Jump to content

Featured Replies

Posted

planiram Gruziju i Jermeniju za kraj proleca (kraj maja, pocetak juna), preko Crnog mora brodom iz Bugarske, 3-4 nedelje celog puta.. ima ko zainteresovan?

e šteta što tada. Ja planiram to sa ortakom negde u julu. Nego, reci mi kako to iz Bugarske brodom? Koja je veza?

• Author

hmm.. ovako.. meni datum nije fixan.. zavisi od obaveza na faxu tako da cu mozda i ja pomeriti za jul, mozemo biti u kontaktu pa iskombinovati nesto (idem tamo prvi put, pa ne bih bas bez drustva)..

iz Bugarske ima polazaka feribotom iz luke u Varni i Burgasu za Poti u Gruziji, u principu jednom nedeljno (tj. ponedeljkom po najsvezijem rasporedu) .. karta je negde oko 150 evra (mislim da je mnogo ) u jednom pravcu, putuje se oko 72 sata.

daj be simeone, sto bi bacao tolke pare, a plus i sta ce vidis usput, samo vodu. idi lepo kopnom, vidis Tursku celom duzinom, izadje te mnogo jeftinije, prosetas se Posofom/Valeom koji je prelaz sam za sebe dozivljaj.. :D

Pa sad i ja to gledam, ja sam planirao da do Istanbula idem vozom, onda u jednom smeru pegasusom (aviokomp) za oko 30eura da odem do Trabzona (pošto mi tu žive bivše cimerke) a onda odatle do granice sa Gruzijom nema puno. Ipak je 150eura puno

e btw koji je to Posof/Vale prelaz? Ja čujem da sivi nešto preporučuju Sarpi? Da to nije onaj "zloglasni" što ga je neko svojevremeno spominjao u svom blogu (ja sve mislio da je to na granici Gruzije i Jermenije, a ne Gruzije i Turske)

ja sam ga spominjao u blogu, a verovatno i jos neko. sta znam, dva puta sam tu preshao, interesantno je, do Posofa moze da se dodje iz Ardahana i Karsa, prelazi se preko prevoja od blizu 2500m nadmorske visine, mada je prelaz dosta nize. Od Posofa do prelaza ima oko 15km, a od prelaza do prvog sela ima bar 7km. Interesantno je da je saobracaj bas slab, put sa Gruzinske strane je od asfaltnog postao zemljani tokom vremena, i tako sve, sta znam. A Sarpi je lagan za prelaz, Turci su izgradili moderni prelaz tu prosle godine, sa sve supermarketom, glass&steel arhitektura, blabla, to je taj na obali mora, blizu Batumija. Tu uglavnom svi prodju, jer tu ide bar 95% saobracaja za Gruziju, iz Turske.

• Author

Praguc, let za Trabzon predpostavljem da je neki low cost ili.. ? jel moze neka bliza informacija

E, ja nisam ni video ;) Ali hvala nikoli na odgovoru umesto mene;).. Da, imaš da nađeš letove do Trabzona za oko 30e sveukupno u 1 smeru, što je realno okej, s obzirom na činjenicu da voz za trabzon polazi rano ujutro, te bi morao 1 noć provesti u Istanbulu. A i u trabzonu ima konzulat Gurđistana, tako da i tamo se može izvaditi viza ;)

Mislim da je zatvoren, ali neka se javi neko kompetentniji...

Ја могу да ставим главу на пањ да од отварања границе са Турском још дуго времена неће бити ништа. ;)

Pa da, to je još od konflikta sa Nagorno Karabakhom, tako da ko zna kad će to stvarno se zbiti ;)... A na samoj granici je divni Khor Virap, sa fantastičnim pogledom na ararat ;) breathtaking