Jump to content

Featured Replies

Posted

Sat nas zove: pet ujutru. Mehaničkim, mesečarskim pokretima sklanjamo mreže za komarce, ustajemo, umivamo se, pakujemo se, stavljamo ranac na leđa, idemo dalje. Ništa ne govorimo. Napolju je još noć.

Autori: Marko Đedović, Lazar Pašćanović

Pročitajte ceo tekst

Dzambo  :). Genijalno. Taman kad covek pomisli da ste se umorili od Afrike i pisanja izadje najbolji tekst do sada. Srpsko-enleski lingvisticki problem, kondukterski paradoks ili crnac na bicikli u vojvodjanskom selu.....ne zna se sta je bolje od boljeg...

Najjača priča do sada. :D Nekoliko puta sam se nasmejao naglas. Vidi se da ste obojica bili u posebnom raspoloženju kad ste pisali ovo. Još ste i na mladog Horacija naleteli! :D Ako ste svesno usaglasili ton svog pisanja za ovaj post, onda bravo! Ma, bravo i ura, u svakom slučaju!

Упозорење да више никад не иде нигде са Чијем и Лазаром. Један ће ме гледати погледом "дај чоколадице", док ће ме други гледати погледом "дај банане". ;D

Џамбо! Одлично је, а најсмешније је када у глави направим филм и гледам вас са стране како радите све те ствари. Нпр. смешно ми је само кад замислим Чија на бициклу, а камоли остало. :spot:

Ako ste svesno usaglasili ton svog pisanja za ovaj post, onda bravo!

Dogovorimo se ko pise koji deo, a svako pise kako mu dodje. Na kraju samo isecemo i poredjamo hronoloski :)

Inace, zanimljivo da ne umemo da ocenimo koliko je koji post dobar. Za ovaj smo mislili da ce biti onako

Jest, chivitli je veoma u pravu. Zato su nam komentari prilicno bitni - ne samo da vidimo da citate, nego i da znamo koliko je nesto dobro ili lose. Nekad smo ubedjeni da je neki post lose ispao, pa smo ceo dan ubedacheni. Nekad bude svega nekoliko komentara, pa mislimo - pih, bas smo promasili. I tako dalje.

Inace, na kraju, kad sve bude gotovo, napisacemo i jedan post o tome kako smo pisali blog. Imamo osecaj da malo ko zaista shvata kako i u kakvim uslovima ovaj blog nastaje. Ali polako, sve u svoje vreme  :shh:

Ne vokalizujem dovoljno često svoje oduševljenje blogom, ali pošto vidim da pratite reakcije jedno ogromno "Hip, hip hura!"

Ma, mnogo mi nešto čudan taj meteor... Kako to da se za sve te silne godine nije našao nijedan odvažan podstanar lišaj (ili ne vidim dobro), nešto ne verujem da ga održavaju?

Ја не коментаришем увек, ал' то не значи да не читам. Стога, ниш се не брините, само напред. :banana:

Nisam do sad ostavljala komentare, nekako uvek ostanem bez teksta ali moram reći da je ovo naprosto genijalno! Svaka čast i za entuzijazam koji vas nijednog trenutka nije napuštao...i naravno srećan vam ubrzi povratak kući :-)

Kako li bi tek Chili izgledao na bicikli da se nije ošisao? :-D

odlično,odlično...ima nas još koji čitamo,a ćutimo...:)

hocu samo da kazem da je odavno proslo vreme kad sam vjerovao u idole ali moram priznati da vam se zaista i iskreno divim. ovo mi je prvi post (ustvari drugi,ovaj prvi sam se spetljao he he) a na sajtu sam godinama. vjerujem da ima jos takvih. zasad vam samo zavidim nadajuci se da ce doci dan kada cu vam se moci i pridruziti na nekoj avanturi...dotle samo nastavite ovako i uzivajte...

:D I ja čitam uvek ali nemam uvek šta da kažem.

