Jump to content

Featured Replies

Za večeru prženija.

Pravi se tako što u tiganj nalijete malo ulja, stavite papriku (prethodno iseckanu) da se prodinsta, onda dodate kuvani paradajz (a može i svež), kada lepo prokrčka dodate par jaja, još malo da ostane na vatri i to je to. E da, povremeno mešanje i tako to + začini, so ili vegeta. E, kada sipate u tanjir onda možete da dodate i malo pavlake. Način jela: po parčence hleba u obe ruke, i onda zagrabite i sve strpate u usta.... ma može i viljuškom. :)

Kod nas 'lala' se to zove becar paprikash. Odlicna i jeftina klopa, narocito leti kada su paprike i paradajz sezonsko povrce a samim tim i jeftiniji.

Za večeru prženija.

Pravi se tako što u tiganj nalijete malo ulja, stavite papriku (prethodno iseckanu) da se prodinsta, onda dodate kuvani paradajz (a može i svež), kada lepo prokrčka dodate par jaja, još malo da ostane na vatri i to je to. E da, povremeno mešanje i tako to + začini, so ili vegeta. E, kada sipate u tanjir onda možete da dodate i malo pavlake. Način jela: po parčence hleba u obe ruke, i onda zagrabite i sve strpate u usta.... ma može i viljuškom. :)

Kod nas 'lala' se to zove becar paprikash. Odlicna i jeftina klopa, narocito leti kada su paprike i paradajz sezonsko povrce a samim tim i jeftiniji.

Pripremala mi je prijateljica przeniju, to su vise kao przena jaja sa navedenim povrcem, ni nalik becar paprikasu, samo da ne bude zabune :D

Pripremala mi je prijateljica przeniju, to su vise kao przena jaja sa navedenim povrcem, ni nalik becar paprikasu, samo da ne bude zabune :D

Doručak - palačinke

Večera - palačinke

Sutra tj. danas za doručak će biti palačinke...

Pretvoriću se u palačinku!  :bag:

Nikada nisam jela becar paprikas sa jajima, vec socinjenu od pobrojanog povrca i sa krupnom taranom. Tako se jelo kojekuda po Sremu i recimo u Gospodjincima, ali mozda vi imate drugi recept, no vazno je  :eat:

• 2 months later...
  • Author

nedavno sam provalio mnogo dobru foru za zdravu niskokaloričnu low cost užinu.

živim blizu jednog starog gradskog groblja. preko dana je prilično pusto tamo. provalio sam da u vreme pauze na poslu (12h do 13h) mogu do tamo da se iscimam, i prošetam, ionako je sve uredjeno kao park. Na otprilike svakom dvadesetom grobnom mestu ima ostavljena minimum narandža, ili sad oko uskrsa vidjao sam kuvana jaja, čak i batake. jeste da možda zvuči malo čudno, ali nema tu ništa loše, svaki dan užinam neko voće, a ne plaćam ništa. Razmišljam se da li sutra/prekosutra da ako budem našao komad pite, dal da uzmem?

Samo nemoj jaja! Ne znas koliko su kuvana, i koliko dugo stoje. Treba biti obazriv kada se uzima tudja hrana... mada bi vremenom ochvrsnuo.

Ja te podrzavam!

Chekam update

nedavno sam provalio mnogo dobru foru za zdravu niskokaloričnu low cost užinu.

živim blizu jednog starog gradskog groblja. preko dana je prilično pusto tamo. provalio sam da u vreme pauze na poslu (12h do 13h) mogu do tamo da se iscimam, i prošetam, ionako je sve uredjeno kao park. Na otprilike svakom dvadesetom grobnom mestu ima ostavljena minimum narandža, ili sad oko uskrsa vidjao sam kuvana jaja, čak i batake. jeste da možda zvuči malo čudno, ali nema tu ništa loše, svaki dan užinam neko voće, a ne plaćam ništa. Razmišljam se da li sutra/prekosutra da ako budem našao komad pite, dal da uzmem?

Jes da je malo morbidno, ali respekat od mene!

;D groblje ti je kao svedski sto oko zadusnica i vikenda ;)

nisi ti jedini koji je to provalio,vidjam stalno kod mene na

groblju ljude,dodju,sacekaju da rodbina i ozalosceni odu,

zatim otvaraju kese i kutije i skupljaju hranu :eat:

bude tu i pica,voca,pecenja,kolaca,ma znas kaki smo ti mi narod,

sve najlepse se bre nosi mrtvima  :banana:

muvao nam se tu i jedan mesijanski lik,neki bradonja beskucnik koji

je stalno dolazio vikendom i najedavao se na groblju,a onda zaspi

na nekom spomeniku,oslonjen ledjima :LOLLL:

tako da...nije nimalo morbidna varijanta ta grobljanska ishrana....

i nije kradja nikako!oni za koje je ta hrana namenjena i tako ne mogu

da jedu  :pivoooo:

kad smo kod snalazenja za klopu, uvek me je zanimalo sta se radi sa hranom iz mek donaldsa nakon sto joj istekne rok.

verovatno mnogi od vas znaju da je taj "rok" kad je u pitanju pomfi celih 11 minuta! a slicno je i sa ostalom hranom.

da li je iz meka izbace na neko mesto gde ljudi mogu da se samo posluze, ili sta.

zamislite koliko mekova po svetu ima i svi rade po ovom principu i koje je to bacanje hrane :(

baca se 'rana iz mekija na sve strane,druze,a to odvoze njihovi kamijuni :)

cuo sam da to zavrsava posle ko zna gde: od toga da to jedu vozaci,da

se nosi u narodne kuhinje gde se melje i pretvara u popare,pa do neverovatnih

teorija zavere po kojima se to opet vraca u opticaj u nekom drugom mek restoranu!

barak obama nije nista spominjao u vezi s tim tokom predsednicke kampanje nono

• Author

elem, za nas srecnike koji imamo Merkator u svom gradu. Ima onaj Merkatorov restoran tamo, i mnogo ljudi koji jedu, ma velika vecina, ne pojedu sve. Ostave posluzavnik u onoj polici za odlaganje, a tu ima mesta za minimum 40ak posluzavnika,a na svakom ima hrane. Ne znam dal ste provalili te njihove restorane, al iz mog iskustva, odlican im je pohovan kackavalj cak i kad se ohladi, mislim da ga ljudi uzimaju samo zato sto im to zvuci kao poznat pojam, a kako je masna i teska hrana, uvek tamo  ima da se nadje bar jedan nepojeden. E to se vec isplati, ja tako ponekad za vreme pauze odem i proberem sta ima, danas doduse sam nasao samo neki pomfrit i paradajz, koji je bio fenomenalan, prvi paradajz ove godine i to za dz. Probajte vec, ne ide da se baca onako dobra hrana tamo, a debili stalno ostavljaju nepojedene porcije

elem, za nas srecnike koji imamo Merkator u svom gradu. Ima onaj Merkatorov restoran tamo, i mnogo ljudi koji jedu, ma velika vecina, ne pojedu sve. Ostave posluzavnik u onoj polici za odlaganje, a tu ima mesta za minimum 40ak posluzavnika,a na svakom ima hrane. Ne znam dal ste provalili te njihove restorane, al iz mog iskustva, odlican im je pohovan kackavalj cak i kad se ohladi, mislim da ga ljudi uzimaju samo zato sto im to zvuci kao poznat pojam, a kako je masna i teska hrana, uvek tamo  ima da se nadje bar jedan nepojeden. E to se vec isplati, ja tako ponekad za vreme pauze odem i proberem sta ima, danas doduse sam nasao samo neki pomfrit i paradajz, koji je bio fenomenalan, prvi paradajz ove godine i to za dz. Probajte vec, ne ide da se baca onako dobra hrana tamo, a debili stalno ostavljaju nepojedene porcije

Jel imas ti neki fan klub ili tako nesto? Pocinjem da te obozavam... :)

Hahhaa, daj nije valjda da toliko stedite. Ustvari, nije to do stednja kad bolje razmislim. Sto bi se neko gadio da uzme ceo paradajz sa tacne koji nikom ne treba? Nikad nisam razmisljao o ovome nesto preterano. Secam se da sam gledao neku emisiju u kojoj se govori o nekom liku iz britanije koji nije platio hranu 10 godina. Zivi od toga sto ceprka po kontejnerima u blizini velikih marketa. Sva hrana ima ispisani neki ,,rok trajanja'' koliko sam skontao oni imaju i ,,rok dokle je najbolje jesti tu hranu'' sto ne znaci da je posle tog roka hrana odmah pokvarena. Dakle kod njih se bacaju gomile neotpakovanih stisnjenih sunki, kobasica, sukomesnatog, jaja, mleka u tetrapaku... Lik sve skuplja, otvori, omirise, proba i ako vidi da valja navali. Jos zivi i u kamp kucici, i nije klosar, ima zaposlenje, platu sve normalno jednostavno tako zivi.

Ne bih ja bas bauljao po bivsim tanjirima, ali ako se nadjem u nekoj zajebanoj situaciji treba imati u vidu sve mogucnosti.  :)

A sta je sa promocijama hrane po supermarketima? Cuo sam da postoje grupice penzionera koje redovno obilaze supermarkete po beogradu i slade se lepim jelima.  ;D

vi stvarno mislite da se ja zajebavam??

Ja ti verujem, samo nikad nisam cuo za nekog kod nas da tako nesto radi. Napolju postoji cela kultura tzv. "dumpster diving"-a, pogotovo u Britaniji, postoji i wiki projekat http://trashwiki.org/en/Main_Page, ljudi jednostavno drugacije gledaju na to. Dok kod nas je to rezervisano za Egipcane i beskucnike i ljudi na to gledaju sa prezirom. Ja ovo podrzavam cisto zbog smanjenja gomilanja otpada, a za hranu ionako nisam nesto vezan

Ja ti verujem, samo nikad nisam cuo za nekog kod nas da tako nesto radi. Napolju postoji cela kultura tzv. "dumpster diving"-a, pogotovo u Britaniji, postoji i wiki projekat http://trashwiki.org/en/Main_Page, ljudi jednostavno drugacije gledaju na to. Dok kod nas je to rezervisano za Egipcane i beskucnike i ljudi na to gledaju sa prezirom. Ja ovo podrzavam cisto zbog smanjenja gomilanja otpada, a za hranu ionako nisam nesto vezan

ja nikad nisam video egipcana da to radi, ustvari ja nikada nisam video egipcana u srbiji, ustavari ja nikada nisam video egipcana ili ne znam kako izgledaju pa ih ne prepoznajem?

ja nikad nisam video egipcana da to radi, ustvari ja nikada nisam video egipcana u srbiji, ustavari ja nikada nisam video egipcana ili ne znam kako izgledaju pa ih ne prepoznajem?

Pročitaj "Asteriks i Kleopatra", tamo se lepo vidi kako Egipćani izgledaju :)

Jao bre, mali! Ama znas onu foru kad je bila frka oko Kosova, pa su nasi hteli da ga predstave kao multinacionalnu sredinu pa su pravili neke spiskove sa Srbima, Albancima, Gorancima, Egipcanima, Romima i slicno. E, od tad krece ta neka zajebancija sa Egipcanima koji su ustvari Ganci koje su platili da se izjasne tako i tako. Uf, ja mislio da je to opstepoznata fora.

Povodom ovog užinanja u McDonaldsu i Merkatoru, pojava ljudi koji uzimaju ono što je preostalo je u većim zapadnoevropskim gradovima masovna. Čak se vodi pravi rat između zaposlenih i ljudi koji dolaze da pokupe ostatke. Pošto su nekako skontali da oni koji uzimaju preostalu hranu ugrožavaju promet u restoranima, teraju ih na sve moguće načine.

Dobra su u većim gradovima i svakojaka otvaranja izložbi, sajmova, premijere predstava i slično. Jedino je problem što je za ulazak na većimu tih događaja potrebno više truda. Za početak morate da izgledate uglađeno i kao neko ko je važan. Ako je izložba u pitanju, treba gledati izloženo sa razumevanjem, interesovanjem i pomalo procenjivački. Izložbe su najbolje jer je najmanja šansa da postoji neka kontrola na ulazu. Nekad se tamo može samo popiti piće, neki viski ili slično, ali i to je ok... Premijere su malo zeznutije. Treba imati neku priču pri prolasku pored obezbeđenja, ili opet samo izgledati važno. Onda, kad se jednom prođe treba opet izgledati kao neko koga ne zanima sva ta hrana nego je eto tu da ceni umjetnost, jer verovali ili ne, posluga skonta alavog neželjenog gosta. Obe te stvari sam radio i kul su.

I sajmovi su super, jer na štandovima ima grickalica, negde naseckane pršute, kozijeg sira i tako svačega za nabadanje. Ako umete da uđete na sajam besplatno, i ako živite u gradu u kom su sajmovi česti, eto ideje  ::crazy:

Oko tih varijanti se treba malo potruditi. One su više u stilu Sir Olivera za razliku od klasičnih Alan Fordovskih načina koje smo već čuli...

Znam, reći ćete da je to previše truda, ali meni tako više prija. Nikad ne idem s namerom da lovim tu hranu nego eto, ako se zadesi, što da ne.

:mrgreen:

Jao bre, mali! Ama znas onu foru kad je bila frka oko Kosova, pa su nasi hteli da ga predstave kao multinacionalnu sredinu pa su pravili neke spiskove sa Srbima, Albancima, Gorancima, Egipcanima, Romima i slicno. E, od tad krece ta neka zajebancija sa Egipcanima koji su ustvari Ganci koje su platili da se izjasne tako i tako. Uf, ja mislio da je to opstepoznata fora.

izgleda da sam stvarno mali kad se toga ne secam, ili se to desilo posle moje odluke da ne gledam televiziju.

izgleda da sam stvarno mali kad se toga ne secam, ili se to desilo posle moje odluke da ne gledam televiziju.

... i da TV pretvoris u akvarijum za ribice ;D