Jump to content

Featured Replies

Posted

Posto me ceka duze putovanje, valjalo bi da kupim nekakav poveci kofer u koji mogu da spakujem dosadasnjih 27 i kusur godina zivota :) A da pritom sve to bude u okvirima za avionski prtljag, do 22-23 kg ;) Zamisljam da uzmem onaj neki sa tockicima i sa onom ruckom na izvlacenje, da mi bude lakse kad ga vukljam. Dosta bilo putovanja samo sa rucnim prtljagom, jbg :) Naravno, poenta je da bude sto laksi i sto jeftiniji. Ja sam dosad jedino gledao u Eurosalonu, tamo ih ima gomila, verovatno su kineski, ali zadovoljavaju moje kriterijume, osim sto bih mozda mogao naci negde jeftinije, ako neko zna. Ovi koje sam video su u rangu do 6-7 hiljada, ako bih nasao negde za 3-4-5 hiljada, super! To su oni najveci, sto idu u visinu do 60-70cm valjda.

Ima neko dobar predlog gde jos da pogledam?

Ja sam svoj uzeo u Rodić-Mercatoru na NBG-u, tamo je bila valjda (ne znam jel je ima još uvek) Samsonite/American Traveller radnja ;) Ogroman kofer (za polugodišnje putovanje) i bio je nekih 7000din

Ja sam baš juče pazario mali kofer u Home Centru, Tržni centar Ušće, i video sam nekoliko većih, koji nisu loši, cena im je tu između 3000 i 4500... Mada Home Centar kod Sajma ima veći izbor...

Imaju u Super Idei, takođe u TC Ušće neke veće kofere, ali su u tri boje - svetlo plava, neki pokušaj crvene i zelena? Oni su bili oko 2500...

Takođe, TC Ušće, Carprisa ili tako nešto, ima neke modele na sniženju, mislim da je jedan veći oko 5000...

Bio sam u Metrou u Krnjači, i tu je bio veliki izbor kofera i torbi, ali mi se nisu svideli ni po izgledu ni po ceni - bili su preko 4500...

Bulevar možeš slobodno da preskočiš, tamo nisam ništa našao, ali sam čuo da ok torbe mogu da se nađu u podzemnom prolazu na Terazijama (onom što izbija na Balkansku)

Ja imam veliki Samsonite kofer koji je moja mama zvala Transibirski koji ima cirka 100 litara prostora. Tvrda plastika, ima tockice i rucku. Posle kupovine je izasao jednom iz kuce, isao je samnom u Ukrajinu i posle toga je ostao kuci i ne radi nista... mozda bi ga prodala.

Zainteresovan?

edit (posle 5 minuta): Dodjavola, tek sad sam videla da si ti postavio temu... mozda ti ga zajmim ako oces!  ;D

• Author

Jaaao!!! Meni si nasla da uvaljujes kojekakvu robu :D Sad za kaznu ima za dzabe da mi ga das u trajno vlasnistvo :D

Ostalima hvala na savetima, procunjacu po gradu, uglavnom sam i mislio da se fokusiram na vece trzne centre. Ako neko ima jos neku ideju, slobodno!

ja sam spakovao 23 godine zivota u veliki bekpek... Bilo mi je dovoljno za pocetak, posle kad se stvari bas muski iznose, bacis kupis nove, naravno najjeftinije. Posle 7 meseci sam se vratio kuci sa 23,2 kg stvrai, uglavnom novih.  E sad zavisi gde ides, i koliko stvari koje ces stalno koristiti nosis (sator, plinski reso... )

meni je uvek prvo u glavi bekpek, samo ga bacim na ledja i nema problema niti u trcanju, upadanju poslednji autobus, guranja...

On 2/3/2010 at 2:16 PM, vlada kuvar said:

meni je uvek prvo u glavi bekpek, samo ga bacim na ledja i nema problema niti u trcanju, upadanju poslednji autobus, guranja...

klanj::  ;)

• Author

Nosim ja i bekpek, naravno, ali kao rucni prtljag :) A ne planiram da nosim stvari kao sto su plinski reso i ostala cuda, ali bice kojekakvih sitnica, koje ce zauzimati prostor. A idem u Brazil, na duze.

Imam ja jedno off topic pitanje u vezi kofera, ali onog koji se vodi kao rucni prtljag - Pazario sam jedan, kao sto sam i napisao, koji ima 50x37x20 medjutim, kada se spusta ka tockicima ide i do 23. Da li smeju uopste koferi kao rucni prtljag da imaju tockice?

Смеју! Чак су најчешћи ручни пртљаг који сам ја виђао у последње време.

:pij:

Ne volem kofere s točkićima... Tri puta sam bio prinuđen da ih nosim u rukama. Prvom su odpali točkići, drugom je pukao rajfešlus, a trećem se pokidala ručka... Jedan je bio Samsonit, za drugi se ne sećam (ali je bio skupo plaćen) a treći je bio Kinez...Toliko o tome :)

• Author

To jest, ali one bez tockica ces da teglis ceo put, a ove s tockici, samo nakon sto im puknu tockici i rucke ;D

On 2/3/2010 at 6:39 AM, Nikolar91 said:

mene su svi ubedjivali da sa prtljagom od dve nedelje mozes ostati i 2 meseca.

A da li moze 1-2 godine ili vise? Mislim, mozes i bez stvari da prezivis, ko ovi u Survivoru, nije da ne moze :) Moze i prtljag da ti se zagubi, samo je pitanje da li je to ono sto zaista zelis ;)

• 2 months later...

da osvezimo temu...

jel neko video ovih dana neki jeftin, kinesko-tajvanski, dimenzija za rucni prtljag, po mogucstvu zenski model...kofer?

Ili da se strpim pa kupim u freeportu u Lisabonu?

• 1 month later...

Pre jedno 3 nedelje, kupila ja kofere koji se uklapaju u gore pomenute dimenzije rucnog prtljaga. "Tempo" je prodavao po ceni od cca 2000,00 din u lepim pastelnim bojama, "Metro- Cash&Carry" po ceni od cca 900,00 dinara. Danas vidim u Blicu da su koferi iz Metroa na snizenju i do 50%. Pocetna neka cena tog rucnog je cca 500,00.

• 2 years later...

Nisam mnogo putovao, ali sam za to vreme video gomilu slucajeva u kojima se ti kineski koferi raspadaju. Uglavom oni veliki (najveci). Mislim da ovi nisu losi za kabinski prtljag, posto ih onda licno nosi u avion. Ali oni veliki, sto se tumbaju u kargo odeljku...Samo da mu mislis kad ce da te izda. :yok:

• 2 weeks later...
  • 10 years later...

Ima li neko preporuku za kvalitetan kofer srednje veličine? Imala sam Enzo iz Metroa ali nije preživeo povratak iz Turske?

Pripremam se za sledeću sezonu - krug po Evropi ???

On 1/7/2023 at 2:42 PM, makili99 said:

Ima li neko preporuku za kvalitetan kofer srednje veličine? Imala sam Enzo iz Metroa ali nije preživeo povratak iz Turske?

Pripremam se za sledeću sezonu - krug po Evropi ???

Od 2009. godine imam kofer veličine ručnog marke Delsey (dva točka; od tkanine, ne tvrd) i nema gde nije išao, nekih godina i preko 20-30 letova, živ i dan danas. Jest da ofucano izgleda sad već ali ništa mu funkcionalno ne fali i ja od njega ne odustajem. E sad, da li sam imala sreće ili su koferi te marke stvarno dobri, to već ne znam. 

Inače, ako ti na aerodromu oštete kofer imaš pravo da tražiš novi ili odštetu. Proces je manje više jednostavan mada se može razlikovati u zavisnosti od aerodroma/kompanije. Pre nego što izađeš iz bescarinske zone odeš na reklamacije, popuniš formular, oni uslikaju oštećenje. Znam slučajeve kada su na licu mesta dali novi kofer (neki fensi kofer, u zamenu za naravno kineski), a mojoj mami su rekli da pošalje dokument iz prodavnice kofera na kom piše koliko sličan kofer košta i onda su joj taj iznos refundirali. 

Thx ;) Da, pokušala sam kasnije da prijavim oštećenje AirSerbia-i - naravno na mail nisu odgovorili 2 nedelje, a kada sam dobila odgovor on me je upućivao na njihove instrukcije na sajtu.

Pogrešila sam pošto nisam odmah prijavila oštećenje na aerodromu (naknadno nije moguće), bila sam preumorna - check-out je bio prepodne a transfer do aerodroma + let u 8PM, nisam imala snage ?delsey-st-tropez-77cm-slim-4-double-whee

Nisam čula do sada za Delsey, "progooglala"i jedino sam našla ovaj jedan model (45 hiljada), malo mi je van budžeta (~200-250EUR)

Naletela na ovaj vodič

https://www.packup.rs/koferi-za-putovanje-vodic-kako-izabrati/

i mislim da ću možda ipak da uzmem kofer sa dva točkića pošto je Tour de Europe ville u prolećnom planu.

Šta mislite o ovom?

https://brandpoint.rs/samsonite-anafi-kofer-na-2-tocka-proizvod-1742/