Jump to content

Featured Replies

ja sam poceo da verujem da je generalova radnja namerna greska :)

inace je to jako kul crtani, a i prevod je, tako da ko zna. istina da sam trenutno u nekoj romanticnoj zaljubljenosti u te polustare zezancije, pa onda stalno gledam te simpaticne greske kao neke super fore :)

topcat se zove taj crtani s mackama, ali se ne secam da sam ga gledao na srpskom :(

i blufonci su bili dobri, moram da priznam da sam se jedva setio sta je to :)

[quote author=spavac link=topic=387.msg5026#msg5026

Greshish grdno sinak, u Paranoid Android is Vodicha je Marvin...

:bag:  Koji mi je djavo, Marvin, naravno, lapsus digiti...

Kad rekoh "kriminalna", i mislio sam da je moguce da je greska namerna :)  Nisam gledao original, ali mislim da je cak i Dacina "pena za brijanje" nastala kao inspiracija prevodioca...

Ah, zato nismo mogli da se setimo naslova. Oposum je onaj mali sa Dejvid kroket kapicom, oduvek sam mislila da je veverica.

Secate se kako su sto puta davali petla Sofronija, sa kokom koja trazi muza i onim malim sa ogromnim naocarima. I Toma i Dzerija sa bebom koja bezi. Pa Paja sa tigrom koji krade pitu i 'ne pucaj shinko dok ne vidis beonjace'. Malo su nas smarali repriziranjem, ko bi tada rekao da ce mi taako faliti!

Seca li se neko Danger Mouse-a, u hrvatskom prevodu? Imao je druga koji se zvao Trtimir  :happyyy:  Ovo "r" je izgovarano na engleski nacin, jer je ovaj Danger Mouse bio neki engleski mis-detektiv. Secam se jedne epizode, i dan-danas mi sluzi kao izvor citata...

A Atomski mrav, Lale gator i vuk Vucko ?

Posebno atomski mrav, kad slo?i onu banderu na glave ona tri zlikovca  :-D

Pa onda kad se zaljubi u onu buvu iz cirkusa hehehh...

Pa Vitez Koja sa onim ogromnim komarcem koji se ogla?ava nekako tipa : Bronziiigg ! I podnevni obračun u podne... Touche and awaaaaay...

Pa poručnik Draguljče i onaj ?ef sa izrekom: neka postanem majmunov ujak ! :-D

Zaboravljena produkcija Hanna-Barbera....

:mrgreen:

Hana-Barbera su prilicno dobro prevodjeni 80-tih, narocito Vuk Vucko. Secam se kad su muvali nekog psa cuvara kod kokosinjca u stilu "Hajde, Dzeki, zove te gazda", a pas odgovori "Nisam ja Dzeki, ja sam Milutin!"  clap

Mene zanimaju Pat i Mat, ako mi drug nije skinuo dosad to, dajem ti ih u zamenu za Porodicu Salabajzeric, to bi trebalo da je sredjeno  :pivoooo:

Ljudi, da li se iko setio Malog remorkera...

"Zar nikad neces odrasti, mali veseljace..."

Kako se zove crtani sa serifom, sovom, medom Boletom i pametnim misem? Oni su valjda serifovi pomocnici, i na kraju uvek sviraju bendzo i pevaju. Jednom su se picili protiv nekog dabra.

Secam se i neke druzine macaka koje zive u kontejnerima, voze skejt i ludiraju se okolo.

Pa, naravno Mikijeve radionice, sa onom cuvenom spicom: "sta je ovo, a uz to i ne radi?!"

Possum Opossum na engleskom, a kod nas nije imao ime, poznat je po "kriminalnom" prevodu radnje onog dedice "Generalova radnja", u originalu "General store" ili kod nas STR ili dragstor :)))  Tog smo se crtaca prisecali na Letenki letos, ali se imena niko nije mogao setiti, pa je ostao naziv "Generalova radnja". Nisi spomenula i oposuma u toj druzini po kome ej i crtani dobio ime u originalu, a on je valjda stalno govorio "Moze biti, moze biti". Otud i naziv ("possum" na latinskom je moguce).

"Themu ovo thluzi? A uth to i ne radi..." Paja Patak kao pecinski patak pred onom skalamerijom, jedan od najcitiranih izraza u istoriji nasih detinjstava :D

Macke? Bese na engleskom Top Cats, ili Macak Mika?

