Jump to content

Featured Replies

Posted

Ajmo vako, posto vidim da je ovde odlicno mesto za pronalazenje izgubljenih stvari (vec sto sam video nacrtane one koale me je ispunilo toplinom i toplotom)

ja se secam jednog stripa u kojem su glavni junaci licili na jabuke i bio je neki sto se zvao nogatilo - to je sigurno.  smartass

dalje su spekulacije - pili su nekakvu jabukovacu, da li oni ili njihovi protivnici (cak ni za nogatila samog nisam siguran da li je pro ili anti gonista) i mozda je bio i neko ko se zvao jabucilo...

mnogi ljudi koje sam pitao ovih dana su rekli da im zvuci poznato (mozda i zato sto sam pitao iste ljude 4 puta, posto mislim da mi to nije strano), ali niko nije znao sta je to tacno.. verujem da ce se ovde vrlo brzo pojaviti neko ko to cak ima kuci (ili je dobio ovog leta i pojeo  lol::

Jabucilo definitivno postoji. Mislim da na nekom tavanu/podrumu imam neki primerak. Ne secam se je li strip bio u sklopu nekog casopisa (hmmm)? Ili je naslovna imala narandzast okvir. Hmmm, ali secam se epizode u kojoj su zloce (valjda oni nisu bili jabuke) pustale otrovan gas i neko malo dete (jabuka) je letelo na nekom zutom listu... joj, evo naviru scene (neko ima trubu). Pitacu dedu ( :roll:), on sigurno zna (i da li ima prezivelih brojeva).  :ang222:

ja se secam jednog stripa u kojem su glavni junaci licili na jabuke i bio je neki sto se zvao nogatilo - to je sigurno. 

dalje su spekulacije - pili su nekakvu jabukovacu, da li oni ili njihovi protivnici

Zvali su se Yupi-stars, neprijatelji su im bili Hemikokusi, a mislim da nije bio Nogatilo nego Krakatilo, jedan Hemikokus sa dugačkim nogama koji je bio dobar, za razliku od ostalih. Inače, Hemikokusi su imali plan da zagade celu zemlju, a Jupistarsi su hteli da ih spreče.

Yap,  clap Yupi-stars!!! Imali su zvezdu 'mesto nosa. A u toj epizodi bi dim (otrov) poceo da kulja kada iscupaju peteljku iz jabuke.

Ima li ko evokse?

Alan Ford i cvijećarna iz 5. avenije rules!  clap.gif' alt=':clap:'>

Yap,? clap Yupi-stars!!! Imali su zvezdu 'mesto nosa. A u toj epizodi bi dim (otrov) poceo da kulja kada iscupaju peteljku iz jabuke.

Ima li ko evokse?

Ja bih trebalo da imam 2-3 stripa o Evoksima...

A imam i nekoliko s Alfom, kad smo kod vanzemaljaca vec :)

Marigolda se hvalila da poseduje mikijeve zabavnike sa asortimanom likova kojih ja ne mogu da se setim...

Neki patak koji ima samo jednog sestrica, a nije Baja Patak!

molim te da se to pronadje i dokumentuje!  :fool:

sunrise, prvom prilikom dolazim na kafu i citanje alfa!!  flowers::

ja sam izgubila moje primerke umpah pah-a  :cry22:

posle sam ih nabavila u e-formatu a vidim da mogu i da se nabave po gradu, ja se ipak sve nadam da ce negde da iskrsnu, ko sto su mi iskrsli davno izgubljeni primerci poletarca  :dance:

U "Stripoteci" ili tako negde je išao strip koji se zvao "Gru", o nekom ekstra smešnom liku sa mačem ili tako nečim koji se probija kroz nekakve džungle i bori sa još smešnijim neprijateljima.

Sem toga, postojao je i Koko-Bil, nekakav nosati kauboj. Taj strip sam upamtio jer se iz nepoznatog razloga na gotovo svakoj stranici pojavljuju švargle na najneočekivanijim mestima.

Inspirisao me sopstveni post. Evo šta Wikipedia kaže o Koko Bilu:

Cocco Bill is an Italian comics character by Benito Jacovitti.

Cocco Bill is a parody Western comic. He is a hot-tempered gunslinger who drinks chamomile tea. When he enters in saloons and orders a chamomile, typically some cowboy will laugh, making Cocco Bill upset. In the end the poor guy will get slapped in the face. Despite this, Cocco Bill is a very good guy, and always helps sheriffs to capture criminals.

Cocco Bill's horse is called Trottalemme: it reasons like humans and also smokes cigarettes.

As in most Jacovitti's comics, the page is full of strange things: you can typically find salami (sometimes with legs) all around the place, fish bones, worms with legs and hats, horses with only two legs with a rider with four legs.

