Jump to content

Featured Replies

Posted

Evo, prvo slagvort  :-D

Pored ljudi, jezika, obicaja, hrane, muzika cini ovaj svet toliko interesantnim?

Posto obozavam da cujem razne vrste regionalne, lokalne muzike, I skupio sam koliko toliko finu kolekciju, I posto zelim ti kolekciju I dalje da prosirujem, kao I da je delim sa ostalima, eto, zapoceh topic ?

Daklem, mislim konkretno na ono sto nazivaju jos I World Music?

Evo u kratkim crtama onoga sto ja imam :

Samba -20-tak poznatih stvari , sve na portugalskom

Salsa ? Portoriko

Kuba ? sve I svasta- Eliades Ochoa, Ruben Gonzales, Compay Segundo, Omara Portuondo, Acere- Cuban soul, Afro cuban all stars a toda Cuba le gusta, Barbarito Tores,  La familia Valera Miranda, Alfredo de la fe? I jos dosta

Ernesto Che Guevara tribute album

Argentina ? Los Chalchaleros

Habib Koite ? Brazil

Salif Keita

Monica Molina

Misa Criola ? Ariel Ramirez

Spanija ? silni neki gitaristi Al di meola, Andres Segovia, Paco de Lucia, Los Romeros?

Astor Piazzola

neki Fado

Flamenco

Amalia Rodriguez

Farid Farjad

Giora Feidman, nesto jako dobro

-neka nedefinisana Arapska muzika posto ne znam da citam arapski

Razne ruske nesto tradicionalnih, nesto komunistickih?

Huun Huur tu- Mongoli

Nesto musike iz Kazahstana na Dombri

Muzika iz Irana ? 2 CD-a

Ostaad Shajarian

Mala kolekcija didgeridoo muzike

Francuske sansone ? Edit Piaf, Joe Dassin I neka kompilacija

Afrika ? Pili Pili and phikelela sakhula zulu choir, Stella rambisai chiweshe, Ali farka tour, I opet neka kompilacija?

Ciganske ? ruske, Brach (francuzi) nesto domacih?

Muzika sa Havaja

Grcke trad pesme + neki novi folk + Theodorakis/Vassilis Saleas

nesto malo Irskih tradicionalnih

Bucovina club

Urmila Devi ? neka muzika posvecena Sheevi

Sharam Nazeri...

I tako, ima toga jos, verovatno sam trecinu zaboravio a trecinnu me je mrzelo da napisem, ali moram od necega da krenem?

Meni u principu treba sve I svasta , jazz, blues, rock ma sve sve, pa cenim sve ponude za razmenu muzike?

Dajte muzikeeeeee  ::crazy:

:mrgreen:

Odlicno, i ja sam za razmenu!

Kao veliki ljubitelj world music, evo necega iz moje ponude:

-pojedinacno

Trio Balkan Strings (Trio Balkanske Zice)

Balkanika

Cesaria Evora (jedno 8-9 albuma)

Astrud Gilberto

Morelenbau & Sakamoto

Omara Portuondo

Cubanismo

Cuba Son

Caetano Veloso

Lila Downs (ovo je mnogo dobro!)

Buena Vista Social Club

Gipsy Kings

Paco De Lucia (1 album samo)

Marc Antoine (isto gitara)

Madredeus (vise od 100 pesama)

Madrid De Los Austrias (vrlo zanimljivo)

Heroes Del Silencio (spanski rock)

Loreena McKennitt

Afro Celt Sound System

Trio Joey Oz

Natacha Atlas

Bebel Gilberto

Suba

Cafe Maracas

La India

Lalo Rodriguez

Pink Martini

-kompilacije

A Trip to Brazil: Back to Bossa

From Cuba With Love

Afro Cuban All Stars

Buddha Bar (svih 7 albuma; mada ovde nije bas sve "world", ali ima dosta)

Cafe del Mar (manje worlda nego na BB...ali ?:music: )

Cape Verde (kompilacija sa Zelenortskih ostrva)