Samo da vas podsetim, da slu?ajno ne zaboravite crtani "Lav Laza i hijena Maza" zvizhd

Lazare, svaka cast za imenjaka! Hijena bese s onim cudnim ocima, onako bezvoljna i zamisljena? Kanda me podseca na Martina iz Autostoperskog vodica kroz galaksiju... Ako gresim, ispravite me, molim vas.

e sve si pobrkao omu, josh na letenci je recheno da se crtac zove Possible Possum :) i stalno govori Possible Possible :D

a da li se iko od vas seca starog crtaca "Inspektor Radisha" - onaj chichica sto kad hoda na svakom trecem koraku poskochi... Vrh!

e sve si pobrkao omu, josh na letenci je recheno da se crtac zove Possible Possum :) i stalno govori Possible Possible :D

a da li se iko od vas seca starog crtaca "Inspektor Radisha" - onaj chichica sto kad hoda na svakom trecem koraku poskochi... Vrh!

E jesam pobrkao, franzee, udari ovo sunce danas...  :bang:

Sto se tice inspektora Radishe, da dopunim i podsetim njegove osnovne karakteristike - BRCI! Ko sa niksickog standa na beer festu!

dobar je, samo je ovo vise parodija i podseca me kraj na Itchy and Scratchy show...  ::crazy:

Ja imati Gunise, Vilou, Bogovi su pali na teme, E.T. i Baterije nisu napunjene(oni mali leteci tanjiri, koji rode jos manje letece tanjire, eh) od decijih filmova.

ja sam gledala, ali, nekako vise volim strip. svi ti stripovi, sem corta maltesea, su mi bez veze kad se pretoche u crtani. izgube taj shmek.

I meni je u slucaju Talicnog Toma mnogo drazi strip nego crtani film. Sinhronizacija je bila bezveze. Mislim da nema nista gore nego kad zena sinhronizuje glas muskarca.... :happyyy: valjda nisu imali para tada da plate vise glumaca ili koga vec....ah ti daltoni....

vrlo je slicno i sa Asteriksom ali je animacija mnoooogo kvalitetnija nego kod kauboja....

Sinhronizacija Asterixa u realizaciji televizije Zagreb je bila apsolutno fenomenalna! Da li se iko seca???

" 300 sestercija! 200 sestercija! 100...

Sve cu ti reci , SVEEEE!"

(rimski trgovac koji podleze Asterixovom ubedjivanju, to jest, lupanju po glavi dok ga ne ukopa u zemlju). Genijalno!  :LOLLL:

Ima li to ko? Ima li?  :cry22:

• 2 months later...

obavezno pogledajte ovaj sajt!!! postoji download sekcija :)

Sinhronizovani stari dobri crtaći. Sinhronizacija: Nikola Simić, Nada Blam, Vlastimir Đuza Stojiljković,...

Uskoro: HE-MAN (hrvatska sinhronizacija), Čudesna ?uma, Nind?a kornjače, Mece dobrići, ?trumpfovi, Du?ko Dugou?ko, Srle i Pajče, Rakuni, ?alabajzerići, Tarzan, ....

http://crtaci.atspace.com/download.htm

Ako nekog interesuje:

5-6 DVD-ova Tom & Jerry

20-tak starijih/novijih dugometraznih crtanih

Izvucicu neki spisak pa ako nekome nesto treba, javite se

Eee, sad se setih, nije crtani, ali voleo sam kad sam bio mali - Gunise :) Jel ima neko, placam :pij:

Ja imam na cd, bas je super snimak, tako da ako treba,? :comp:

A sto se njih tice, na netu sam procitao da se vec par godina razmislja da se napravi nastavak o njima, samo bi ovoga puta oni (glumci iz prvog dela) bili roditelji, a njihova deca u ulozi heroja.

Ni ovo nije crtani vec serija ali meni je bila mnogo dobra dok sam bio mali -

Tropske vreline? :mrgreen: - Nik Sloter i njegove cuvene havajske kosulje?? :spot:

Da li neko ima to, da li ima da se skine na netu?

A od crtaca su bili dobri i "evoksi", male zivotinje, sto zive na drvecu, cak su se pojavili u Star Wars VI

A bio je i dobar crtani "cuvari svemira" ili tako nesto, 5 likova u svojim robotima-lavovima spasavaju svet od zla, kasnije su nastali ako se ne varam na tu foru mocni rendzeri, koji su bili bas za nizak uzrast

A bio je i dobar crtani "cuvari svemira" ili tako nesto, 5 likova u svojim robotima-lavovima spasavaju svet od zla, kasnije su nastali ako se ne varam na tu foru mocni rendzeri, koji su bili bas za nizak uzrast

Voltron?

Bilo je tu mnogo slicnih... Robotech, Saber rider and star sheriffs...

:mrgreen: