Jump to content

Budimpesta|Bec|Tesaloniki|Istambul --- prolece, kolima \ vozom... ???

Featured Replies

Posted

Planira li neko vikend u ovim gradovima, a treba mu jos neko da podeli troskove ili slicno???

Slobo jel moze neka predrezervacija? :)

Imam druga koji studira tamo, pa bih otisao malo, samo moram da proverim da li ce biti tamo u to vreme. Os mi cuvati to mesto do sutra - prekosutra dok se cujem sa njim? Jel se vracas direkt za NS? Kolko karta? :)

Za sada ima troje zainteresovanih ali niko nije jos 100% siguran, tako da ima mesta.

Od Novog Sada do Beca ima nekih 535km kako kaze viaMichelin i ako dodamo jos 15ak km po Becu i NS-u to je ukupno 550km, znaci u oba pravca 1100km a kontam da mi za to treba oko 80EUR za gorivo. Pa kad to podelimo na ravne casti ako nas ide cetvoro onda izadje oko 20EUR po coveku.

Prevoz bi bio od vrata do vrata, cak i u Becu jer imam GPS sa novom mapom Austrije.

Kretalo bi se 11. marta (cetvrtak) pre podne recimo oko 8-9h a za povratak 15. marta (ponedeljak) mozemo iz Beca da se vratimo kad hocete.

Ja imam neke obaveze na faksu ponedeljkom od 16:30, pa ako moze da stignemo do tad, idem 95%. Jel izvodljivo to? koliko treba otprilike od Beca do Ns? I nisi uracunao putarine...

Jedno mesto rezervisano, ostala jos dva mesta.

Putarine su 9+7.7 EUR aj da zaokruzim na 17EUR sto i nije neka suma toliko mi treba od Novog Sada do Nisa u jednom prvcu a sa ovim mogu da se vozim 10 dana po autoputevima (pravim autoputevima).

A sto se tice vracanja, teoretski bi mogli da stignemo do 16:30 ali bi morali da krenemo ranije nazad i morali da preskocimo kafu u Budimpesti pa sada ako se sloze i ostali saputnici sto da ne, ma da bi opustenije bilo ako bi mogao da preskocis ponedeljak na faxu, mogu ja da ti izdam potvrdu da si bio na nekom seminaru ili vec sta ti treba  :angel:

• Author

momci,

to zvuci veoma zanimljivo, posebno ovaj deo gde se pominju potvrde o seminarima i slicno.... da nemas mozda i DIPLOMU za Mrguda, a i meni bi koristila jedna... :-)

inace, ja sad imam u martu ponudu za jednu izlozbu u Riminiju, i nista jos nisam precizno isplanirao, tako da do daljeg nista ne znam....

u svakom slucaju, super je kombinacija, nadam se da ce ti se jos neko javiti, a ako izaberem Bec javicu ti cim pre...

pozzz....

momci,

to zvuci veoma zanimljivo, posebno ovaj deo gde se pominju potvrde o seminarima i slicno.... da nemas mozda i DIPLOMU za Mrguda, a i meni bi koristila jedna... :-)

A za diplomu moram malo i da vas propitam  lol:: Salim se. Mogu mu srediti neku ptvrdu sa kojom ce da opravda izostanak ali nista vise od toga  :roll:

Nije problem u pravdanju izostanka, nego postoji sansa da imam neki test (16:45) koji nosi 10 bodova, tj celu ocenu, pa bi mi bilo glupo to da propustim. A u 19:15 imam vezbe, sa kojih smem da izostanem samo jednom u semestru, a to ni sveti Petar ne moze da mi opravda jer mi je laborant natripovani idiot. Da ne pominjem da da cu u maju verovatno promasite jedne vezbe zbog neke konferencije koju organizujem...

Jel mogu da racunam bar da cemo se vratiti do 19h?

Za taj test se nadam da cu znati dosta unapred (ako ne vec u ponedeljak), tako da cu javiti kad budem imao sveze informacije

Putarine su 9+7.7 EUR aj da zaokruzim na 17EUR sto i nije neka suma toliko mi treba od Novog Sada do Nisa u jednom prvcu a sa ovim mogu da se vozim 10 dana po autoputevima (pravim autoputevima).

Pa uracunaj nam i te putarine, osim ako nisi clan neke humanitarne organizacije, pa bas zelis da nas stipendiras... :)

Mislim da je korektnija racunica: 80e + 17e = 97e ~ 100e/4 = 25 po osobi, al ti si gazda, pa presudi. :)

Mozes da racunas da cemo se vratiti do 19h a mozda i do 16h. Posalji mi na PP ko je asistent pa da vidim da li moze nesto da se uradi po tom pitanju.