Fado

Barrachash The Modern Myth Of Celtic Voices

Celtic Spirit

Terres Portugaises

Putumayo kompilacije (kao npr. Jewish Odissey, Music From The Coffeelands, Brasileiro, Festa Brasil, Afro Latino, World Groove, ?Sahara Lounge, Salsa Around The World...itd)

O Clone Soundtrack

...... i jos mnogo drugog... Neke pojedinacne pesme, brazilski jazz, latinska america, celtic, spanish guitar itd. Nemam Azije (mada toga ima na Buda Bar) i nemam te egzotike poput Mongolije, Kazahstana i tako to...

Acketa, hocu Amaliu Rodriguez i Flamenco za pocetak!

:-)

odlicne stvari :)

ogroman bonus kod mene chivitliju za Alice's Restaurant  :dance: i odakle ti zaboga Carlos Libedinsky?!?!??  :spot:

ako nekom treba tango, klasicni (el se?or del tango, canaro, triolo, d'agostino, gardel...), tango nuevo, tango vals, milonga, canyengue, candombe, elektro tango, kakav god tango, imam sve :)

Ja imam Cecu! Oce neko Cecu?

ocu ja ono 'pokidaj lance dok nismo srasli' :LOLLL:

to je odlicna pesma, ima cak i putnicki stih:

Iz voza ispadnes

Ostanes cak i bez mesta za stajanje

Meni u principu treba sve I svasta , jazz, blues, rock ma sve sve, pa cenim sve ponude za razmenu muzike?

Dajte muzikeeeeee ::crazy:

Imam puno jazz albuma, raznih stilova a najmanje free-a....

klasicne muzike takodje s tim sto je "blagi" akcenat na 20. veku

domacu muziku bilo kog pravca ne slusam sem Josipe Lisac ali ona spada u strance.....

bice mi drago da dodjem do nekih znacajnijih izvodjaca fada, tanga i latina.

Zaboravih da kazem da imam skoro sve albume Artura Sandovala, Paquitita D'Rivere i Irakera...ko je pravi znalac afro-cuban-jazz-latina znace o kojim legendama je rec...

ako ima fanova indija, brit popa, postroka i tako te muzike sto za svaki bend izmisle novi pravac, umesto da lepo zovu po bendovima (sta cu, ja se pridruzio), ja sam zadnje vreme poskidao podosta toga i mogu reci da i dalje prednjace ljudi iz skotske, atine (americke) i kvebeka..

inace imam dosta arapske muzike, koju jos uvek nisam ni ljudski preslusao, kao i citanja kurana od strane ovencanog majstora zanata...

imam i turske muzike, definitivni favorit mi je neki turski pop iz sedamdesetih (pogotovo fino zvuci ovo pop u kontekstu - ipak se radi o zanru, ne o profesiji)

od neobicnih stvari mogu da preporucim i spanske anarhiste sto sviraju vesele muzike, cak dva benda (los delinquentes i estopa)

imam i irske muzike, iz nekih proslih dana - i mnogo i dobre

@chivitli - slobodno mozes zahvaliti rayueli za onu muziku sto te pohvalila, posto sam je i ja uzeo od nje :)

Ljudi, vrti mi se u glavi od ovih spiskova... trebalo bi ceo jedan ?ivot posvetiti samo preslu?avanju sve te divne muzike!

Mogu da dodam jo? samo

-tad?ikistanski pop (lekari zabranjuju da se slu?a du?e od dva sata odjednom)

-kompilaciju izraelske muzike,

-bugarski etno-pank-jazz

-makedonski bend Foltin

-dalmatinske klape

-Ali Farka and Ry Cooder - Talking Timbuktu

-Loyko (ruska ciganska muzika)

Ako nekog interesuje, imam i muzičke albume koji u sebi inkorporiraju zvuke prirode (galebovi, kitovi, delfini, itd...), savr?eno za opu?tanje i meditaciju. Imam i jedan album sa Feng Shui muzikom.  :roll:

-u posebnoj kategoriji: sabrana dela Keith Jarretta.

Spisak britpop i postpop muzike je predugačak, a nikad se nisam trudio da napravim spisak, pa slobodno pitajte ako vas ?ta interesuje.

Osim toga, oni kojima su Lučani i Beograd daleko, mogu da nabave Alice's Restaurant Masacree i u Novom Sadu.  :-P

?ivela razmena muzike!  :blob:

Mp3 Marokanske tradicionalne muzike sa festivala u Essaouiri i josh jedan audio CD Marokanske tradicionalne muzike!

:-D

• Author

-tad?ikistanski pop (lekari zabranjuju da se slu?a du?e od dva sata odjednom)

-bugarski etno-pank-jazz

lol:: Hocu !

Imam puno jazz albuma, raznih stilova a najmanje free-a....

Zaboravih da kazem da imam skoro sve albume Artura Sandovala, Paquitita D'Rivere i Irakera...ko je pravi znalac afro-cuban-jazz-latina znace o kojim legendama je rec...

i ovo...

od svakoga ponesto, od nekoga sve  :-D

Interesuje me ima li neko cardas ?

zaboravio sam da imam jezive Tibetanske pesme  ::crazy:

...sledeca akcija, razmena i sajam muzike, pravimo u Beogradu... na pola puta kod nekoga ko je voljan da reze... mozemo i u Novom Sadu , pa da skupimo nekoliko masina na jedno mesto... ali, kad se zavrsi ispitni rok...

ko je za nek digne ruku !

• Author

Mmm, evo upravo slusam Shantel dok pokusavam da ucim, pa sam se setio da mi treba Taraf de Haidouks, a setio sam se da je neko od vas to pominjao, ali ne mogu da nadjem gde...

Budite dobri pa se javite  :-)

Stvarno da ti se zavrti u glavi od dobrih vibracija? lol::

Oni koji su nestrpljivi mogu da se najave za jednu sesiju razmene već za ovaj vikend kada imamo HCSTCS okupljanje... "Ostali, dođite sutra."

clap.gif' alt=':clap:'>

Kako to mislis da izvedemo?Sedecemo celu noc kod nekoga i rezbariti?!

Imam od svega po malo/vise, ali punka mlogo.Sta ces,mladost ludost? kiklop

Ne... noć ćemo potro?iti na sastanak u gradu, je li.

A jedan od ostalih delova vikenda mo?emo iskoristi za rezbarenje... ne moramo sve odjednom, već samo ono ?to je "hitno".  :-D

@Acketa - ja imam dva albuma Tarafa. Čujemo se.

@chivitli - slobodno mozes zahvaliti rayueli za onu muziku sto te pohvalila, posto sam je i ja

a pitala sam se zasto mi deluje kao da je neko prekopirao deo mog hard diska  :-P

I da pitam usput, jel imate Narcotango2, i ako imate, ocete biti ljubazni da prosledite :)

aha, nisam ni znala da je izashao!! evo, soulseek - downloading  :banana:

• 3 weeks later...
  • Author

Ahhhh sav taj jazzz!

Upravo se vratih sa neocekivanog koncerta meni do sada nepoznate grupe Gyass... Vojvodjanski madjarski cigani... Pa onda  reggae-jazz, czardas-jazz, kombinacije varijacije i permutacije, Bramsove madjarske igre i Tequila, i kao slag na tortu antologijska pesmica Indexa "Bacila je sve niz rijeku" u formi bossanove i czardasa... Sve to virtouzno i krajnje fenomenalno!

I tako, ako iko ima ovo, ili ima volje zelje i snage da putem nekog mocnog ADSL, kablovskog neta skine ovo, neka se javi!

P.S. treba mi i Lajko Felix  :-D

Za sve zainteresovane imam :

Shantel 

Gogol Bordello

Taraf

Bucovina

KulturShock

Balkan Beat Box

mogu vam bez problema proslediti cd-ove pa rezite...