistematizaciji Uprave carina vec deset godina postoji: Sef granicnog prelaza Nakovo,nekolko carinskih nadzornika....Oni postoje samo u sistematizaciju i u resenjima nekolicine dovedenih koji imaju ta resenja,primaju platu,a obitavaju (citaj:'vataju zjale)u Kikindi,Zrenjaninu i Crnji i kao nesto rade!

Ove informacije o sistematizaciji su iz prve ruke,da ne mogu  biti iz "prvije",tako da od tog prelaza nema nista!

Pa nasa drzava se nije potrudila da izda dozvolu kikindskom "Autoprevozu" za relaciju Kikinda-Temisvar (aerodrom),a kamo li nesto vise! Rumuni odradili sve-nasi NISTA!

Izgleda kao i u slucaju sa prelazom Jasa Tomic-Fenj.

Rumuni odradili sve (bar tako kazu),a mi nikako da se resimo da osposobimo to cudo.