Jump to content

Featured Replies

ne znam u cemu je problem sa snalazenjem na sajtu. ako ne znas italijanski ima i engleska varijanta. za gledanje reda voznje i cene ne moras da se registrujes, a za kupovinu bi morao

Da, bas su im jeftine karte. Navodno imaju iz Rima do Firence, Venecije, Milana, Barija... karte od 9 EUR! I to, zato sto vise 'Trenitalia' nema monopol, pa ce sad i cene biti nize... Lepe vesti za putnike koji idu u Italiju  clap

• 1 month later...

Letos sam (vozovima) tumarao po severnoj Italiji i mogu reci da je koriscenje njihovih vozova...uzivancija! Komuniciras samo sa automatima na stanici, vozovi tacni, udobni i ne preterano skupi (a ako su u medjuvremenu pojeftinili-tim bolje!). Moglo bi se ponekad i prosvercovati, ali kontrola je prilicno cesta pa.... Mene vec iz prvog voza izbacili, ali ne zato sto sam pokusao da se svercujem vec zato sto nisam znao sta znaci validirati kartu  :cry22: (u prevodu: otkucati je na malom zutom aparatu na peronu).

Samo se prijavi na tren italia i dobices posle kupovine na e mail kartu u pdf formatu. i to je sve

to je sve, jel to znaci da karta koja se kupi online ne mora da se otkucava na zeleznickim stanicama?

Mislim da mora. Ali ne znam sto bi je kupovala online kad na svakoj zel stanici postoje i automati za prodaju karata sa kojima se lako rukuje i izbegava se guzva.

kika, naravno da mozes na skoro svakoj stanici da kupis kartu, ali onda svakako moras da je "validiras" na peronu pre nego sto udjes u voz. meni se jednom desilo da nijedan od tih validatora nije radio, i bas sam se stresirala sta ce reci kontrola, ali je nije bilo jer je bila kratka relacija. meni licno je lakse da kupim online, jer onda ne moram da brinem o validiranju karata, odnosno sa prtljago u cajhnotu da ih jurim. ovako mi je lakse,a kartu moram platiti te platiti.

znaci ne mora :P

hm, nisam mislila da guram A4 u automat, ali ima barkod na njoj, pa reko` mozda se taj barkod prisloni i otkucava...  ;)

i da def jeste bolje da ne moras o tome da mislis  :)

• 4 weeks later...

Vozio sam se Frecciarossom od Rima do Napulja ove nedelje i moram reci da sam zadovoljan.Voz je udoban,krece na vreme (cak i par minuta pre vremena :D) ,stize cak i pre vremena:D,izmedju sedista ima mesta za veci prtljag koji moze da se uglavi izmedju dva sedista,kondukter ocita bar kod na karti (ako je kupljena preko neta ) i sve se zavrsi za 10 sekundi.Voz ide 300 km/h ,ako je verovati onome sto pise na ekranu u vozu ,ali je moj osecaj kao da nije prelazio 100 :D Lepo iskustvo u svakom slucaju :)

Pozdrav imam par pitanja, nakon male pomoci Velikog maestra Pejdalona oko kupovine  avio karte  klanj::

sad imam drugih dilema tj, ne znam kako je najbolje od Rima da stignem do Salerna, koliko treba da kostas karta za  bus od aerodoroma do Rima , da li znate neki jeftini hostel u Rimu i da li bi trebao da rezervisem posto krecem za 12 dana (31. avgusta), i jel imate jos nekih saveta ?

Fala :eat:

Nema bas jeftinih karata za voz Rim-Salerno koliko mogu da vidim za 31.jul.19 evra (u jednom pravcu) je najjeftinija koliko vidim.Mada,mozes i Rim-Napulj pa onda u Napulju da hvatas voz za Salerno koji je na 50 km od Napulja.

Pa ne znam sad mi je palo na pamet da idem tako do Napulja pa tamo da prespavam ako bude nekih CS ponuda ako ne onda tako sa presedanjem da spavam u Salernu. :angel:

• 1 month later...

Ljudi, jel ok cena od €18 za povratnu kartu Milano-Verona ili može da se prođe i za manje para ako se kupi na stanici/u vozu, eventualno putničkim vozom jer je ovo IC? Eventualno neki autobus?

OT990 via TT

To je visoka cena, imas opciju ako kupis kartu na vreme za frecciarosu po ceni od 9 eura. sledeća je cifra 18 a posle 21 euro. u vozu ne ookusavaj jer si u tom slučaju lice bez karte.....i sleduje kazna. na stanici ti obicno i ne kazu a promo tarife nego ti daju najskuplju. tako da pogledaj malo na www.trenitalia.it i ako nadjes super economy fare za 9 eura /nema menjanja datuma ni vremena/ kupi je online i onda odstampaj i to je to. ne trebas u tom slučaju da validiras kartu pre ulaska u voz

O toj tarifi i pričam, samo si ispustila ono "povratna" u mom postu :-). Znači niže od toga ne može? Da kupujem ondak...

OT990 via TT

Najjeftinija karta za Frecciarossa ti je 9 evra,i to ako kupis dosta ranije.Ima tri tarife,ta najjeftinija se obicno najbrze rasproda.Recimo kad sam ja putovao bile su tri tarife 9,19,29 evra.Pre neki dan sam gledao bezveze neke cene za kraj septembra i skoro sve su bile rasprodate te najjeftinije karte.

izvini , nisam videla, nema jeftinije, kupuj onda , a vidim da ni Zare ne cita bas sve :) ponovio je skoro ceo moj post :)))

izvini , nisam videla, nema jeftinije, kupuj onda , a vidim da ni Zare ne cita bas sve :) ponovio je skoro ceo moj post :)))

Nisam ponovio ,samo sam napisao svoje iskustvo  :D