Jump to content

Featured Replies

Posted

Malo sam pretrazio forum al nisam nasao puno informacija..

Uglavnom, od 11-14.02. cu biti u Salzburgu na nekoj konferenciji (preko AIESECa), pa kad sam vec tu zelim i da obidjem grad, o kojem i na ovom forumu svi lepo govore, a i dovoljno je da se malo progugla i da se odusevis prizorima.

E sad, ono sto znam jeste da Austrija nije jeftina, ali mi treba bar malo nekih konkretnijih cena, pogotovo oko cena hrane, s obzirom da sam cene prevoza po gradu video. Ali ovo mi je bitno jer se sad preracunavam, gledam koliko para imam i koliko dana bih mogao da ostanem. Za smestaj cu da vidim preko CSa ili Aiesecovaca, tako da ce mi hrana i obilazak biti glavni trosak.

Sto se tice prevoza, za sada sam najblizi vozu, koji me izadje valjda 50 evra sa popustom na ISIC karticu. Mada i tu ako imate nekih predloga, dobrodosli su.

Hvala svima unapred:)

salzburg je malo skuplji od Beca,ali ako si negde u hotelu ili pansionu,uzmes hranu u marketu,cene su iste kao kod nas ili je jeftinije..Nije ni hrana u restoranima skuplja..meni 6,7,8 eura..

• Author

hvala..

Sto se tice prevoza popusta za kartice vise nema, kako mi je neka gospoja rekla danas. Tako da mi sad najbolje do Beca autobusom iz Novog Sada, to je 40e.

Zanima me koji je najjeftiniji prevoz od Beca do Salzburga, i da li neko ima iskustva sa tim?

Video sam da je voz na toj relaciji skoro 50 evra..

Na zalost, ne mogu se sloziti sa konstatacijom da su cene hrane u Austriji iste, ili nize nego kod nas. Mozda su bile nekada, ali moje iskustvo od pre desetak dana govori drugacije. Naime, bio sam sa ortacima u Becu na 5 dana, odseli u Hostelu, ali se slogirali cenom hrane iskreno. Hrana je gotovo duplo skuplja nego kod nas. Moze te povaditi to da pronadjes mega markete tipa "SPAR, MERKUR i licno", tu je cena dosta niza, ali opet visa nego kod nas. Najskuplje su male prodavnice oko centra i mesta namenjenih turistima, naleteces na pola hleba za 3 ojra :-\. Uz malo trazenja moze se solidno proci, ipak je to Austrija i ne mozemo ocekivati da im cene budu kao u Srbiji.

Od Beca do Salzburga mozes da uzmes Einfach-Raus kartu za 28 eur, sa kojom si ogranicen na regionalne vozove (RE i REX) pa ces morati da presedas dva puta. Sa istom kartom moze da se vozi do 5 ljudi, tako da ako ides sa nekim, mozete da podelite troskove.

A ako ideš sam, možeš kupiti tu kartu, pa stati sa njom negde pored voza ili kod šaltera i potražiti saputnike. To smo mi radili u Nemačkoj. Ili još bolje, možeš prvo pogledati i sam da li ima nekoga ko je već kupio kartu, pa traži saputnike da dopuni do pet ljudi. :)

• 1 year later...

Idem na leto iz Beca u Salzburg i planiram da koristim onu Einfach-Raus kartu. Posto nisam nikad tako putovao imam vise nedoumica pa vec neko vreme pokusavam sve da ih otklonim. Varijanta "kupi kartu i cekaj da neko naidje na stanici" kao sto su svi govorili sam cuo da nije bas tacna nego da kada kupujes kartu moras da naglasis na koliko je ljudi i samo toliko sme da se vozi njome. Recimo, idemo drug i ja, kupimo kartu za petoro i damo 28e, a ne nadjemo jos troje da idu sa nama, sta se desava? Ili sta sad, mi nadjemo njih troje da idu do mesta gde se preseda, a odatle niko nece u Salzburg pa se opet ispaljujemo? Ako ste shvatili sta pitam :roll:

I da, jos nesto. Apsolutno ne mogu da pronadjem koje vozove da promenim od Beca Do Salzburga. Na sajtu OBBa sam nasao samo vozove koji idu direktno i nisu regionalni, a meni za karticu trebaju samo ti regionalni. Ukratko, gde da nadjem red voznje tih regionalnih?

Ispravka, nasao sam red voznje za regionalne koji mi treba. Bec-Linz, Linz-Salzburg uz malo njakanja, al posluzice. Samo prvi deo pitanja me onda interesuje:)

• 3 weeks later...
  • 4 years later...

Cao svima. Upravo mi je Orangeways javio da je ukinuta linija Salzburg - Budapest kojom sam planirala da se vratim u BG. Moze pomoc oko najjeftinijeg prevoza - bus iz Salzburga za Beograd.....hvala svima.

Par prevoznika vozi...mislim da Calypso tours radi Salzburg Beograd, a Nikolic Negotin sigurno vozi jer imaju kruznu liniju od Negotina preko Bg do Bregenza, tako da se staje i u Salzburgu. Takodje mozes ako je dovoljno unapred da kupis voznu kartu Westbahn kompanije do Beca, vozovi su odlicni i jako brzi, privatna je kompanija, a od Beca imas ka Bg i okolini 10ak prevoznika.

Ako zelis da prodjes jos jeftinije probaj mitfahrgelegenheit.de, ima svaki dan ljudi koji voze Munich-Beograd, te moraju preko Salzburga, to bi trebalo da je do 40 Eur po smeru.

Ej, hvala. Sad gledam Westbahn - 25 eur samo do Beca. Sve ove sam vec videla (Calypso, Nikolic) nemaju polaske svaki dan, tako da mi ni to ni cena ne odgovara. Sa Orangeways je bilo 15eur do Budimpeste + 15 eur voz do Beograda. Sve ovo je daleko skuplje. Ne znam sta cu sada da radim, ceo put mi je vec organizovan, poslednje mesto mi je Salzburg....I sada se ovo desi.

Kad putuješ? Ako datum nije nešto skoro, možeš uloviti jeftinije vozne karte Salzburg - Budimpešta, Salzburg - Zagreb ili Salzburg - Ljubljana. Posle je Budimpešta - Beograd 15 EUR, Zagreb - Beograd 19 EUR i Ljubljana - Beograd 25 EUR. Raspitaj se u Putniku, oni prodaju te karte. Svakako, biće nešto skuplje nego sa Orangways-om, ali ne mnogo.

Subota, 25.07.2015 mi je poslednji dan u Salzburgu, tada bi trebalo da krenem da se vracam....Mislis da ima sanse da nadjem nesto povoljno za tada?

Subota, 25.07.2015 mi je poslednji dan u Salzburgu, tada bi trebalo da krenem da se vracam....Mislis da ima sanse da nadjem nesto povoljno za tada?

Evo gledam za 25.07 na sajtu https://ticketing.oebb.at/, ima za 29 EUR Salzburg (14:12) - Zagreb (20:53), posle iz Zagreba ima u 23:48 voz koji stiže u 05:52 ujutru u Beograd. Obe karte možeš u Putniku kupiti, a Salzburg - Zagreb možeš i preko sajta gore.

Da, da, vidim sada, hvala. Ima i varijanta, do Beca nekako, pa onda Fudeks, redovana bus linija, vecernji polazak u 20h, svakog dana, karta u jednom pravcu 25eur. Mozda nekome ubuduce znaci i ovaj info.

Edited by nova putnica