Jump to content

Featured Replies

Posted

Ne znam prosto odakle da počnem, imam više nekih pitanja, pa se nadam da ćete mi pomoći.

Naime, dolazi mi rodbina iz inostranstva, pa planiramo neki put u Grčku, tamo otprilike maj, verovatnije jun, destinacija bi trebala biti Pefkohori, a nas bogami ima dosta, što ljudi, što dece biće nas 11  teg.

Ukratko, kako naći neki pristojan smeštaj, za neke relativno pristojne novce, ne sad nešto preskupo. Ja sam bio u Grčkoj poodavno, i sve je bilo super, more, ljudi, osim smeštaja, bilo je prilično slabo, i to baš u tom delu Pefkohori, Hanioti.

Pretpostavljam da se ne isplati avion do Soluna, da je preskupo.

Našli smo neku agenciju Sabra, oni imaju autobuski prevoz, za 6500 din. po osobi.

Koju bi agenciju preporučili , da je sigurnija ? Ja sam u Novom Sadu.

Kakva su vam iskustva sa apartmanima u Pefkohoriju, možete li nešto preporučiti ?

Pošto deo rodbine ima kanadske pasoše, pretpostavljam da za njih nema neke gnjavaže s papirima. Kakav je slučaj za nas koji imamo naš crveni, novi pasoš, da li Grci traže još nešto, zdravstvenu polisu osiguranja, određenu svotu novca koju moraš imati uza se, itd ?

Zahvaljujem unapred na pomoći  :)

Sacekaj mart imace ponude za predsezonu ondosno maj sto ti trazis i to za 100eur po osobi sa sve prevozom. Imas dosta agencija i nisam nesto cuo da su se ljudi nesto zalizi za varijanu u grckoj pogotovu ne u predsezoni.

Nista sem crvenog pasosa ti netreba

А зашто би уопште ишао преко агенције? Зашто сам не запуцаш тамо, соба и апартмана за издавање има много. Доста власника соба зна српски макар у границама потребним за пословање са туристима, а чак и да не постоји језик на којем би сте се споразумели можете се споразумети рукама, ногама, цртањем на папиру...

Осигурање ти није потребно али узми га за сваки случај. Није скупо, изађе око 100 динара по дану.

Mislim da se Grcka preko agencije itekako isplati, pogotovo van sezone. Neke agencije vec imaju ponude, proceprkaj malo. Poslao sam ti na PM link za jednu agenciju, nude Halkidiki u maju i junu po ceni vec od 45 evra a 10 dana. Do 85 evra, moz' da biras sta hoces :)

Zdravstveno osiguranje ti nije obavezno ali valjda ces ga uzeti zbog sebe a ne zbog grcke granice? A jos ide i dosta dece koliko sam primetio tako da zdravstveno osiguranje je pod obavezno, za ne daj Boze. A ko sto nego iznad rece 1000 dinara za 10 dana po osobi ne predstavlja neki trosak.

Ne znam prosto odakle da počnem, imam više nekih pitanja, pa se nadam da ćete mi pomoći.

Naime, dolazi mi rodbina iz inostranstva, pa planiramo neki put u Grčku, tamo otprilike maj, verovatnije jun, destinacija bi trebala biti Pefkohori, a nas bogami ima dosta, što ljudi, što dece biće nas 11  teg.

Ukratko, kako naći neki pristojan smeštaj, za neke relativno pristojne novce, ne sad nešto preskupo. Ja sam bio u Grčkoj poodavno, i sve je bilo super, more, ljudi, osim smeštaja, bilo je prilično slabo, i to baš u tom delu Pefkohori, Hanioti.

Pretpostavljam da se ne isplati avion do Soluna, da je preskupo.

Našli smo neku agenciju Sabra, oni imaju autobuski prevoz, za 6500 din. po osobi.

Koju bi agenciju preporučili , da je sigurnija ? Ja sam u Novom Sadu.

Kakva su vam iskustva sa apartmanima u Pefkohoriju, možete li nešto preporučiti ?

Pošto deo rodbine ima kanadske pasoše, pretpostavljam da za njih nema neke gnjavaže s papirima. Kakav je slučaj za nas koji imamo naš crveni, novi pasoš, da li Grci traže još nešto, zdravstvenu polisu osiguranja, određenu svotu novca koju moraš imati uza se, itd ?

Zahvaljujem unapred na pomoći  :)

Puno pozdrava.

Borise, za državljane Kanade, neophodna je viza kroz BJR Makedoniju.

Izvinjavam se ako je tako, pre par meseci je sigurno trebala, pošto je u našem autobusu bio bračni par iz Srbije sa Kanadskim pasošem, i njima nije bio dozvoljen ulaz bez vize  u Makedoniju na prelazu Tabanovce.

Najbolje proveriti.

Hvala

Viza za gradjene Kanade koji putuju u Makedoniju je ukinuta 01.01.2008. 

Putovala sam sa kanadskim pasosem u leto 2008 bez problema.

• Author

Uf, dobro je, taman su nam još trebale peripetije sa makedonskom vizom .

Hvala svima koji su se javili.

uplatite preko agencije, daleko jeftinije, a to mozete uraditi vec ovih dana, ne morate cekati maj.. .osim ako ne znate tacno kada cete putovati...