Pretpostavljam da ste sad negde u Namibiji, ali bih voleo da čujem da ste probali nešto od fermentisanih banana  ::crazy:

Keep it up, priča je sve bolja i kompletnija!

Inace, na kraju, kad sve bude gotovo, napisacemo i jedan post o tome kako smo pisali blog. Imamo osecaj da malo ko zaista shvata kako i u kakvim uslovima ovaj blog nastaje. Ali polako, sve u svoje vreme  :shh:

Verujem da ce to biti slag na torti :) i ja sam se pitao kako uspevate......da vas nema na ponekoj slici verovao bih da ste u srbiji na nekoj planini pijuckate kuvano vino i da nas zezate :P zaista mi je nestvarno kako uspevate da "blogujete" u datim uslovima....

svaku pricu sam procitao i stvarno nemam sta da dodam ili da oduzmem a za poredjenja ostajem bez reci - stvarno ne znam odakle vam tolika inspiracija :)

ja sam kao hipnotisana fotkama. ovoga puta sam prvo 10ak minuta skrolovala gore-dole zureći u fotke  :shockkk: pa tek onda počela da čitam tekst. (obično mogu da se uzdržim i da fotke gledam redom koji ste im namenili kada ste sklapali post :) ) tekst je sjajan, a zagrcnula sam se od smeha na inverziju sa crncem u srbiji koji pedala i viče zdravo  lol:: ono što mi se još sviđa u vašem pisanju, pored svega što sam pisala u komentarima do sada, jeste to da ste postigli da tekst veoma lepo oslikava vaše karaktere (pošto vas znam i privatno, onda mogu da procenim da - da, to ste tako vi  :blob: ) i to mi je super, blog nekako radi na svim nivoima, od ličnog, zabavnog, informativnog, upečatljivog do, da kažem, dokumenta koji slika priču o africi. zaista sjajna stvar, kao što rekoh, mislim da dugujete čovečanstvu da ga jednog dana preradite u knjigu :)

Упозорење да више никад не иде нигде са Чијем и Лазаром. Један ће ме гледати погледом "дај чоколадице", док ће ме други гледати погледом "дај банане". ;D

ako nastavimo niz, onda urošu pripada "daj čokoladne bananice" pogled :D

Prvi put u životu sam video fotografiju cveta banane. Šteta što pored njega nema ničega što mi je poznato, kako bih mogao da mu procenim veličinu. Što se tiče Afrikanaca, vidim da su shvatili najbitinju stvar u životu: najisplativije je biti političar. Napreduju, napreduju...

Fenomenalne slike i jos bolji tekst! Nije mi jasno za taj meteorit, ako je pao pre vise hiljada godina, zasto nije zarastao? Izgleda mi kao da je sve mrtvo oko njega... Da nije radioaktivan?

uzbudljivo, upečatljivo, dramatično, veoma komično, izuzetno slikovito. Ima daška one Afrike iz "Bogovi su pali na teme" samo ste vi mnogo, mnogo slojevitiji i obuhvatniji.

Neki su postovi manje zanimljivi, neki fascinanti, ali ispratila sam ih sve. Kad zavrshim chitanje, zhelim josh! Zavidim vam

Da se ja pitam, ja bih ove vase blogove svrstala u obaveznu lektiru. Price su vam fenomenalne. Tom Sojer vam nije ni za mali prst.  :party:

[mislim da dugujete čovečanstvu da ga jednog dana preradite u knjigu :)] vec stajem u red za cekanje

ooodlican tekst!

ma svi mi citamo, ali valjda ostanemo bez reci ili ne zelimo da pokvarimo ovo gore napisano :D

skroz sam se navikla da vas citam i uzivam u tome... bas ce mi faliti ove price :(

Браво мајстори...ѕа моје укусе, дефинитивно најбоља прича до сада.Поѕдрав и само наставите...

Definitivno morate od ovih zivopisnih tekstovanapraviti knjigu!!!