Jump to content

Featured Replies

• Author

Samo jos da dodam da nikome ne preporucujem da ide na pripravnicki 17km zbog ogromne prasincine koja se podigne zbog prevelikog broja ljudi  ;)

Nesto slicno onome sto se desilo kada su poceli da pustaju ljude na koncert Red Hot Chili Peppers-a  :shockkk: STAMPEDO!!!

Al' to je samo na pocetku, posle bude ok, kad se malo "razidje" masa  :spot:

Ja bi isla ove godine na maraton...

ali nemam pojma kako se ide do tamo iz Novog Sada... Moze li mi neko objasniti?  ;D

Autobusi sa Železničke stanice i od Limanskog parka polaze na svakih 10-15 minuta i voze skoro do starta maratona. Cena karte je neka prihvatljiva. Isti busevi voze i nazad. Svaki drugi prevoz je uglavnom nemoguć sem ako nećeš ići dan ranije.

da li neko zna da li negde uz put u toku maratona od 33km ima da se kupi pivo slatkisi ili tako nesto ?ili moram i to da nosim sa sobom ?  :)

^^^ ima na svako malo. Taj dnevni deo maratona na kom ima puno ljudi je nakrcan raznoraznim preprodavcima sokova, piva i slatkiša, koji su došli na sva mesta na koja može da se dođe automobilom. Naravno, pošto su došli tu da zarade nemoj očekivati normalne cene.

Zna li neko kakvo ce vreme biti, i ako bude bas bas lose vreme da li postoji mogucnost da se maraton odlozi?

I moram da kazem da sam prosle godine isao na neki improvizovani maraton (krenuo na pripravnicki pa nastavio na mali zapadni - ukupno oko 42 km) i da je iskustvo bilo neponovljivo!!!  klanj:: Zavrsio sam ga oko 01h ujutro pa ko se odluci na ovu stazu nek obavezno ponese baterijske lampe!!! 

Zna li neko kakvo ce vreme biti, i ako bude bas bas lose vreme da li postoji mogucnost da se maraton odlozi?

Najavili su kisu i 22 stepena. Ne zvuci lose, bar ne toliko lose da bi se maraton otkazao.

Koliko se ja secam bilo je maratona i kad je kisa lila ko iz kabla tako da neverujem da ce ista da odlozi maraton

Ni ja se ne sećam da je neki maraton odložen. Sećam se samo da su mi dva najzabavnija maratona bila po kiši. 15 do 25 stepeni i sitna kiša povremeno su skoro pa idealni uslovi. Nema puno znojenja, niz brdo može i da se klizi a uz brdo puzi.

Diznilend  lol::

:mrgreen:

Ja ne idem nikako, na zalost, mozda jednog dana kad` nabacim vestacke zglobove, do tada mogu samo da vam zavidim :cryy: U subotu mi stizu gosti iz Francuske, pa posto svakako idem na vikendicu vodim i njih, oni ce da razgledaju fruskogorske manastire u blizini a ja cu da kuliram na placu sa svojom malom porodicom  :) Dakle ja sam na Partizanskom putu, dva i po kilometra pre Velike Remete kada se ide od Strazilova, pa ako vas put nanese tamo umorne svratite na caj, kafu, stagod i napravite mali predah :D

Neki od vas vec znaju gde se kucica nalazi, a ko ne zna ima broj pa nek pita, ko nema broj neka posalje PM...

Ima li neko raspolozen da primi Nikolu Trifunovica iz Nisa na spavanje za vikend? Stize u petak samnom u NS i ide sa nama na maraton.

Jedan mnogo zabavan CS-er

;D

Ja mogu da primim do troje ljudi koji će ići na 81km ili više, da bi se vratili u nedelju, otprilike kad i ja. Moji imaju neke planove pa ne bih da ih uzurpiram sa gostima dok ja nisam u kući.

Eto... ako će Nikola, Slovenac, ti Kiko ili Jegulja ići na neki veći maraton, možete kod mene.

Ako bilo ko dolazi noć pred maraton, svakako može kod mene, ali onda se organizujte za to gde ćete se vraćati  :P. Ja ću ići na start malko ranije, pa napuštam kuću oko 7:30.

Kome odgovara, dobrodošao je.

:mrgreen:

Sta najcesce nostite sa sobom u torbi na marton?

Ja sam prosli put poneo litru ipo vode i jaffa keks na 51km i ta litra ipo me je smorila a jaffa mi je bila malo, srecom pa sam se ogrebao od drugis maratonaca ;)

Nosim malo jaču pederušu a ne torbu. Tu spakujem novčanik i dokumenta, par kocaka za supu, nekoliko Bonžita, 2-3 kafe 3 u 1, rezervne čarape, talk, flašicu od 0,5 ili 0,33l i LED lampicu za glavu, eventualno kesicu tvrdih bombona od limuna.  :roll:

Ruksak me smori jer se od njega znoje leđa i umaraju ramena. Lepše je kad čovek ima privid potpuno slobodnog kretanja. Planirao sam da idem jednom samo sa flašicom vode i lampom, ali još se ne usuđujem.

Долазим на 33км највероватније. Видећу како ће да ми се сложе коцке, звезде, финансије, време и метерологија. За сада ме очекујте, а знам да ће и Мукица волети да слуша мој славујски глас неколико сахата. ;D

Asketa, tebi bas prilici nick - svaka cast na predanosti, tibetanski monasi su mala deca za tebe  ;) (sala). Inace, po poslednjim prognozama koje sam video vreme ce u subotu biti sasvim ok !!!    :dance:

Cekaj be Marina a gde cemo Jegulja, Jelena, Bjuti, Slovenac i Ja?

Ako se neko ne smesti kod Jovana, može i kod mene. Nije bitno na koji maraton idete. :D

A klopa?

Klopa te samo usporava, krv se slije u stomak i onda ti se više spava nego što ti se pešači. Ja nosim nešto slično kao Acketa - suština su Bonžite i flašica vode. Umesto talka nosim Pantenol mast. U Vrdniku dobiješ pasulj od kojeg se lepo najedeš, a na još par mesta dobiješ zašećeren čaj, to je sve što ti treba.

Ja bih rado primio goste ali sticajem okolnosti ja treba da se cistim iz stana ovaj vikend. Dolazi bratu neka hrvatica.  :)

Ja goste mogu primiti samo na vikendici  :kamp: posto tamo palim vec u petak, a dobrodosli su i putnici namernici :D

cao svima,

prochitao sam sve o maratonu i vidim da je navedeno da se kolima ne moze stici do starta, ali me zanima da li je neko *eventualno* ishao kolima do Popovice pa dalje na maraton, da li je neko uspeo da se negde uparkira?  ;D

informaciju placam pivom  :pij: