Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li kiparski Grci prave problem ako se u pasosu ima pecat nepriznate turske republike Severni Kipar?

Da li se moze doci u turski deo, a onda preci u grcki? Znam da obrnuto funkcionise bez problema.

Da li kiparski Grci prave problem ako se u pasosu ima pecat nepriznate turske republike Severni Kipar?

Da li se moze doci u turski deo, a onda preci u grcki? Znam da obrnuto funkcionise bez problema.

Meni je prvi pecat u novom pasosu bas pecat Severnog Kipra, ali nisam jos uvek bio na grckom delu sa tim pasosem.

Elem, znam da su mnogi moji drugari prelazili iz turskog u grcki deo  i vracali se nazad dok smo bili na Kipru, a usli smo preko aerodroma Ercan u turskom delu.

Bolje je ici preko grckog dela. Cula sam da cak i Grci znaju da budu zeznuti kad na granici vide da imas pecat  Sev. Kipra. Bilo je price da su odnosi malo  otoplili, ali najnovije vesti su da su ponovo zahladneli, cula pre neki dan na TV-u. Tako da, svakako treba izbegavati da vam u pasos lupe taj pecat.

Bolje je ici preko grckog dela. Cula sam da cak i Grci znaju da budu zeznuti kad na granici vide da imas pecat  Sev. Kipra. Bilo je price da su odnosi malo  otoplili, ali najnovije vesti su da su ponovo zahladneli, cula pre neki dan na TV-u. Tako da, svakako treba izbegavati da vam u pasos lupe taj pecat.

Ne znam iz prve ruke da je neko imao problema sa turskim pecatom na grckom delu, ali cuo sam za takva iskustva. Elem, zamolio sam granicara na aerodromu Ercan da mi lupi pecat na papir koji posle nosis u pasosu do kraja boravka, ali on se nije obazirao na to vec mi je lupio pecat u pasos, na prvu stranu :-).