Jump to content

Featured Replies

Najbolje bi bilo da se ode na zeleznicku...sad sam zvala... ici ce 22 autobusa, obelezena za maaraton... nesto mi je spominjala Svetozara Markovica, Despota Stefana...ne znam sta je to... i gde j eto... Tako da, najsigurnije je otici na stanicu :)

Koliko se sećam ima nekih autobusa koji polaze od Mosta Slobode. Staju ispred parka preko puta NIS-a.

ej stvarno jel ima neko vidjanje veceras u NSu? Ja sam u BGu! Doso bih u NS veceras ako se skupljamo a posle izlaska bi se nekom uvalio na gajbu! :-)

Sto se tice vidjanja ja sam za, iako ne idem na maraton ili mozda bas zbog toga  :D Posto sutra rano ustajete mozemo se naci u osam kod Katedrale (odnosno crkve imena Marijina) pa se prosetati do Djave recimo, da se malo zagrejete pred sutrasnje "veranje" po "planini". a sto se tice uvaljivanja na gajbu mozemo i o tome da pregovaramo ;D

ja bila ove god na 33 sa 3 drugarice i neka 3 lika sto su nas pokupili usput, bilo mi bash extra, zabava, zezanje, ma sve do jaja al ona zadnja 2 km skoro sve uzbrdo.. strasno..

danas nema hodanja samo lezanje ceo celcati dan :D

Bio na 57km-istok, ona relacija od Jazaka do Brankovca ( k10-k20 ) je pakao, izgubili smo se dva-tri puta po mraku, sreca te nismo bili jedini, bilo ih je jos zalutalih :)  Ispred Brankovca sam povredio nogu, pa sam morao da odustanem tako da tih poslednjih 12ak km nisam presao, nazalost... U Brankovac smo dosli oko 11 uvece, posle 14 sati... Na pasulj u Vrdniku nismo stigli, tj nestalo ga je, iako smo dosli u sasvim normalno vreme tamo, pih :)

Pa ovako... Nas troje samo bili na 19km zapad.. :) za prvi put je odlicno. Jeste da je bilo par jakoo velikih uspona i padova..pa je bila jedno "usko grlo " gde smo se pomagali da predjemo na drugu stranu, sve klizi..blato... malo sam se uplasila da ne padnem niz stmu stanu...ali je proslo  :-\

sve u svemu, otkidaju me skocni zglobovi i gluteusi :)

Zanima me staza od 33km, 57km... mislim... da li je jako tesko?

Marko, kako ste mogli da se izgubite, zar niste pratili oznake ili ?? Kako ste se vratili na pravi put ??

Bilo je dobrooo  :dance: sledece godine idemo na 33 km  :happyyy:  zato sad spremanjeee  teg

Ja opet prešao 102.

Ove godine... legionarski. Pala kiša negde posle ponoći, prvo neka mala, a onda gadan pljusak. Padine su se pretvorile u blatnjave bujice. To me uhvatilo na pre Čota, pa na Osovlju, pa sam skroz mokar ušao u dom da se kao ugrejem... Skinuo morko odelo, umotao se u ćebe, ali đavola, samo sam se ohladio i počeo da cvokoćem. Počeo sam da razmišljam o hipotermiji i nažalost se pogledao u neko ogledalo... skroz plav, ko' Štrumpf.

Čim je prestala kiša, obukao sam mokro odelo i krenuo da klizim po šumi :D Pošto je bilo jezivo vlažno, a ujutro i neka teška magla, nije bilo šanse da se osušim, samo da hodam, koliko se to može do cilja...

Da nije bilo te kiše, bilo bi super.

Upoznao sam mađioničara-antropologa, radnika livnice, jednog šezdesetogodišnjaka koji ide na Ultramaraton, svakojakog super sveta...

Te priče u sred noći u šumi su najvrednije. Ne vidiš ljudima ni lice, ali čuješ iskrena mišljenja o svemu i svačemu, životne priče... nešto kao autostop, ali prisnije.

Upala mišića, poneki žulj i crvenilo... očekivano. Danas samo odmaranje.

:mrgreen:

Zanima me staza od 33km, 57km... mislim... da li je jako tesko?

Marko, kako ste mogli da se izgubite, zar niste pratili oznake ili ?? Kako ste se vratili na pravi put ??

Mhm, onaj od 57 nije naivan, pogotovo u uslovima kakvi su juce i danas bili, dakle, kisa i blato... Drug mi je pricao da su zadnje dve kote bile haos, sa pravim bujicama blata, maglom i slicno, sto je upravo i Acketa rekao. A izgubili smo se jer u onom mraku u par navrata nismo uocili dobro oznake na raskrsnicama, sto zbog mraka, sto zbog naseg umora, jer je to vec bilo na nekih 40 i kusur kilometara, nakon 12-13 sati gotovo neprekidnog pesacenja. Ja cu iduce godine ici ili opet na 57 ili na veliki od 80 i nesto km.  Meni je najgore bilo to sto sam bio budan oko  30 sati u tom trenutku i sto su mi noge gorele zbog zuljeva. I na kraju, videti dole u centru NS-a gomilu ljudi koji hramlju, koji su prljavi, bledi, izmuceni, stvara utisak upravo zavrsenog rata, a ne maratona :) Overall, ovaj maraton je bio sjajan dozivljaj :)

i da, Acketa, svaka cast na predjenih 102km, za to stvarno treba imati dosta snage i debelu volju :)

Acketi svaka chast...jednog dana cu i ja tako :)

Ekipa na zapadnom malom 33km sharolika: Kika, Mukica, Bokas, Marina, Jelic, Nina+Jaka, Shija, Djera, moja malenkost,... Koga sam zaboravio nek se utefteri...

Fina zajebavancija i fala Mikovinijeviću i Marini na nedeljnom resetovanju...

Acketi svaka chast...jednog dana cu i ja tako :)

Ekipa na zapadnom malom 33km sharolika: Kika, Mukica, Bokas, Marina, Jelic, Nina+Jaka, Shija, Djera, moja malenkost,... Koga sam zaboravio nek se utefteri...

Fina zajebavancija i fala Mikovinijeviću i Marini na nedeljnom resetovanju...

Pa bio sam i ja! Na najboljem delu maratona :)

@imenjak: ako mene pitaš, uvek ima neko društvo. Ja sam krenuo sa dvojicom, od kojih je jedan Marko Popović (znate ga sa Rtnja i Željina). Pošto svako ide različitom brzinom, neko se brže penje a neko brže silazi, neki ljudi se umore u određenom momentu pa uspore... uglavnom, ono što mi najviše prija je što nema nikakvog ustezanja u komunikaciji i direktno se obraćaš nepoznatim saputnicima kao i oni tebi :)

Žao mi je što nisam došao na Marinin genijalni gulaš, ali moralo se spavati i odmarati.

:mrgreen:

Ja sam prvi put bila na maratonu i prezadovoljna sam,malo imam upalu misica ali bice sve ok. Dobro nisam samo ja bila prvi put nego i moja tri sina od 5,5,8i 10 godina koji nijednog momenta nisu zakukali nego stalno ocekivali nemoguce prepreke u vidu blata i sl, za preskakanje. I nace bili smo na 17 ,2 km.Jedva cekamo sledeci , au medjuvremenu cemo vezbati na drugim stazama.      Pozdrav

Ja sam uspešno prešao 33 zapada sa malim dodatkom. Obzirom da mi je ovo prvo ovakvo iskustvo u životu izuzetno sam zadovoljan. Stigao sam za 8h30min. Kiša je po malo padala na deonici KT10-KT20 ali kako je staza tu prilično peskovita nije bilo nikakvih problema. Bio sam samo iznenadjen sa poslednja dva uspona.

Nadam se da ću do sledećeg maratona još popraviti formu i krenuti na zapad 58 sa odmorom u toku noći.

Ja sam bio predavac na seminaru u Vrdniku ali nije trebalo da drzim predavanja u subotu, mdjutim dva dana pred seminar su promenili agendu i onda, jbg bilo bi glupo da sam ih ispalio ma da sam imao dobar razlog. Inace na pauzi sam sreo neke KPS-ovce kako tabanaju stazom kroz Vrdnik  :mah:

Auuu Acketa ti si se bas iznindzao! 103 km... Ne bi ja to mogao, nisam ja taj kalibar. Bar ne za sad.  :)

17km mi je bilo taman, odspavao 2 sata posle i ko' nov. Mada malo mi je bilo bezveze kad sam video dedicu sa koji hramlje da je presao istu kilometrazu za isto vreme. Inace vreme je meni bilo bivno, samo je na pocetku bilo malo blata od koga su svi bezali kao djavo od krsta. Kasnije je bilo fino, taman toliko vlazna zemlja da nema prasine i nije bilo toplo za znojanje.

Sledece godine mozda odem na 32 jer se stidim  :bag:  ;D