?Ipak, najbolje je kada se vidi.

http://koti.mbnet.fi/razzle/kuvat/cocco/capitan.gif

http://koti.mbnet.fi/razzle/kuvat/cocco/jacsusa.gif

http://www.alfabyte.it/Jacovitti/Copertine/images/copertine%20003.JPG

http://www.alfabyte.it/Jacovitti/Copertine/images/copertine%20005.JPG

evo ga i Koko Bil lično:

http://www.alfabyte.it/Jacovitti/Copertine/images/copertine%20001.JPG

• Author

nesto nije radio forum deset minuta i meni propade post :(

elem, koko-bil je super, za razliku od crtaca, barem po mojem vidjenju..

isto misljenje imam i o iznogudu - pogotovo sto je tragicno sinhronizovan

od tih zabavnikovih stripova jos mi je u lepom secanju ostao fantom (cak se secam da je bio i neki u stereogramskoj verziji, pa su uz zabavnik isle i one crvenozelene tride naocare)

mogu da prijavim da posedujem tvrdo koriceni i debeli strip 'mikijeve zlatne godine' koji ide rame uz rame, ako ne i vise, s najboljim mikijevim almanasima

takodje, imam flas gordone, sva tri, jednog kortoa, jednu svesku andrije maurovica, sa nekim raznim morskim vukovima u njoj, jako dobar crtac, mada malo znam o njemu. imam i jednog macka frica :)

jel se neko seca stripa sa nekim antropomorficnim konturama koje su kao negde u svemiru, uglavnom je pozadina prazna, u kojem se koriste reci kao 'eon' i gde se ti likovi kad dodje do zemljotresa (a to je u tom svemiru praznom ocito cesta pojava), pocnu da 'kontratresu' i onda se prozorcic i oni sami umire (inace bude sve izlomljenim linijama iscrtano)

isto tako, ako neko ima b.c. -a, nek zove na kafu ili bilo sta drugo, rado cu doci kad god :)

Marigolda se hvalila da poseduje mikijeve zabavnike sa asortimanom likova kojih ja ne mogu da se setim...

Sta su ti mladi narastaji :-D. Staja - seca li se neko od vas Staje, Pajinog rodjaka, sa jednim sestricem (cijeg imena ne mogu da se setim). Staja je imao crvenu kapu, nalik na zimske?

sunrise, prvom prilikom dolazim na kafu i citanje alfa!! flowers::

Vodis i mene? Da prelistam evokse  :-)

Sta su ti mladi narastaji :-D. Staja - seca li se neko od vas Staje, Pajinog rodjaka, sa jednim sestricem (cijeg imena ne mogu da se setim). Staja je imao crvenu kapu, nalik na zimske?

sunrise, prvom prilikom dolazim na kafu i citanje alfa!! flowers::

Vodis i mene? Da prelistam evokse? :-)

Da secam se deda Staje - jel on imao i skotski kilt ili je to neki drugi lik?, ali ne i njegovog sestrica...

Imao sam i veliku kolekciju Mikijevih almanaha i zabavnika, samo to mi je sve negde u Kikindi. Cim prvi put budem isao, naci cu Alfa i Evokse, pa vas cekam na jednoj citalackoj sesiji uz kafu i mate (kako kome po volji  :-) )

Kao klinci brat i ja smo uhvatili foru i mami za prigodne datume kupovali one skupe stripove sa tvrdim koricama. Sada imam, zahvaljujuci brojnosti prigodnih datuma , kolekciju Gastona I Spiroua, par Tintinova, Popaja. Zalim sto su mi Zabavnikova izdanja Talicnog i Asteriksa promakla. Tada sam kao bila velika, ali je proces u medjuvremenu krenuo obrnuto...

Vuku se i neki Alfovi i Mapet Bebe u losoj kondiciji. Cuvam jednu stripoteku Ratnici iz Akbara(valjda), to je neka fantazi prica, i skoro videh da ima jos toga u Mamutu, ali su preskupi za svoje dimenzije, pa ce stek radije otici na Hogara.

Jel se neko seca rundavog belog psa i cicice naucnika sa krompir nosem i belim brkovima, sto resavaju neke detektivske situacije, bese to Biser strip izdanje.  A Krcko i malecki? Strumfovi u stripu? Dugacka epizoda Hogara, u kojoj ser bori prodiv cudovista Baziliksa? Bim i Bam , Porodica Tarana i Tika Luftika iz Stripoteke?

Vezano za Stripoteku, priznajem jedan blam- kao klinka bila sam zaljubljena u Ripa Kirbija.

Rip Kirbi! Evo još, direktno iz mog (u stripove zagnjurenog) detinjstva.

Mandrak mađioničar (i sluga mu Lotar)

Dr Žistis

Rahan

Fantom (duh koji hoda)

Prijavljujem da imam sve brojeve Marti Misterije (oko stotinak komada) i skoro sve Dilan Doga, uz pozamašnu hrpu Alan Forda a bogami i Zagora. Nešto od toga može dobiti samo ko mi ostavi ličnu kartu :)

Nikada nisam posebno voleo Bleka i Komandanta Marka, a Kapetan Miki i Kit Teler (mali rendžer) su mi išli na živce. Princ Valijant je gej.

Stvarno se niko ne seća ratnika Gru? Inače, stripoteka imam pun špajz.

A znate za strip "Zriki Švargla i Šule Globus"? Evo slike :)

http://www.ifarm.nl/comics/.Scans/mortadelo.gif

Martija su mnogo pokvarili, zadnje sto sam imala prilike da citam bilo je:(. Dilan je ipak bolji frajer;).

Flas Gordon, u onom trikou-taj je gej, a Valijant je romantican, pa ima kraljicu Aletu, samo sto smara kad si mladji.

Pa Tor, Konan. Modesti Blejz. Svi sumnjivi.

Da li je Gru crtan na foru karikature , ili sam pomesala?

Postojalo je od crtaca Alana Forda Kraljevstvo Maks Magnus. Glavni lik je bio dvorski pomocnik, izgledao je kao Bob Rok, a radnja nesto u fazonu Crne Guje. Secam se kad su skitnice svrgnule kralja i osnovale prvi trijumvirat. Bilo je smesno, ali su epizode bile povezane, a haoticno izlazile, pa je to kvarilo uzivanje.

I, joj, mljac, novogodisnji Mikijev Zabavnik, kada Snezanina zla kraljica otima Deda Mraza, ceo broj jedna prica. I price sa vise zavrsetaka u Mikijevom Almanahu.

Kad spomenuh kod crtaca Mikijev almanah, setio sam se bez pogovora i price sa vise zavrsetaka, to je bio praznik kad izadje takav broj. Ovde moram da odam postovanje mom drugu u klupi iza mene Bokiju koji je na pismenom u gimnaziji (prirodno-matematicki smer) kod razredne maltene prepricao epizodu kad Paja popravljajuci antenu na krovu prelazi u paralelne svetove jednim strujnim udarom. I dobio 5. Opste sablaznjavanje, sto je njegov podli trik nazvala mastovitoscu :)

Grua se secam, mozda i imam koju epizodu, on je bio prilicno suntav :) Prevedeno, zabavan.

Zar niko nije dosad spomenuo Modesti Blejz?

Postojalo je od crtaca Alana Forda Kraljevstvo Maks Magnus.

MMm, ja se secam necega sto se zvalo "Druzina od vjesala", i sto je bilo u slicnom kontekstu...

Seca li se neko stripa koji se zvao Nićifor ili tako nekako?

:mrgreen:

Pa to je mislim taj strip.

Nicifor i Gavra su legende, bas sam htela da ih pomenem. Koliko znam, bilo je samo 2 ili 3 broja. Prosle godine videla sam zalutale primerke za 15 dinara u Savremenoj Administraciji u Knezu, samo sto se nisam onesvestila. Mislila sam da sam upala u vremensku kapsulu.

epizodu kad Paja popravljajuci antenu na krovu prelazi u paralelne svetove jednim strujnim udarom.

Ladno se secam ove epizode!

Mikijeve almanahe sam gutao! Imao sam pozamasnu kolekciju, kupovao sam svakog meseca novi broj. Pozajmljivao ljudima, pa nisu vracali, ali mislim da mi je veliki deo ostao, samo da procunjam po kuci...

Kad mi je bilo dugo da cekam novi broj almanaha, onda sam kupovao i Mikijev zabavnik, a i te neke special edition debela izdanja :) I onda su dosle sankcije, i pored svega, ukinuse nam i prava na Diznijeve likove, tako da ni zabavnika ni almanaha vise nije bilo... :-(

Alan Fordove ne spominjem, jer nisu izgubljeni :)

U ovoj su kuci od devedesetih bili suvereni. Prikupljani su stari brojevi na brojnim buvljacima, sad ih vise nema, otislo na berzu.

Korto Malteze nije strip, to je roman... umetnicko delo.

Godinama sam mislio da je Tin Tin dobar strip, ali su me skorasnje reprize u Zabavniku razuverile. Strip je ocajan.

Hogar Strashni, nije izgubljen, i dalje je u Zabavniku, a i izasla je skoro velika knjiga, a i skupa...

Citao neko Kalvina i Hobsa?

• Author

kalvin i hobs su jedan od najboljih, ako ne i najbolji strip. susta sustastvenost :)

Imam i neke dobre epizode Tin Tina, a Zabavnik je udavio nekim stvarno bljak. Posto je to jako star strip, verovatno su objavljivali bas stare i prevazidjene, manje ih kostala autorska prava. A naravno da  i ja pamtim  Paju i dimenzije!  clap clap