Jump to content

Featured Replies

ako neko ima grupu koja se zove "tesco virtue" ili "tasco virtue" ja bih volela... a ne mogu da nadjem. slusala sam ih u krakovu na krovu, pevac je poljak koji je trazio azil u skandinaviji negde, pa je tamo vec 10 godina ili tako, a ostatak grupe je iz te skandinavske zamlje. skroz simpaticno i nedefinisano.

Evo malo poljske muzike....

Renata Przemyk Mp3

Hana Banaszak

Raz Dwa Trzy

Kult

Kortatu

Roze europy... sta god to bilo jos nisam preslusala....

ima tu jos mnogo  muzike.... 123

• 2 months later...

Hej, Chivitli, kad si već tako besan Balaševićev fan, da ponovim pitanje iz turoteke ovdašnje : znaš li štogod o onoj samo da dočekam jul da ne kažem srpanj / i samo da sednem u voz i da odem u Trpanj / ...sve je drugo pod razno / i samo je još mesec pun, sve je ostalo prazno ? Džaba tvoj spisak kad ne znam naslov.

Pitao sam i jednog od onih oficijelnih (nenormalni se zvahu ?, tako nešto, ta ekipa), al nije nikad ni čuo :-(.

A ja mogu da ponudim samo (jeste, tebi Chivitli, i tebi Petroviću) mnogo grandža, mnogo Frenka Zappe, sasvim dovoljno Neil Younga i creedance clearwater revivala, Hedrixa live sa Woodstocka, rage against the machine avi battle of mexico city, ponešto od Eddie Brickell i ponešto od butthole surfersa. I nešto što niko od prisutnih neće odbiti – hladno pivo (uglavnom prva dva albuma).

Hm, da, i 1 cd šiptarskih narodnjaka.

Hej, Chivitli, kad si već tako besan Balaševićev fan, da ponovim pitanje iz turoteke ovdašnje : znaš li štogod o onoj samo da dočekam jul da ne kažem srpanj / i samo da sednem u voz i da odem u Trpanj / ...sve je drugo pod razno / i samo je još mesec pun, sve je ostalo prazno ? Džaba tvoj spisak kad ne znam naslov.

Pitao sam i jednog od onih oficijelnih (nenormalni se zvahu ?, tako nešto, ta ekipa), al nije nikad ni čuo :-(.

Ni ja nikad cuo :) Pesma se zove "Samo je jos mesec pun", nadjoh je ovde, ali gde ima da se skine, pojma nemam :)

A ja mogu da ponudim samo (jeste, tebi Chivitli, i tebi Petroviću) mnogo grandža, mnogo Frenka Zappe, sasvim dovoljno Neil Younga i creedance clearwater revivala, Hedrixa live sa Woodstocka, rage against the machine avi battle of mexico city, ponešto od Eddie Brickell i ponešto od butthole surfersa. I nešto što niko od prisutnih neće odbiti – hladno pivo (uglavnom prva dva albuma).

Hm, da, i 1 cd šiptarskih narodnjaka.

Prihvatam sve ponudjeno sem "battle of mexico" koji imam i hladnog piva, od kojih bi trebalo da imam sve :)

• 4 months later...
  • 4 months later...

da li ima ko da mi posalje mailom jednu pesmu, bese hit proslo il pretproslo leto:

grupa Aventura pesma Obsession

:-[

nisam nikada skidala sa neta, sve sto vidim mi izgleda sumnjivo a na poslu sam pa ne bih da zakacim neki opasan virus  :angel:

znam da nije bas muzika sveta, ali eto ako nije problem  :music:

fajaaaa

Ivana

• Author

Imam ja, samo ne znam gde... Pohranjena je negde na neki DVD...

Mrzeo sam tu pesmu iz dubine duse posto se cula na svim radio stanicama po 5 puta dnevno i iz svakog kafica pored kog se prodje...

Evo, cim nadjem saljem :)

Imam dodataka na svoju listu i to puno.

Evo nesto, pa ako je neko zainteresiran:

Cat Empire - Gitare BUbnjevi, Harmonika, kontrabas, pevac sa napuklim glasom... sviraju neku vasarsko-cigansku muziku. Mnogo fino.

Samarabalouf - Savrsen francuski bend. Klasicne gitare, violina, bas...

Sabayo- Saksofon, armonika razne perkusije, kontrabas, veseli tekstovi na francuskom...

Tiphain' fait du hardcore - jos jedan ludacki francuski bend sa odlicnim klarinetom harmonikom i bubnjevi... ludilo...

Tetes raides - ovo bih definisao kao seljacki SKA ako mozete da zamislite  ::crazy:

Opus 4 - tipovi koji rade obrade poznatih stvari na becarski nacin hehhe...

Mango gadzi - ako je ovo pre imalo smisla definisati, Mango Gadzi nema. Jedan opsti muzicki galimatijas...

Les blerots de R.A.V.E.L. - opet basovi, klarineti, violine...

La Tordue - od valcera do reggae-a, jos jedan nenormalni francuski bend...

La Gargote, L'air de rien... jedna fina kolekcija muzike.

Pravci kojima bi ovi pripadali su manouche jazz, manouche swing, kabaretska muzika sa asocijacijama na rusku, balkansku, jevrejsku, madjarsku, i cigansku muziku...

Imam jos i finu kolekciju Holandskog SKA i ponesto panka, al me mrzi da pisem...

Treba nekom nesto?

:mrgreen:

ooo,hvala hvala, mucho obrigado :)

eve oma idem da instaliram limewire!

Marinche nisam u Bgu u sredu :( 

Acketa, bilo bi super ako je nadjes pa mi posaljes  :-[

sto se tice moje/nase mjuze imam mnogo toga al nikako da napravim spisak i posaljem...ima tu dosta poljske,turske,elektro,indie ma mnoogoo

najbolje da svrnete kod nas jedan dan hehe

:mah:

dok ne doje pravi spisak prosto MORAM da vas namamim na

Massilia Sound System......reagge-ska-rock-rap-stagodalsuper mjuza iz Marseja ;)

imam ceo jedan album:)

u stvari,pocecu sa spiskom:

prvo komsije:)

Hrvatska:  Headoneast....Yammat.......Natali Dizdar

Turska:  Fikret Kizilok...Selim Selser and Brena MacCrimmon...Erkan Oglu & Djivan 

Gasparian...soundtrack za Crossing the bridge....Fuad Saka....Fikret Kizilok...

dosta tradicionalne..

Makedonija:  Vanja Lazarova....tradicionalna druga..Anastasia..

ostali:  Habib Koite (Mali)........Rumunski Cigani....Nusret Fatih Ali Khan (sufi-

Pakistan)...Latcho Drom (madjarski Cigani)...nesto klezmera....

uh,nastavljam drugi put..  :mah:

chambao - cini mi se da niko jos nije spomenuo....

neka cudna muzika sa nekog severa, laponija ili tako nesto. saznacu ime pa cu javim.

ojos de brujo, bilja krstic,..........

ojos de brujooooooo

gledala ih na Szigetu davne 2003.....kakva energija,ludilo!!

@ radule

imam samo prvi album, da nemas jos koji???? da se ispomazemo  :-[

dacu sta god trazis samo reciiii  :music:

• 1 month later...

Nova grupa Beirut mladih Amerikanaca koji prave muziku koja podseca na istocnu Evropu, Balkan, zvukovi trube nikad lepsi :)

Evo linka za skidanje:

http://www.sonicx.com/Beirut/

Takodje je odlican Pink Martini, koji podseca te na Kubu te na Francusku te na lepe trenutke iz Jermenije kada smo non-stop to slusali  :D

'Schiller', neki ambiental i electronics, na stihove pesnika Shilera, jako zanosno i sanjalacki, uvek me podseca na neke daleke predele pune poezije, pa i na Nemacku ciji jezik tako divno zvuci u ovim pesmama...

Hans Zimmer, najveci kompozitor filmova na svetu. Neverovatna snaga njegove muzike. Komponovao je za mnoge filmove, kao sto su: Gladiator, Last samurai, The rock, King Arthur, Pearl Harbur, Batman begins, Raining man, Contender, Madagascar, Peacemaker itd.  Meni recimo vise vredi njegova muzika iz filma King Arthur nego ceo film zajedno.

Najzad, melodija iz spice emisije Globe trekker na Travel kanalu  :) Obozavam je, uvek se najezim na tom delu :music:

Evo i linka za download te melodije: http://music.cooltoad.com/music/song.php?id=267662

tu muziku nisam jos cuo, a mogao bi

Ko zeli da preslusa neke indijske hitove rado cu mu poslati

• 16 years later...