Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li neko ima broj telefona planinarskog doma na Staroj planini? Hvala unapred.

• Author

@ shebez

Mnogo ti hvala na informaciji.  :) Do istih sam dosao na tezi nacin uz dosta truda. Naravno, sada su cene vise.

Ako ideš kolima mislim da lako možeš da pronadješ smeštaj i u selu Crni vrh, verujem da je sada tako jeftinije nego u domu...

• Author

Bio sam sredinom nedelje na Staroj planini. Priroda je fantasticna i ocuvana (jos uvek) s obzirom da je ceo taj predeo izvan svih drustvenih i ekonomskih tokova.

U snegu se mogu razaznati tragovi mnogih divljih zivotinja. Dva vuka su cak zaustavila jedno vozilo i nisu zeleli da se sklone. u ovom trenutku snaga ima dosta.

Smestaj u starom delu planinarskog doma iznosi 720 dinara + 800 dinara za pun pansion. S obzirom da tamo, naravno, nema prodavnica to je dobro resenje.

Delovi puta na planini su uredejni, ali najveci deo je los.

Skipas za dva dana kosta 1350 dinara. Dva dana su i vise nego dovoljna.

Postoje tri staze: Markova livada (plava, za decu i pocetnike sa pokretnom trakom), Konjarnik (koja ima dva kraka, jedan je crna staza i netabaju je, a drugi je crvena, donji deo je plava staza; zicara je moderni cetvorosed) i na kraju Suncana dolina (oznacena je kao crna, ali mislim da bi bolje bilo da je oznace kao plavu; sidro).

Svi kapaciteti planinarskog doma i hotela su vec rezervisani za svaki vikend. Tokom nedelje ima malo ljudi. Koliko sam primetio ratraci tabaju staze samo petkom, subotom, nedeljom i mozda ponedeljkom odnosno onda kada ima skijasa.

Tokom ostatka nedelje nisam siguran da li je bezbedno skijati.

Ako neko zeli da poseti Staru planinu neka to uradi sada, jer je pitanje sta ce se desiti kada pocne izgradnja ski centra.