Pa nije bas 25EUR (ako nas ide cetvoro) ali ako insistiras prihvaticu ;)

Ajmo ljudi jos jedno mesto (toretski moze i dva ako onima nazad nesmeta da se gurkaju 5-6 sati ;) )

Posalji mi na PP ko je asistent pa da vidim da li moze nesto da se uradi po tom pitanju.

Kad saznam kako se zove... :)

Ajmo ljudi jos jedno mesto (toretski moze i dva ako onima nazad nesmeta da se gurkaju 5-6 sati ;) )

Bas htedoh da te pitam za to peto mesto... Kontam ako bude zainteresovanih da iskoristimo i to. Evo ja se javljam da sedim pozadi. Vozis SUVa, ako dobro znam? Kontam da i nije neka strasna gurka. Gurali smo se i vise i duze kad je trebalo.  :hihi:

Znaci onda, ja idem.  :dance:

Ja bi naravno isla... samo jos ovih dana moram da istrepcem sefu da vidim kakva je situacija tih dana i da li mogu da zgrabim slobodne dane.

Posalji mi na PP ko je asistent pa da vidim da li moze nesto da se uradi po tom pitanju.

Kad saznam kako se zove... :)

Bas htedoh da te pitam za to peto mesto... Kontam ako bude zainteresovanih da iskoristimo i to. Evo ja se javljam da sedim pozadi. Vozis SUVa, ako dobro znam? Kontam da i nije neka strasna gurka. Gurali smo se i vise i duze kad je trebalo.  :hihi:

Znaci onda, ja idem.  :dance:

Pa nevozim SUV-a al' stane ko u njega, nije dzip al ga proteram nekad tamo gde mnogi i sa dzipom nebi. Juce sam zamenio i zadnje amortizere tako da ima da bude udobno svima :) U pitanju je Peugeot 406 2.0HDI u prilicno dobrom stanju sa 120.000 milja  :)

Inace ja moram da nosim odelce i sve sto ide uz to pa to mora da visi na drzacu za ruke na zadnjem sedistu ali ako dodjemo do broja 5 u kolima onda cemo vec nesto iskombinovati samo da neizguzva odelo i kosulje jer ne znam (a i mrzim) da peglam  ;D

Ma nema frke, iskombinovacemo se nekako. A u krajnjem slucaju umem ja da peglam, a i volim ako uporedis sa pranjem sudova, tako da cemo savladati jedno izguzvano odelo.  ;D

Jedva cekam...  :banana:

Evo kako lista izgleda za sada:

slobo665

Micowiny

globe trekker

Mrgud.VS

+ potencijalno Amon.Ra vs. Crula DeVil

Kako je krenulo mogao bi ja da pogledam neki kombi ;)

Haha, sjajno.

Imam ja Volkswagen Transporter, '87 godište. Registrovan na 9 ljudi, a može da stane i više.

Žut. Lep k'o slika.  :)

Trenutno nije u voznom stanju, no ako je ovoliko ljudi zainteresovano za putešestvije... isplati se popraviti!

Odustajem... finansijske kalkulacije su mi lose ovog meseca... i ovako moram ici pocetkom juna na CS Vienna calling tako da sad odustajem

Lepo se provedite

;D

OK

Onda je spisak sledeci:

slobo665 (vozac)

Micowiny (navigator)

globe trekker (sam dopisi)

Mrgud.VS (sam dopisi)

+ potencijalno Amon.Ra

Za sada svi stajemo u moja kola ;)

globe trekker (challenge za amortizer)

Nebrini novi su :) al su me kostali ko polovan Yugo  :death:

Mrgud.VS (spavac do Beca, a bogami i nazad) :)

A mogu i nesto korisno da uradim ako treba, recimo da umesim nesto za usput... :)

A mogu i nesto korisno da uradim ako treba, recimo da umesim nesto za usput... :)

A to bi bilo lepo, sta ti predlazes odnosno za sta si specijalista? ;)

A to bi bilo lepo, sta ti predlazes odnosno za sta si specijalista? ;)

Pa umem svasta, al baklava mi je prosli put ispala odlicna, prste da polizes, pa nesto mi je to na pameti. Ako se ostali saputnici slazu, ja bih to.  :eat:

P.S. Ako neko ne voli mogu i nesto drugo praviti, neku pitu sa sirom, sampinjonim, jabukama ili nesto deseto... :)