Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima ako neko ima dobre volje da mi ispise ko je vec bio u Holandiji tj.Amsterdamu da mi napise sta mi sve treba za vizu?. :)

Pozdrav svima ako neko ima dobre volje da mi ispise ko je vec bio u Holandiji tj.Amsterdamu da mi napise sta mi sve treba za vizu?. Smiley

Побогу човече па где ти живиш?! О чему се викало на сав глас месецима у назад?! Извини, али морао сам овако да ти одговорим. ;)

Mislim da Miloica zeli da ti kaze da su Sengen vize za gradjane Srbije ukinute od 19. decembra 2009 godine.

Ako si gradjanin Srbije i imas biometrijski (crveni) pasos viza ti ne treba za boravak od 90 dana u roku od 6 meseci.

Sto ce dalje reci da ako i nemas novi crveni biometrijski pasos, jeftinije ti je da ga izvadis, nego da skupljas sve papire za vizu i da placas tu istu vizu (iako mislim da se vize vise ne placaju ali to proveri).

A ja mislim da se covek zafrkava. Nemoguce je da neko ne zna da su vize ukinute kad su o tome maltene i vrapci na grani cvrkutali. Mozda ga zanima kako da preinaci turisticki boravak u radni? Pa lepo, odes turisticki, pa vidis za dalje.

Treba ti- drzavljanstvo, original i kopija, zdravstvena knjizica, indeks, overen semsetar, kopija polozenih ispitazdravstveno osiguranje, kopija knjizica roditelja, original na uvid, potvrda o njihovim primanjima, dokaz o imovinskom stanju, potvrda o zdravstvenom i penzionom, dokaz o redovnoj TV pretplati, potvrda od komsija da redovno zakljucavas ulazna vrata, slika, slika rodtelja, pre i posle vencanja, krv na analizu, ... i jos dosta toga!

:)

I diploma da tecno govoris holandski jezik potpisana od strane kraljice Beatrix

i bar 100 potpisa od ortodoksnih holandjana kao dokaz da oni zele da ti udjes u njihovu drzavu

:hihi:

I još za svakog od tih Holanđana potvrda ortodoksnosti potpisana od strane dva svedoka i overena u opštini.

Naravno, ovo je dovoljno samo da zakaze sastanak u ambasadi, pod uslovom da imaju slobodan termin

naravno, overene kopije u 5 primeraka

За све потврде донети оригинале а никако копије јер у том случају враћају.

Mislim da nema slobodnih termina do kraja avgusta. Imaj to na umu! Ne znam kada planiraš da putuješ.

• Author

@ Buki zaista intersantan post,puno humora neverovatnog u njemu :D.Izvinjavam se svima ako sam lose postavio pitanje.Naravno da znam da su vize ukinute.Imam stari pasos ne crvrni bio sam u Madjarskoj pre 3 godine.Znam i to da moram da imam biometrijski pasos,nego me zanima sta je se potrebno za turisticko putovanje planiram u junu da idem,znam odukativno al zato sam i postavio pitanje da bi bio siguran znaci:

Biometrijski pasos

Studentski index,(overa da sam redovan student mislim da se trazi strana zadnjeg polozenog ispita i prva strana,osiguranje,rezervacija hostela) Ako sam nesto izostavio neka neko doda da znam sta mi je sve potrebno da ne bi cimao 128 puta.zato sam i postavio pitanje :D

Jednostavno pitanje sta vam je sve bilo potrebno za odlazak u neku zemlju od sengena ja planiram Amsterdam mislim od dokumenta?

Ma covece samo biometrijski pasos ti treba.

Ono sto bi trebalo da nosis jos sa sobom jeste dokaz o finansijskim sredstvima za vreme trajanja tvog boravka: kes ili kreditne kartice, adresu osobe kod koje ides ili rezervaciju hotela/hostela u kome odsedas i potvrda o zdravstvenom osiguranju. Ovo mogu da ti traze na granici a i ne moraju.

Ono sto bi trebalo da nosis jos sa sobom jeste dokaz o finansijskim sredstvima za vreme trajanja tvog boravka: kes ili kreditne kartice, adresu osobe kod koje ides ili rezervaciju hotela/hostela u kome odsedas i potvrda o zdravstvenom osiguranju. Ovo mogu da ti traze na granici a i ne moraju.

I naravno sve ovo prevedeno kod sudskog tumaca za holandski jezik  :hihi: