Jump to content

Featured Replies

Znachi ekipa je RTB-a je legendarna, svi crtaci su sinhronizovani prvoklasno  :happyyy:klanj::

I RTNS je imala dobre sinhronizatore, kao ekipa koja je radila Plavu Princezu, jel se secate Korka, Vidre, Boleta, Djoleta, Kukuljasha? :)

@spavac - E Zajec! Nu pagadi!!  :spot:

naravno, na svakom forumu u ovakvoj temi pishem istu prichu. Najjachi lik po crtanim filmovima bio je po mom misljenju onaj Mocni Zorg, shto dodje tako povremeno iz dubokog svemira da smara Bananamena. Setite se samo tog chuvenog dijaloga:

(neki zeleni sluga klechi, Mocni Zorg sedi u svojoj stolici/prestolu, radnja se odvija u svemirskom brodu):

O Mocni Zorzhe, vladaru svih udaljenih galaksija, gospodaru svemira, neprikosnoveni kralju udaljenih sazvezdja, o gospodaru strasni sto vladas udaljenim prostranstvima, o vladaru nash najmocniji, o....

naravno, tako nekako se Mocni Zorg, zavaljen u stolicu i onako, redovno smoren, jos vishe smori, i izgovori onu legendarnu rechenicu ' Dosta, dooosta.. mhm' i pritisne dugme, i otvori se pod ispod sluge i on propadne u svemir :) I onda general buzda (legenda!) dodje i izdeklamuje o chemu se radi :D

A sta je sa legendarnim madjarskim Gustavom? Vidim da ga niko do sada nije spomenuo. Po meni, on je klasican primer coveka koji ne ulazi ni u jedan kalup. Danas bi bio veoma dobar primerak osobe, tzv. "Mileta tranzicije". Nego, Laloshi, da li doticni junak moze negde u Novom Sadu da se nadje u DVD formatu? Ako mi ga neko spremi za 2. septembar, dobice od mene sta pozeli!!!

trekker, imam ja gustava, u beogradu, tu u ljermontovoj 8, pa se ti javi i svrati po njega, kad god si rad :)

naravno, dacu ti prvom prilikom, uostalom najavi se pa svrati i ti, po to i po onu muziku

ontopic:

od crtaca imam jos:

6 epizoda la linea

nekog gulivera na spanskom

let zmajeva

neke fantasticne animacije koje mi je dao acketa, sve zajedno 3-4 sata

Hvala, hvala...

a ja cu tebi za uzvrat dati ono svileno i sareno....

a nisu svilene bombone.

ljudi, nasao sam i crtac 'brezuljak votersip' na netu i skinuo ga - znam da je bilo ljubitelja istoimene knjige i svi su oni dobrodosli da ga gledaju ili dobiju

gledao sam crtac kao klinac i jako mi je bilo strashno da gledam surove zeke kako se biju na smrt!!

vredelo bi se podsetiti... isti utisak ostavio mi je i crtac Farma Zivotinja...

gledao sam crtac kao klinac i jako mi je bilo strashno da gledam surove zeke kako se biju na smrt!!

vredelo bi se podsetiti... isti utisak ostavio mi je i crtac Farma Zivotinja...

Nedavno sam video crtani "Vetar u Vrbaku" , uradjen po jednoj od mojih omiljenih knjiga iz doba kad sam bio klinac, u isto vreme kad i Votersip...

E, sad sam se setio da bih bas voleo da vidim sta se desilo sa  "Piratima mracnih voda"  :|  Nikad nije zavrseno emitovanje tog crtaca... a bio je bas dobar...

:mrgreen:

Vetar u Vrbaku je divan i vedar crtac u poredjenju sa Voreshipom...

a Pirate sam nastavio gledati na Cartoon Networku, razvodnila se pricha, crtezh je postao josh gori... Zanimljiva ideja though...

Ovo bas ne spada u crtace, ali...

Interesuje me ima li ko Fraggle rock, kod nas su ih zvali Fraglići ? I Mapetovci ne bi lo?e do?li ...

Negde imam Story-teller-a kog mi je prosledila Billie pa ako nekome treba...

Mmda, za sve od D?ima Hensona ću biti zahvalan jako  :-D

:mrgreen:

evo, preturila sam diskove i pronasla The Muppet Christmas Carol

(...The Great Gonzo as Charles Dickens  :-D)

dostavljam ubrzo :)

A jel se seca neko Sport Bilija i onje njegove super carobne torbice....

To mi bijo omiljeni kad sam bila mali...

sport bili je car :) ja sam imao i strip, a pre neki dan sam skoro procvetao od srece kad sam dobio kompliment da sa svojim rancem licim na njega (a ja povadio samo vino, vadicep, sir, cd i frizbi)

Kako se zove crtani sa serifom, sovom, medom Boletom i pametnim misem?  Oni su  valjda serifovi pomocnici, i na kraju uvek sviraju bendzo i pevaju. Jednom su se picili protiv nekog dabra.

Secam se i neke druzine macaka koje zive u kontejnerima, voze skejt i ludiraju se okolo.

Pa, naravno Mikijeve radionice, sa onom cuvenom spicom: "sta je ovo, a uz to i ne radi?!"

? ? Kako se zove crtani sa serifom, sovom, medom Boletom i pametnim misem?? Oni su? valjda serifovi pomocnici, i na kraju uvek sviraju bendzo i pevaju. Jednom su se picili protiv nekog dabra.

? ? Secam se i neke druzine macaka koje zive u kontejnerima, voze skejt i ludiraju se okolo.

? ? Pa, naravno Mikijeve radionice, sa onom cuvenom spicom: "sta je ovo, a uz to i ne radi?!"

Ne secam se kako se zove crtani ali evo sta znam: mis je Micko, a sova je Buljko  :lol:

A i te macke su mi poznate ...ali ne mogu da se setim imena....

Kako se zove crtani sa serifom, sovom, medom Boletom i pametnim misem? Oni su valjda serifovi pomocnici, i na kraju uvek sviraju bendzo i pevaju. Jednom su se picili protiv nekog dabra.

Secam se i neke druzine macaka koje zive u kontejnerima, voze skejt i ludiraju se okolo.

Pa, naravno Mikijeve radionice, sa onom cuvenom spicom: "sta je ovo, a uz to i ne radi?!"

Possum Opossum na engleskom, a kod nas nije imao ime, poznat je po "kriminalnom" prevodu radnje onog dedice "Generalova radnja", u originalu "General store" ili kod nas STR ili dragstor :)))  Tog smo se crtaca prisecali na Letenki letos, ali se imena niko nije mogao setiti, pa je ostao naziv "Generalova radnja". Nisi spomenula i oposuma u toj druzini po kome ej i crtani dobio ime u originalu, a on je valjda stalno govorio "Moze biti, moze biti". Otud i naziv ("possum" na latinskom je moguce).

"Themu ovo thluzi? A uth to i ne radi..." Paja Patak kao pecinski patak pred onom skalamerijom, jedan od najcitiranih izraza u istoriji nasih detinjstava :D

Macke? Bese na engleskom Top Cats, ili Macak Mika?

Samo da vas podsetim, da slu?ajno ne zaboravite crtani "Lav Laza i hijena Maza" zvizhd

Lazare, svaka cast za imenjaka! Hijena bese s onim cudnim ocima, onako bezvoljna i zamisljena? Kanda me podseca na Martina iz Autostoperskog vodica kroz galaksiju... Ako gresim, ispravite me, molim vas.

Kanda me podseca na Martina iz Autostoperskog vodica kroz galaksiju... Ako gresim, ispravite me, molim vas.

Greshish grdno sinak, u Paranoid Android is Vodicha je Marvin...