Jump to content

Featured Replies

Jako lep tekst! Interesantna literarna forma...

Na mene je ostavio poseban utisak, jer sam pre nekoliko godina putovala kroz Keniju. Doduse, kratko smo se zadrzali u Mombasi,ali su razlike izmedju stanovnika Najrobija,Mombase ili Malindija uocljive i na "kratak utisak".

Putovali smo sirom sveta , ali jedina zemlja u koju bih ponovo otputovala je Kenija!

Hvala Vam za lepu pricu!

• 6 months later...

i sam se spremam na jedno slicno putovanje.. a komentar na do sad procitano je- sjajno... sta reci drugo...

imam jedno pitanje, konkretno za Mombasu...

nadam se da ce neko od vas procitati ..

naime: svuda, od svih i na svim prospektima, putopisima, vodicima, plaze u Mombasi opisuju kao najlepse na svetu.. u tekstu nisam stekao utisak da su vas nesto impresionirale? jer osim ujeda meduza nista drugo o njima nije receno... jer ja sam zaljubljenik u plaze i jedan od ciljeva zivota mi je da na svakoj svetskoj plazi provedem bar jedan dan :)

Mi smo išli na veliku peščanu plažu koju su nam preporučili, ali bila je oseka, tako da se voda povukla preko 50 metara od obale i ugođaj je zaista bio bezveze, kao i voda. Ne znam kako bi bilo da je bila plima, ali čini mi se da ne bi bilo nešto naročito bolje.

To je okean, tako da ne treba da očekuješ iskustvo sa Sredozemnog mora. U okeanu je voda najčešće mutnjikava, a razlika između plime i oseke je ogromna. Plaže zaista izgledaju neverovatno kad stojiš na obali (beli pesak, plavo more, palme sa kokosovim orasima, poneki majmunčić na drvetu) ali kad uđeš u vodu, bar što se mene tiče, nije ništa posebno. Prvo je ekstra plitko jedno 100 metara, a onda postaje malo dublje ali voda uopšte nije providna. Definitivno nije moj tip vode za kupanje.